Kanelbullar!

Det blir kanelbullebak här hemma istället. Så sen ska jag träffa Anna över lite nybakade kanelbullar. Hihi!

Kanelbullar, ca 48 st:
50 gram jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
2 tsk kardemumma
½ tsk salt
1 dl strösocker
ca 1,4 l vetemjöl (utbytbart mot dinkelsikt etc)

Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och ha i mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt).
Häll över jästen och rör om tills den löst upp sig.
Ha i socker, kardemumma och salt.
Ha i mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en deg. Spara lite till utbakningen.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta ihop. Dela den i två delar. Kavla ut ena delen och ha på det du tycker om, smör, socker, kanel, vaniljsocker choklad, sylt, nötter, whatever.
Jag kör på mycket smör, mycket kanel och mycket socker. Mums mums!
Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Lägg i bullformar. Låt bullarna sen jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk. Gör likadant med båda degkluttarna.

Ugnen ska stå på 250 grader.
När bullarna jäst klart så pensla dem med ägg och häll över pärlsocker eller nåt annat gott. Sen är det skjuts in i ugnen i ca 5-8 minuter. Sen ska de svalna ett tag under duk och sen paketeras eller ätas.
Tjing! 

Mammadag en annan dag

Men åååh, ibland blir jag bara lätt irriterad! Nu ville inte mamma åka in till stan idag utan åka motorcykel bara för att det är fint väder. Att man inte kan hålla en sak som man bestämt... Det var ju anledningen till att jag gick upp tidigt idag, men nu blir det visst en annan dag då. Suck...

Mammadag

Godmorgon.

Nu är man uppe och studsar tidigt igen när man har Fredrik hemma som går upp skittidigt på morgonen. Klockan är tjugo i åtta och jag har redan ätit frukost. Hehe! Man får lite längre dagar att leva på när det är så iallafall och det är skönt.

Idag ska jag och mamma åka in till stan och gå ett par varv ihop. Hon har ju massa presentkort nu på bland annat Bodyline som hon ska utnyttja så då följer jag med och sällskapar. Inte ofta som mamma är på stanstan så det är bara att ta tillvara på de få ögonblicken. Min förhoppning är att vi går till Halvars och käkar glass också. Eller åtminstone Lindahls. Hihi! Men faktum är att jag måste köpa nya leggings också. De jag har har gått sönder i sömmen och det ser ju inte så roligt ut. Eller ja, det kanske är just det det gör. Haha!
Men men, det ska iallafall bli en trevlig dag.

På eftermiddagen ska Fredrik och jag in och träna också så vi får röra lite på fläsket.
Nu ska jag dricka upp mitt te och göra mig i ordning lite.

Tjingeling!

CherryCulture

Ok, nu har jag gjort min första order hos www.cherryculture.com. Köpte massa coola nagellack och ett par glittereyeliners. Dessutom hade de 20% på hela ordern fram till den 31/5 så det passade ju bra. Gick på 300 kr, men då kostade frakten 150 bara den. Men mycket kul blev det. Beställde några nagellack som heter LA Girls Rock Star. Namnen på lacken var så klockrena så bara därför. Haha! De jag beställde heter Supernova, Addict och Scandal. Hade velat beställa ett som heter Groupie, men det var out of stock.
Sen blev det ett par stycken med smala penslar så man kan göra dekorer också. Ska ta runt en vecka-fjorton dagar innan det kommer hem så vi får väl se. Har jag tur kanske det kommer innan sweden rock.



Nu är det inte de färgerna som är på bilderna, bara den vita. Men Rock Star-lacket är nog Groupie och det ska jag nog beställa när det finns om de är  bra.

Tjing!

Facebook

Alltså, det är ju grymt vad folk kan tjata att man ska skaffa detta Facebook. Jag och Anna och Elin är väl de tre sista som inte har det typ. Hahaha! Än så länge vacklar jag faktiskt inte, för jag känner inte att jag behöver det. Då tycker andra att jag behöver det mer än jag själv. Men visst, det finns ju folk som det skulle vara kul att prata med ibland och träffa folk från förr och så vidare. Jag ser onekligen fördelarna, men det finns ju nackdelar också... Nog om det.

Hur som helst, jag sa på skoj häromdagen att ska jag skaffa Facebook, då är det för att nån har gjort en grupp för de som vill att jag ska ha Facebook. Det måste bli minst hundra medlemmar för att jag ska gå med. Kanske skulle jag göra det då. Tror inte ens jag har hundra vänner så om det blir aktuellt vet jag ju inte. Hahaha! Annars låter jag det bara bero... Det har ju blivit lite kul att vägra Facebook nu för att alla tjatar. Hihihi! Jag vet, det är fånigt. I don't care.

Puss på er!


Kiss!

Wohoo! Jag kom just på att det bara är tre arbetspass inklusive idag,
som jag har kvar att jobba innan kortsemestern! Det ska bli så ljuvligt!
Blir ledig nästa fredag och då ska jag sminka Maria för studentbalen.
Helgen vet jag inte, men det blir nog chill, ska handla lite till festivalen då såklart och packa.
Sen på tisdagkvällen så åker vi ner till Sweden Rock och är där till på söndag när det är slut.
MEN, istället för att åka hem på söndag så fortsätter vi ner till Malmö för att se KISS också!
Åh, det ska bli så grymt kul! Det är så härligt att längta och jag gör verkligen det i år!
Hoppas det blir riktigt riktigt bra bara! Fint väder, bra band (det vet jag ju redan ioförsig),
kul folk och hela baletten!
Det sköna är också att när min kortsemester är slut så börjar jag jobba på tisdag och sen onsdag,
sen är jag ledig i fyra dagar igen. Hihihi!

Men men, nu ska jag fixa mina trashiga naglar!
So long!


Alltså, den här bilden var ju bara för söt så den fick också vara med.
Hittad på Google. Båda.

 

Sjusovare

Idag var jag en sjusovare. Riktigt skönt faktiskt. Vaknade inte förrän tio, men gick upp tjugo i elva. Kändes skönt, även om dagen blir rätt kort. Men då går jobbhelgen fortare också. Hehe! Har ju inte sovit så många timmar de senaste nätterna heller.
Har hållt på och tränat lite här hemma så är lite mörbultad nu. Men det är bra ändå. Sen gick jag en promenad med mamma och Skruttan. Det började ösregna mitt i allt så det var inte så jättemysigt, men det var ju inget att göra åt.

Ska göra mig ordning nu och sen blir det nog att ta bilen till jobbet. Orkar inte att det börjar ösregna på mig igen. Dessutom ska jag kanske spara lite på knät. Attans vad det värkte igår. Men idag tar jag med knäskyddet.

Nu blir det badrummet och lägga lite makeup.
Tjing.


Skruttan


Värk

Jag är trött, fötterna ömmar, knät värker och huvudvärken är på gång om jag inte lägger mig snart. Ungefär som en vanlig dag efter jobbet. Hehe! Nee inte riktigt, men efter en fredag eller söndag brukar det kunna vara såhär.
Jag börjar bli gammal och gnällig. Tihihi! Men faktum är att jag ska sova nu. Skulle bara säga godnatt. Så godnatt.


Nedräkning

Hej hopp!

Sitter här med mitt tejpade knä och har ätit frukost och målat naglarna. Mina små nails är i uruselt skick just nu så lack är det enda som gäller för att de ens ska hålla ihop. De skivar sig så det är nåt förskräckligt! Ser hemskt ut. Ska nog ta och klippa ned dem helt och fixa lite med rengöring och myrraolja, så kanske de växer som de ska och håller. Vi får se. Men inte idag.

Börjar jobba klockan tre idag, har väl inte så mycket att göra innan dess. Funderar på att åka in till stan och kolla efter en sån där knägrej som sjukgymnasten pratade om. Kan ju kanske vara bra att ha.
Nu med idag har jag fem arbetspass kvar innan jag har elva dagars semester. Det är verkligen nedräkning nu. Det ska bli så skönt att vara lite ledig. Efter denna kortsemester så är de bara sju arbetspass kvar och sen är det en hel månads semester. Längtar nåt otroligt! Behöver verkligen vara ledig.

Nu ska jag klä på mig.
Tjing!

Läkare hit och dit!

Tja!
Idag har jag varit hos tandläkaren för jag trodde att jag hade två hål, men det hade jag inte, jag hade fyra! Nej jag bara skojade. Hade inga hål alls. Bara början till hål, men det har jag haft i flera år och de ser likadana ut som alltid. Blir de inte sämre så gör de inget åt dem. Så det blev lite tandputs och polering och sånt istället. Att det ilade för övrigt var att jag borstat lite för hårt i tandköttet, så bara att bli mjukare på handen skulle hjälpa.
Det var ju skönt att inte behöva punga ut med mera slantar där iallafall. Nu ska de inte kalla på mig förrän nästa år så det är ju skönt.

Sen fick jag åka vidare till Krokek för då var det dags för nästa läkarbesök. Eller sjukgymnasten rättare sagt. Hon var väldigt bra tyckte jag. Hon pratade om knäskålssenan och att den troligtvis fått lite bristningar så det var därför det knakade. Hon tejpade knät för att ge det stöd nu i helgen när jag ska jobba och sen skulle jag köpa nån grej som gav stöd under knäskålen så skulle det förmodligen bli bättre. Dessutom ska jag börja göra benpress fast försiktigt såklart, för det är bra om muskeln får jobba lite och det kan ge lite värk, men det ska försvinna. Så hon sa att jag skulle hålla på med det under sommaren och har det inte blivit bättre efter det så får vi göra en grundligare undersökning. Hon gav mig iallafall lite handfasta tips, det var skönt.
Så fast jag slängt ut 700 kr på diverse läkare idag så får man väl bara le och se glad ut. Hehe!

Snart ska jag iväg och jobba, men det är bara den här helgen och sen onsdag och torsdag kvar. Sen har jag semester och då bär det av till Sweden Rock. Wohoo!

Ibland undrar man...

hur katter tänker. Våra är iallafall galna.
Sitter och äter frukost, har just kommit ut från en dusch. Ska åka till Milla om ett tag. Ska bli kul att träffa henne igen! Vad vi hittar på får dagen utvisa.

Fick hem paketet från Stayhard.se igår som vi beställde, men tightsen jag skickat efter var för stora så de ska jag göra ett byte på. Ascoola är de! Lånade bilderna från Stayhard.



Så beställde jag en tunika/klänning och en stickad tröja. Fredrik beställde en Affliction-tischa.




Så köpte jag en liten trådlös mus och Avatar igår på MediaMarkt.
Kom hem skitsent efter att ha tränat och handlat och allt igår, men nu finns det mat hemma igen och det är ju rätt skönt. Haha!

Ha en bra dag!
Tjing tjing!

Inga bullar

Attans, det blir inga bullar just nu.
Hade inte tillräckligt med mjöl och även om jag haft det så har jag inga fryspåsar att lägga bullarna i så det får bli sen. Kanske imorgon eller till helgen.
Så nu blir det strax en promenad istället. Kanske ska byta byxor först och inte gå i leopardmönstrade pyjamasbyxor. Hehe!

Schwing!

Sminka!

Tjo!

Sitter och äter frukost. Har varit uppe med Fredrik och hållt mig vaken till nu. Tänkte fortsätta med det också. Funderar på att baka lite kanelbullar här på morgonen men vet inte om jag har tillräckligt med mjöl. Ska kolla det. Det luktade så gott efter att Maggan bakade häromdagen så jag fick mersmak. Gör så sällan bullar så varför inte liksom. De tar ju ingen skada i frysen. Hehe! Gott att ta fram nån gång ibland.

Vilket tråkigt väder det blev idag. Synd. Ska ta en promenad sen, men ikväll ska Fredrik och jag träna så ska ändå ta det lite lugnt tror jag. Kände av mitt knäfanskap igår när jag gick till jobbet. Får se vad de säger på torsdag...

I eftermiddag kommer Maria hit och vi ska välja ut lite smink och pröva oss fram till vad hon ska ha på balen. Ska bli kul! Mitt första "riktiga" sminkuppdrag, fast man inte är utbildad makeupartist. Hehe! Lite stolt att hon tänkte på mig när Anna var upptagen. Kul kul! Sen blev hon ju jättefin när jag sminkade henne i tisdags också så det var kul. Eller vad tycks? Hihi!





Nu ska jag dricka upp mitt te och sen betala räkningar... månadens roligaste typ... haha!

Tjong!

Lugnet före stormen

Godkväller.

Har jobbat sen tre idag. Kom hem för en halvtimme sen. Ska snart in och lägga mig. Måste koppla av lite först, men nu börjar jag bli trött.
Har varit en riktigt lugn och skön kväll, men det är väl lugnet före stormen gissar jag. Sommaren är snart här och då kommer det inte bli många lugna stunder så det är bara att passa på att njuta så länge det varar. Men det är klart, det är ju lite kul när det rör på sig också.

Imorgon ska jag sminka Maria som övning inför hennes bal, sen ska vi åka upp till jobbet och käka tårta med Emmelie, som slutar hos oss. Tråkgt för oss men säkerligen jätteskönt för henne! Inte att slippa oss då, men att ha ett nytt jobb.

Sen ska Fredrik och jag in till stan och storhandla och träna. Kanske, kanske så måste jag förbi farfar så han får in lite mat i kylen. Får se om det behövs. Hemtjänsten är ju (återigen) på krångelstigen....*suck*

Men nu är det avsminkning och tandborstning som gäller. Usch ja, tandborstningen har blivit otäck! Jag tror jag har hål i tänderna. Det ilar och känns obehagligt som bara den i överkäken. Det är jättesvårt att borsta där, men det är bara att härda ut. Fick en tid på torsdag hos tandläkaren, får stå ut till dess iallafall.

Godnatt, sov gott! I will!

Dinosaurier

I mars var Fredrik och jag på naturhistoriska riksmuséet i Stockholm. Att jag inte skrivit mer om det beror på att... jag är lat. Men det var väldigt kul och intressant. Kändes sjukt att se dinosaurieskelett och sånt. Hehe! Kan bara gissa hur de i Jurassic Park kände sig. Inget Kosmonova blev det, men det sa vi att vi skulle ta nån annan dag. Vi får väl se.

Tyrannosaurus Rex



Mammut


Tusen miljoner fjärilar...typ


Ametist - en av de vackraste stenarna tycker jag.


Berguv och fjälluggla


Muséet


Vi.


Soligt och fint var det, men överjävligt kallt och halt överallt. Men kul att göra nåt som man inte gör i vanliga fall. Muséer för oss hör inte til vardagen direkt. Hehe!

Hemmaträning

Hoppla!

Hej vad det blåser och regnar idag. Var jag inte riktigt beredd på. Trodde det skulle vara lika fint som föregående dagar, men ack så fel man kan ha. Sveriges nyckfulla väder. Så är det ju.

Hittills har dagen iallafall resulterat i lite hemmaträning med hantlar och sånt, dammsugning, upphämtning av tvätt och frukost och en välbehövlig dusch efter en klibbig natt. Sistnämnda var inte så kul som man kanske skulle kunna gissa (höhöhö), utan det var bara svettigt, klibbigt och klistrigt med svårt att sova som resultat. Förhoppningsvis blir det en timmes promenad sen om stormarna ger vika något.

När jag öppnade dörren förut så slog doften av nybakade bullar emot mig från grannen och det var ju inget som luktade gott. Elle jo, det var det ju. Så nu är jag sugen på att baka bullar. Får se hur det blir med den saken. behöver ha hem mjölk i så fall. Det behöver jag ändå så inte för det.

Nu ska jag ta tag i moppen och skura av golvet. Allt annat är i princip gjort så det är det som är kvar. Så har jag varit duktig...

Inte idag.

Har inte uppdaterat nånting idag för jag har enjoyat dagen ute istället. Vilken underbar dag det har varit! Har fått en del gjort på utsidan av huset, nu är det bara insidan kvar. Hehe!
Har diskat ioförsig, men annars har jag rensat ogräs, vattnat rabatten, byggt ihop hängmattan, slängt över säckar over ogräset, solat, spela fotboll, ja en hel massa skönt. Det har verkligen varit en "ledig-dag" och jag har bara njutit av den! Skulle ha bakat bröd också, men inomhus har inte varit lika kul som ute.
Nu är vi dock inne igen, men ska ta och gå ut en promenad, både Fredrik och jag.

Imorgon har jag tvättstugan så då blir det tvätt och förhoppningsvis hinner jag baka bröd också.
Det börjar bli väldigt tomt i kylen, skönt att lönen kommer snart iallafall. Haha! Annars är det dammsugning och moppa golvet som står på schemat för morgondagen. Förhoppningsvis hinner jag vara ute nåt också. Hehe!

Tjingeling! 

24 timmars party!

Hej hopp...ok rubriken är nog något vilseledande, men rätt kul var det ändå!
Gick upp 05.20 i tisdags, efter att ha somnat ca 01.00. Gjorde mig ordning och packade väskan, sen for jag till jobbet. Där möttes jag bara av Daniel, som berättade att Tommy åkt. Eeeh? Jaha, men jag då? tänkte jag, men han hade bara åkt hem och plockat upp Jonas. Sen fick jag åka med också.

Det bar iväg till Julita, där vi Statoilare varit några gånger tidigare på dessa "kurser/partyn". Det brukar altid vara riktigt kul och så även denna gång. Däremot så blev det väldigt mycket dötid denna gång och maten blev inte som den skulle... Det var inte meningen att vi skulle få gulashsoppa till middag en kanonvarm dag som denna, men nånting gick snett.
Men det var strålande sol, massa roliga människor och bäst av allt (enligt mig) ett liveband istället för lama dj's! Att vi åkte hem på kvällen var också väldigt skönt istället för att behöva sova över. Men överlag en riktigt bra dag! Det positiva slog det negativa, definitivt.

Bjuder på några bilder, det togs ganska många. Heheh!






Gutefår hade de också. Jättesöta, men de sprang när vi ville klappa dem. Haha!












Vi vann pengar till spritkas.. Hrmm *harkel harkel* personalkassan också!
Våra vänner från Filipstad också!


Se kom bandet som jag inte minns namnet på, men bra var de och känner folk jag känner. Hihi! Det tyckte jag var roligt!




Några wierdo zombiebilder på mig och Maria avslutade kvällen. Haha!



Fixa foton

Kass uppdatering, I know. Ska fixa. Men idag har jag gått promenad, duschat och ska in till farfar nu så det får bli lite senare. Ska skicka bilderna till Linnea också så in på datan ska de. Men det blir kvällsgöra. Nu ska vi strax in till staden. Fredrik ska träna och jag till farfarsgubben. Han blev nog väldigt sr på mig igår... Ingen historia jag orkar dra, men får se hur det går idag.

Tingeling!

Nu bär det av.

Godmorgon!
Ja, idag ör jag uppe tidigt. Ska vara på jobbet om ca 20 minuter. Har inte klätt mig eller ens druckit mitt te ännu, men det är nog lugnt. Hehe!
Vi ska iväg på nåt som kallas 24-timmars... lite möten, lite aktiviteter, lite middag och sen party. Sen sova, sen frukost och sen hem. Bara att vi från vår station åker hem efter middagen ikväll eftersom vi har skolungdomarna som måste jobba vidare med sina uppdrag imorgon, dvs skolan. Men det passar mig utmärkt. Gillar bäst att sova hemma. Hehe!
Så eftersom man vaknade tjugo över fem imorse så sitter jag nu här med full sminkmundering och börjar såklart bli lite trött. Somnade ju halv ett-ett så kanske inte så konstigt. Får se vad den här dagen ger. Har iallafall kameran med mig. Haha!
Tjingeling!

Mamma och jag

Alltså, jag bara älskar vädret som är idag! Fast jag är ledig så skiner solen och det är helt underbart ute! Jag drog med mamma på över en timmes promenad. Det ni! Vi gick min vanliga sväng men stanade till hos Anna och Tim och störde dem i maten, sen gick vi vidare. Hihi! Det var kanonskönt, förutom att en ond insekt satte sig fast på min tröja så jag höll på att dö. Men annars gick det bra. Hehe!

Nu har jag funderingar på om jag ska baka bröd eller om jag ska ta det lite senare. Måste upp till chefen så han får hjälpa mig fylla i ett papper. Det är nog lika bra att göra först. Brödbaket är faktiskt inte tokviktigt just nu. Sen ska jag försöka få iväg lite paket också. Så frimärken måste jag köpa.

Lika bra att åka upp på en gång. Så får det bli.
Tjing!

Ronnie James Dio

Ronnie James Dio avled 100516 på morgonen av sin magcancer. En stor förlust. Vila i Frid!



Somebody save me!

Thank you! Helgen är över. Väldigt skönt. Nu är jag ledig en hel dag. Ska ringa några samtal imorgon, det första kommer gå till vårdcentralen. Knät värken som bara den. Jag orkar inte med det mer! Har ju hållt på sen i januari och nu när det blir mycket stå i kassan så är det skitjobbigt. Hoppas verkligen det blir nån ordning snart på det hela. Annars kommer det bli en lugn dag tror jag. Inga särskilda planer mer än att jag tänkte ta en promenad om det inte är för trist väder. Det blev ju fint här till kvällen. Fast nu är det dimmigt igen.

Men nu ni, nu är det verkligen bara sängen som gäller. Sov gott! I will!

Mango

Inne igen efter en promenad. Hade sån tur så regnet hade gett med sig. Så det var riktigt skönt att gå. Tack och lov så räckte batteriet i mobilen också så jag kunde lyssna på  musik hela vägen. Var lite orolig för just den saken.
Nu ska jag skiva upp en mango och mumsa på faktiskt. Var så gott när jag åt det senast hemma hos Anna. Synd att de är så himla svåra att få till skivor och så med bara. Den där kärnan i mitten är otroligt ivägen eftersom man aldrig vet hur den sitter.
Sen är det ju nästan dags att börja bege sig till jobbet. Börjar halv fyra idag. Kvällen kommer inte vara kolugn kan jag lova.

Ut i regnet

Good day!

I'm gonna take a walk in the rain today. Tror jag iallafall. Om det inte börjar ösa ner.
Hade ont som tusan i knät igår så imorgon blir det att ringa farbror doktorn igen. Jag tycker ju han borde skicka mig på röntgen eller ultraljud för att kolla knät eftersom det aldrig blir bra. Det tyckte Maria med, som är undersköterska. Vad säger du Elin? ;)

Nej nu blir det ut och rensa tankarna.

Sabbo

Ajsing, mina naglar har tokpajat på jobbet idag. De är helt sabbo.
Vet inte vad jag har gjort... eller jo, egentligen gör jag nog det för jag har slagit mig hela tiden och har tappat saker och ting, precis hela kvällen. Galet. Så där har naglarna rykt. Fick remova nagellacket jag hade på mig och hela naglarna var luddiga av bomull för att det fastnat där de skivat sig och gått av. *ledsen i ögat*
Mina naglar som började bli så fina. Så inatt ska de få vila från allt. Imorrn blir det myrraolja och ett par lager baslack. Det får nog räcka. Nu ska jag krypa ner i kojan.
Natti natti!



Solkatt

Har suttit ute i solen och druckit kaffe med mamma, Jansa och Eriksson nu. Så himla skönt väder. Me like it a lot! Katterna var ocks å ute och sprang lite i solskenet.
Men nu är det bara dryga timmen kvar tills jag börjar jobba så det är väl bara att göra sig iordning lite. Nästa vecka är jag ledig rätt mycket. Ska bli vääääääääääääääldigt skönt.
Fredrik, hans syrra och pappa är på dragracing idag. Det hade varit kul att följa med på, men det får bli en annan gång. Fick iallafall ett mms av Maria. Hon hade hittat en leopardmönstrad bil som hon tyckte att jag skulle ha. Den var fin. Hehe!

Tjingeling!

Photoshop

Hej hallå!
Hade tänkt gå och lägga mig vid elva, halv tolv igår, men fastnade i photoshop. Jag är verkligen inte alls särskilt duktig på det programmet, men det är kul. Ska försöka få hem Elements, som sägs ska vara lite lättare att hantera för random people som jag. Hehe!

Så det här få väl bli en blandning av sminkningar och photoshoppande. Fast det är inte så mycket tillfix, bara för färgernas skull mest.






I look like a mupp, men whatever. :P

Tränat

Ledig idag. Har varit och tränat och hälsat på Anna på Mist. Sen åkte vi hem och käkade mat. kvällen blir kolugn. Jag är trött och känner mig halvtråkig. Fredrik åker till Stockholm också.
Helgen är det jobb som gäller. Tror inte söndagen kommer bli att leka med. Men jag kommer jobba med semestern i sikte.

Nya vanor

Hej hå!

Snart ska jag börja jobba. Känns lite motigt ärligt talat. Längtar verkligen efter semestern. Men det är bara 13 arbetspass kvar tills det är Sweden Rock och efter den veckan så är det bara 7 arbetspass kvar till den låååånga härliga semestern. Ska bli galet nice!

Idag vaknade jag vid åtta (förutom vid fem när Fredrik gick upp), men låg kvar och slumrade tills klockan blev nio. Då gick jag upp och gick ut på en timmes promenad. Skönt som bara den. Älskar att det börjar bli varmt ute. Igår satt Anna och jag i solen och jag hade till och med fått lite färg efter det. Coolt!
Det blir lite annorlunda vanor nu när Fredrik går upp så tidigt. Jag kan inte sova lika länge då. Men det är ju skönt på ett sätt. Man tar tillvara på dagen bättre. Hinner med mera saker. Det gillar jag.

För övrigt så måste jag ju bara säga stort grattis till Emmelie som tagit sig ut ur Statoilkarusellen nu och fått ett nytt jobb! Så himla kul för henne! Jag är verkligen glad för henne, men jag kommer sakna henne där uppe på berget. Hehe! Nu är det bara jag och Pelle som kanske bör ta tag och göra nåt med våra liv. Hehe! Eller vad sägs Pelle? Jag vet att du läser här ibland. :P

Nu ska jag ta och börja fixa mig iordning för jobbet tror jag.
Tjingeling!

Kissekatt

Sitter och kollar på cougar town. Så himla skön serie.

Märkte att Kissen satt och kollade ut på verandan och morrade så självklart vart jag nyfiken så kollade. Då satt det en av grannens katter på verandan och glodde. En stor jättefin gråvit kisse. Undrar hur det skulle bli om jag öppnade dörren. Lite dumt att göra det nu eftersom Fredrik sover, men nån gång s kommer de säkert träffas. 

Alldeles röd på bröstet nu efter solen för övrigt. Wiie, färg! Hehe!

Bella's choice

Hej hopp!

Sitter och ar målat naglarna igen för tredje gången idag. Tredje lagret med andra ord. Det är nagellacket från H&M, Bella's Choice som får hamna på. Dock inte så toppen att måla med. Täcker definitivt inte första lagret. Två täcker, men svårt att få jämnt. Tredje gick bra, men då torkar det inte stället. Njaaaee....H&M's lack känns fortfarande ganska b. Fina färger dock och får man in snitsen eller har en hel dag på sig så kanske resultatet blir bra. Annars är jag helt enkelt urusel på att måla nagellack.



Har haft en riktigt skön ledig dag idag! Vaknade halv nio och gick upp, diskade, käkade frukost, började i tvättstugan. Gick en sväng bort till Anna och vi satt och snackade ute i solen i över en timme. Sen bjöd hon på chili con carne innan hon droppade av mig när hon åkte till jobbet.
Då gick mamma och jag ut och grävde upp rabarberplantorna och satte dem i min rabatt. Så nu hoppas jag de fortsätter växa som de ska där, så jag kan göra mycket paj och annat gott i sommar. Hehe! 

Håller fortfarande på i tvättstugan men är väl snart klar. När lacket torkat lite så ska jag plocka in disken och sen kommer Fredrik förhoppningsvis hem snart. Han kommer nog nu förresten, om det är hans bil jag hör.
Ikväll blir det nog DHW och Cougar town som vanligt på tisdagar. Hehe! 

För övrigt så är det så grymt skönt att kunna ha altandörren öppen utan att frysa ihjäl nu.

Tjing tjong! 

Fotboll, Twisted Sister och ett adjö

Åh, har haft en riktigt härlig ledig helg! Synd att vädret vet när jag är ledig bara, för det regnar och är tråkväder alltjämt då. Men men, det har varit bra ändå.
I fredags så var Alex, Anna och Emmelie här hos mig och vi lunchade en massa god ihopplock-sallad och fikade på nybakta cupcakes och latte. Fredrik var hemma också och Emmelie hade Lexus med sig så det var ett stort gäng. Vi pratade om dittan och dattan och hade det allmänt trevligt!
Anledningen var dock att Alexandra nu har stuckit till USA och lämnat oss andra stackare här hemma. Heheh! Så det var lite av en avskedslunch. Som tur är så kommer hon tillbaka. Det var iallafall väldigt kul och trevligt att ses allihopa! Lexus tyckte också om cupcakes.




I lördags så var Fredrik och jag uppe rätt tidigt och packade väskorna för en Örebroresa. Det var Metallsvenskan 2010, vilket betyder att hårdrocksband spelade fotboll mot varandra och sen var det konsert på kvällen. Så det blev en heldag i sport- och hårdrocksanda.
Det var en kalaskul dag med många skratt och nya fotbollsregler. Att sen både Twisted Sister och Sabaton gjorde grymt bra spelningar, gjorde det verkligen till en toppendag. Men ack så trött jag var. Som tur var så hade vi bokat hotellrum också, som vi fick jättebilligt. Så det var inte långt till sängen.

Sabaton och Bullet ska börja sin match!


Fullt spel!




Twisted Sister körde utan smink.

På söndagen åt vi en lovely hotellfrukost. Jag älskar hotellfrukostar! Sen satt vi en stund i lobbyn och checkade sen ut. Gick omkring lite i Örebro och hamnade bland affärerna. Jag var så trött och hade ont i ögonen så hade kunnat somna på vilken gatsten som helst. Helt sjukt.
Sen gick vi på fotboll och såg Örebro-Djurgården. Den matchen var inte så rolig för DIF förlorade och jag satt mest och sov. Eller stod och sov snarare. men efter en korv med bröd och en Pepsi så blev jag faktiskt lite piggare så då tittade jag tillomed på matchen. Det blev riktigt fint väder så solen lämnade tillomed lite spår i ansiktet på mig.
Sen bar det av hemåt. Fredrik körde hela vägen. Jag litade inte på mig själv.
Kvällen avslutades hemma i soffan, tittande på Jönssonligan och Dynamit-Harry med handen i chipsskålen. När klockan var elva så rullades ögonlocken ut. Somnade som en stock.

Nitar och leopard

Ok, först av allt lite shoppingfynd och presenter.

Ett par vita nitklackar från Din Sko (Loubotin-kopior typ) som jag fick köpa för 59 kr istället för 399 kr. Anledningen: Jag hade 10% och dessutom ett presentkort på 300 kr. Då blev det bara 59. Bästa!


Nästa var fyra kylskåpsmagneter som inte gick att motstå. Älskar dessa med små fina, roliga ordspråk.


Ett nagellack från H&M, turkost. Bella's choice heter den.


Sen har jag fått presenter också. En superfin leopardklänning och ett par tights som ser trashiga ut. Rock n Roll! I love!


Metallsvenskan 2010

Tjo!

Här ska vi strax ge oss av till Örebro för att se Metallsvenskan och Twisted Sister ikväll. Hoppas s olen skiner i Pennybridge för det gör den inte här.
Hade en underbart skön dag igår, som jag ska berätta mera om sen, men nu har jag inte tid mera.

Tjingeling!

Har ni testat Easytone?

Wohoo! Nu ska jag äntligen få mina Reebok Easytone! :D De fanns på Skärholmen så ringde och la undan så åker Svärmor och hämtar.  Vad glad jag blev! Då blir det mer att ut och gå sen.

Är det några som testat dem? Vad tycker ni i så fall? Har bara fått ett omdöme än så länge. ;)


Blåsvart.

Hemma igen efter en lång, svetti promenad. Kanonväder ute så det var riktigt skönt! Sitter och äter frukost nu och snart ska jag in till mamma för hårfärgning. Efter det så blir det att kolla lite med Anna om imorgon.

Nu ska jag dricka te.

Vaken, uppe, ute.

Godmorgon!

Idag är det verkligen morgon när jag skriver för klockan är inte ens åtta.
Har klä mig och ska ut på en promenad, men först måste jag lägga in en überbra skiva i mobilen så jag har mera musik. Sen blir det att äta frulle efter prommisen och sen ska mamma färga håret på mig. Skönt att få det gjort.
Hon skulle gjort det igår, men hann inte.

Tjipptjopp!

Ledsen i ögat

Attans, skulle in och köpa Easytone-skor idag men de är tusan slut överallt här. Det skulle komma nya vecka 42 sa de på en affär... känns som det är typ oktober eller nåt då. Så länge vill jag ju inte vänta. Så himla typiskt att man ska ha 36 i Reebok. Slut i hela Norrköping. En sa dessutom att det kanske skulle komma in eventuellt snart igen, men man får väl se. Himla trist kändes det iallafall. Men de finns ju på ebay. Kanske skulle satsa på det. :)

Sushi

Hej hopp!

Har just kommit hem från Anna och kollat posten. Hade fått en stort sminkpaket som jag vann på tradera. Massa prylar i så ska bli kul att testa sen. Var både Face, Loreal, Nyx, Isadora och Mac. Viva la diva också. En make up store-skugga, men den hade jag redan (såklart) Hehe!
Kul att träffa Anna igen, skitalängesen. Vi satt ute och drack te och snackade. Så härligt i solen!

Gick ju upp vid halv åtta idag när Fredrik åkte till skolan. Då gick jag ut på en timmes promenad. Förhoppningsvis kanske det blir en vana. Haha! Sen satt jag och kollade på Nyhetsmorgon och käkade frukost, men somnade tll nån halvtimme på soffan. Skönt. Haha!

Igår var jag i stan och träffade Lindsey. Jag testade Sushi för första gången. Haha! Men det var väl skapligt. Spännande om inte annat. Äter ju inte ens sill för tanken på rå fisk känns...wierd. Men Sushi testade jag och av åtta bitar så fick jag faktiskt i mig fem. Så tyckte det gick rätt bra ändå. De runda med sjögräs åt jag och sen bullen med tonfisk och sen den med vit fisk som inte smakade nånting. Jag smakade på alla, men den med räka och den med lax gick inte. Där tog det stopp. Så de fick Lindsey ta. Haha! Om jag ska äta det igen så kommer jag nog ta vegetarisk iallafall, då är det bara avokado och morötter och ingen fisk. Hahaha, lite mildare typ. Så alltså, det var definitivt inte jättegott enligt mitt tycke, men det gick ner. Däremot var fisksmaken eftert i munnen ganska läskig så det blev en chokladglasskula på Lindahls på Maxi. Hehe!

Nu ska jag nog göra mig iordning lite och sen ska vi ev åka in till stan och köpa skor till mig. :)
Tjingeling!

Världssnällt!

Åh, jag blir så glad! Här ringer min svärmor och säger att hon ska sätta över pengar till mig för att jag ska handla två saker som jag vill ha. Bara sådär. Fast hon bestämde vad. Hehe!
Blev jätteförvånad för jag har fått så mycket saker ändå, men hon tyckte att hon skulle skämma bort mig också när hon skämt bort sonen, dottern och dotterns pojkvän. :) Vad ska man säga? Mer än STORT TACK! <3 Så nu har jag beställt en supersöt gjutjärnsgryta som är hjärtformad. Finns hos http://www.lyckasmedmat.se/ och den ser ut såhär:


En riktig lyxgryta för kärleksfulla måltider. Hihi! Åh, den är så fin! Livslängden för den är en livstid. Så kommer inte behöva köpa nån mer. Hihi! Var tvungen att beställa direkt. :D Sen fick jag order att köpa ett par skor också. Ett par Reebok Easytone skor. Det ska jag göra imorgon. Blir Stadium direkt. Hehe!
Så himla snällt verkligen! Tusen tusen miljoner tack!



Pill i rabatten

Sitter här med något öm rygg just nu. Har varit ute och rensat i rabatten. Jag ska sätta rabarber och pioner där. Snygg blandning. *blink* Men rabarberna ska få sig en egen hörna. Ska kolla lite imorgon efter pioner och jord, för det behöver fyllas på.
Det var inte dåligt med ogräs iallafall kan jag lova, jäkla rötter och annat äckel. Jag som hatar att hålla på i jorden. Det är äckligt. Men blommor ska jag ha. Haha!



Imorgon ska jag förhoppningsvis luncha med Lindsey. Och snart ska jag jobba. Ska måla naglarna först tänkte jag, och kolla på Vixenvideos på youtube.

Tusen bilar!

Hej hopp.
Grymt skönt att vara hemma idag. Det har varit en kul kväll med Eric så inte för det, men ack vad vi fick att göra! Lite halvspringit sådär hela dagen med raggarbilar och hojar men såhär på kvällskvisten så började det lugna ner sig. Vid tio hade vi gott om tid på oss att göra det vi skulle trodde vi. Bara det att det då dundrad in bil efter bil efter bil efter bil efter bil efter bil efter bil osv.... Det var de som samlats på Bauhaus som nu hade dragit vidare och skulle rejsa nån annanstans. De stannade alla hos oss och köpte korv. Satan, det var ganska kul för det var bra folk, men ack vad tiden gick. Typ kvart över elva så drog bilarna och plötsligt så hade vi verkligen inte gott om tid på oss längre.... Vi hann inte med allt vi skulle, men jag hoppas Malin har överseende med det imorrn bitti. Eric som kommer sen får väl förklara läget. Hehe!

Själv ska jag bara gå in och lägga mig och läsa nu. Helt trött i kroppen, men nu är det bara en arbetsdag kvar och sen är jag ledig ett par dagar. Då ska jag luncha med Lindsey på måndag. Ska testa Sushi och då börjar Fredrik sin lastbilsförarutbildning också. Kul kul för honom! Att få göra nånting äntligen.

Men nu är det definitivt sängen som gäller.
Tjing och godnatt!

Chokladprovning

Fredrik och jag hade lite chokladprovning häromdagen. Vi testade tre nya sorter:

Daim Summer Dream, med päron och mint.
Marabou Polka, med polkakulor.
Marabou Passion, med passionfrukt och chili.



Betygen ser ut som följer:

Daim Summer Dream var god! Frisk med mint och päron, men det hade gärna fått vara mer smak av just päron för minten tog lite överhand. Krispig och god som en Daim ska vara. Kommer säkerligen att inhandlas på nytt.
Betyg: 4/5
 
Marabou Polka var riktigt god! Som mintkrokanten, men den blir lätt mäktig med sin tjocka choklad. Men är man riktigt chokladsugen så funkar den finfint! En liten kaka räcker dock gott och väl.
Betyg: 3,5/5

Marabou Passion var mest lustig. Jag har fortfarande inte kunnat bestämma mig för om den var god eller inte. Passionfrukten gör den frisk, men chilin ger den en mysko smak i slutändan. Kul att man känner hettan dock. Chokladen känns väldigt smörig ihop med den annars friska passionen... Njaa, denna kommer iallafall inte jag att köpa igen. Då är Marabou Premiums variant med passionfrukt bra mycket godare! Dock lite plus för fin förpackning.
Betyg: 2/5

Slutsats:
Satsa på Daimen (eller Plopp saltlakrits)

SOS Alarm

Godkväller.
Hoppas att er valborg har varit bra! För egen del så har jag jobbat. Med Alexandra. Vi har haft en toppenkväll med mycket trevliga, roliga människor. Det har varit riktigt kul faktiskt. Fram tills klockan blev tio ungefär. Då började kunderna klaga på att det var halt (??!!) i backen från avfarten från motorvägen och så upp till oss.
Vi gick ut och spejade lite och det visade sig att det var en lastbil med rysk chaufför som fått läck på sin tank med diesel och den var tom nu....
Jisses, ringde chefen, ringde sos alarm och bad om hjälp. Till slut kom de, men de brandmännen var inte alls särskilt trevliga. Inte otrevliga som i dumma, men arroganta och smådryga. Lite "lilla gumman-stuk"... De tyckte ju inte alls det var så farligt på avfarten så det hade de inte brytt sig så mycket om. Det märkliga var ju att folk i personbilar sa att deras bilar varnade för vinterväglag och abs-bromsarna tog osv, så nog lär det ju varit halt, men det tyckte inte föraren av brandbilen...
De hjälpte oss iallafall att sanera lite på planen och sen åkte de. Vi kom efter i vårt vanliga arbete, men det är ju inte så mycket att göra åt.
Nu är jag iallafall hemma i tryggt förvar och Alexandra med. Trött efter dessa ovanliga strapatser, så det blir raka vägen ner i säng nu.
Godnatt!

RSS 2.0