Vilken jul!

Ja, det sprutar inte ut inlägg här har jag märkt. Man ska ju ha nåt att skriva om också. Hehe!
Både innan och efter julafton har det bara varit jobb så det är inte så intressant.

Julafton var iallafall mysig. Jag och Fredrik gick upp sju på morgonen och gjorde oss ordning för att åka till hans mormor på julfrukost. Gissa om jag var trött när jag kommit hem halv ett på natten. Haha! Vi åt frukost hos hans mormor iallafall och träffade delar av släkten.
Sen åkte vi vidare hem till svärmor och åt jullunch och mängder av julgodis! Så blev det julklappsutdelning. Jag måste ha varit jättesnäll för jag fick massa roliga saker!

Set från BodyShop med Sweet Lemon, tvål, bodyscrub, bodybutter och duschgel.
En bok om huskurer (hemmagjort bli-frisk-pyssel).
Presentkort på 1000 kr.
Strumpor.
En bok med cupcakes-recept och tips på dekorationer.
En jätterolig rosa pälsmössa. <3 Den är ascool! Jansa älskade den!
Ett halsband med döskalle och hjärta.
En döskalleljusstake med ljus. (Fredrik och jag fick tillsammans.)

Tack så hemskt mycket för allt! <3

Efter det åkte jag och Fredrik en kortis till Kenneth och kikade på Kalle Anka, åt clementiner och snackade lite.
Sen bar det av hemåt mot Stavsjö igen.
Då gick vi in till min mamma och åt julmat igen. Sen kollade vi på Karl-Bertil Jonsson, det är en klassiker. Haha! Även här blev det gottis och frukt, men inga paket. Däremot fick vi varsitt kuvert med 1000 kr var i och det var otippat eftersom det inte skulle delas ut några julklappar där. Så tackar så hjärtligt för det! Brorsanfick sitt efterlängtade paket med en liter jägermeister i också så han var nöjd. Haha!

På kvällskvisten gick jag och Fredrik in till oss och då fortsatte paketöppningen.
Jag fick en Pretty Maids-topp (bra band!), jättesnygga underkläder, en superhärlig leopardmönstrad morgonrock och så kommer det snart hem en skiva till mig också. Wiiee, den längtar jag efter!
Till Fredrik gav jag en bok och en deo som är i samma serie som hans favvoparfym. Även han har en sen klapp som kommer i januari sen. En till bok, men den beställningen kom inte fram som den skulle så det var ju typiskt. Men men, den som väntar på nåt gott...

Resten av julen har det varit jobb jobb jobb. Idag har jag varit ledig och då tog vi en tur/retur-bilresa till Stockholm eftersom Fredrik ville shoppa. Själv inhandlade jag endast en laptopbräda. Spännande va? Hahaha! Får bli en sväng på stan på torsdag eller nåt kanske. Vi får se. Hehe! Är ett par saker jag skulle behöva kolla efter.

Nu, resten av kvällen blir det bara tokslöa på soffan. Tjing!

God jul!

Nu är det julafton! God jul kära vänner! Ha en underbar dag!


Gå ut? Nej tack!

Jisses vad det snöar idag! Inte verkar det vilja sluta heller. Stackars Jansa som gick med snöslungan igår, det syns inte nu kan jag lova. Nej, idag håller jag mig inomhus. Har ju vilodag från gymmet också och ska inte jobba så det är helt ok idag. Håller på i tvättstugan, ska diska lite och bara pyssla omkring lite. Kanske ge mina naglar en dunderkur. De behöver nog det, så som de spricker och skivar sig hela tiden. Har ju ett så fint nytt nagellack också, som jag beställde från eleven.se Thunderbird, från China Glaze. Riktigt härlig röd färg. Dessutom fick jag ju tag på ett vitt graffittilack häromdagen så man kanske skulle leka lite.
Fredrik ska ju mullra iväg till Stockholm sen i snöyran så jag blir ensam några timmar.

Nu ska jag iallafall ta hand om tvätten och sen disken.

Vit chokladtryffel med citron

Mera tryfflar. Var ju tvungen att göra vita också. Hehe!

200 g vit choklad
1 del vispgrädde
skalet av en citron

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
Riv citronskalet fint och koka upp det tillsammans med grädden.
Häll över chokladen och rör till en jämn fin smet.
Låt stelna ett par timmar.
Rulla till bollar och rulla i florsocker.
Låt stå kylt i burk med tätslutande lock.



Choklad- och kaffetryffel

Gjorde tryfflar häromdagen och de blev så goda!

200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
½ dl starkt kaffe/espresso
1 msk honung

Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka upp grädde, kaffe och honung i en kastrull.
Häll det sen över chokladen och rör tills det blir en jämn, len smet.
Ställ att svalna i ett par timmar.

Rulla till bollar och rulla dem i kakao.
Förvara i en burk med tätslutande lock.


Release 76

Varit på bodypump idag igen. Release 76... igår var sista passet med 75an. Jag var trött efter gårdagens, men det är nog ingenting jämfört med efter dagens. Då hade jag ioförsig redan träningsvärk, men den är definitivt värre nu måste jag säga. Haha! Jag är glad om jag orkar hänga upp tvätten imorgon eftersom jag har tvättstugan.
Men det var ett kul pass iallafall, mycket fokus på armar och axlar. Det är nåt som jag nog behöver, dels för att få bort gäddhänget och även stärka axlarna en del.

Annars har jag tagit upp julgranen idag och klätt den. Blev så fin så. Körde på samma tema som förra året med rött, silver och lila. Det gör sig bra i en svart gran. Nästa år funderar jag på guld och rött... eller rött, silver och grönt kanske. Får se vad det blir. Det är ju ett år kvar.

Nu ska jag nog göra lite te.
Tjing.


The Twilight Saga: Eclipse

Har just tittat på Eclipse med Fredrik. Äntligen har jag sett den igen. :D Helt klart den bästa av de hittills komna filmerna. Det är alldeles för långt kvar till Breaking Dawn måste jag säga! Vill se mera nu!


Jag blir makeupartist!

Jag blev så glad så jag tjöt en skvätt när jag öppnade posten idag! Fick beskedet att jag kom in på makeupartistutbildningen! Så himla skönt och så himla coolt! Nu ska jag få lära mig att sminka på riktigt med allt vad det innebär.
Detta är ju ett av de orosmoment jag har haft de senaste dagarna och de var så skönt när denna sten släppte från hjärtat. Nu ska jag bara betala in fakturan på 25.000 kr så är det bara att infinna sig i Stockholm den 22 januari. Känns superduper!

Så framöver kommer det nog bli lite mera smink i bloggen. Hehe!


Lussebullar med mandelmassa

Mina lussebullar blev riktigt goda. Det här receptet använde jag mig av:

50 gram jäst
100 gram smör
5 dl mjölk
250 gram kesella
1 gram 
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
17 dl vetemjöl

Fyllning
150 gram smör
500 gram mandelmassa

Pensling
1 st ägg
40 gram flagad mandel (struntade jag i)
pärlsocker

Tillagning

Gör så här:

1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.

2. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl.

3. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.

4. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och kavla ut två stora plattor. Bred smör på dessa och riv över mandelmassa. Rulla sedan ihop plattorna och skär bullar och lägg i formar.

5. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandel och pärlsocker Grädda mitt i ugnen 5-8 min.



Träning och julpyssel

Ack vad jag har blivit dålig på att lägga upp bilder här. Tråk jag är. Men har inte lika mycket ork eller inspiration längre. Hehe!

Idag har jag iallafall varit och tränat dubbla pass, sen handlade jag lite på Maxi. Träffade på Anna, Tim och lilla Matteo där också. Kanske ska fikas lite imorgon. Vore nice!
Sen blev det raka vägen hem och packa upp varor, stoppa ner den nyinköpta julstjärnan i krukan och sen laga mat. Efter det har jag bakat ut arraksbollarna och nu har jag en lussedeg på jäsning. Ska snart gå och riva mandelmassa.
Är riktigt trött, men får ju sova inatt. Ingen vila liksom. Haha!
Imorgon blir det jobb för Malin och på onsdag är jag ledig igen. Då ska jag träffa Elin och Lindsey. Ska bli så kul! Förhoppningsvis hinner jag göra lite tryffel också. Chokladtryffel eller chokladkaffetryffel och vit chokladtryffel med citron är planerna. :)

Terrordåd?

Läskigt det här med självmordsbombaren i Stockholm! Glad att jag inte julhandlar däruppe...
Min spontana tanke när jag läste det först igår var: Hur länge till ska Sverige gilla olika? Tills det gått för långt?
Vi har ju fått börja städa kroppsdelar på egna gator nu...


Gympamusik!

Vad roligt! Min gympainstruktör som jag har på måndagar frågade om inte jag kunde fixa några låtar som jag gillar till  passet imorgon. Tanterna tycker det är så kul att jag är med, som är ung. När jag sen sa att jag lyssnar på hårdrock också så trodde de att det bara är skrik-och-vrål-musik, men då sa jag att man faktiskt kan dansa och så till viss hårdrock också. Så nu är det upp till bevis för mig. Så imorgon blir det hårdrocksgympa om tanterna går med på det. Hahaha!

Kiss - Crazy Crazy Nights
Twisted Sister - Hot Love
Sister Sin - Outrage
TNT - Intuition
Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama
Airbourne - Runnin' Wild
Ozzy Osbourne - Shot In The Dark
Axel Rudi Pell - Forever Angel

Det är inte musik för hela passet tror jag men vi får väl se. Tanterna kanske protesterar. Haha!
Tjingfjong.

Ok, en gång till!

Jag AVSKYR meningslösa kommentarer som är meningen att jag ska lockas till er blogg. Jag svarar inte på sånt och jag kollar inte in er blogg. Behöver ni spamma folk med meningslösa kommentarer så är er blogg antagligen så jävla dålig att ingen vill läsa den!
Far och flyg och låt mig vara era losers!


Wishlist

Inte för att jag bryr mig om julklappar särskilt mycket (det är inte därför jag vill fira jul, för att bli överöst av paket), men om nu folk vill veta vad jag önskar mig så är det detta, utan inbördes ordning:

* Täcke, fluffigt och mysigt ska det vara. Det sa vara svalt när jag är varm och värma mig när jag fryser.
* Presentkort på MediaMarkt så jag kan köpa nya högtalare till bilen 6;9:or eller vad f*n det heter.. :P
* Pengar till en ny vindruta på bilen
* Munkjacka från Sinful, med vingar på ryggen. Finns på Venine på Sergelgatan. Inte den som finns på nätet.

Jaa.... det var väl typ allt.

Deppig

Fortfarande finns inte mina pengar och jag vet ännu inte vart de försvunnit. har funderat, tänkt och gått igenom och kan verkligen inte komma på vad jag skulle kunna ha köpt för att de ska försvinna. De står fortfarande som skyddat belopp så banken kan heller inte se vad det är. Det är så fruktansvärt irriterande!
Inte vågar jag sätta över mer pengar på kontot heller ifall det skulle försvinna mer pengar. Jag går bara och väntar på att få se på kontoutdraget vad det är.
En normal butik, både på nätet och fysiskt, tar ju inte tre dagar eller fler på sig att dra ett belopp som man handlat för, så varför tar det sån tid? Är det nåt lureri på gång eller vad händer?
Det är ju lite svårt att låta bli att fundera på också eftersom jag inte kan handla, inte kan tanka eller nånting. Det går ju ut över humöret av att inte veta vad som hänt.

Trött är jag också, sover som en stock men känner mig ändå inte utvilad. Man ligger väl säkert och oroas sig omedvetet också... *suck*

Snart blir det jobb..

2 days of hell

Hej.
Idag är det bra. Det var det inte i måndags och framförallt inte igår.
I måndags var det inget som fungerade på jobbet. Ena kassan var trasig. Den andra tog knappt emot kort. Allt var offline hela passet så det tog hundra år att få igenom ett kort. Electronkort funkade inte alls, de fick vi dra i lilla maskinen, men sen slutade den funka också. Då är man lite nervös att folk ska tanka fullt och bara ha ett sånt kort... Vi kunde inte sälja mobilpåfyllningar, vi kunde inte avsluta kassan när vi skulle gå hem. Vi fick göra the old-fashion style... När vi larmade och gick ut så kom jag på att jag glömt handväskan så det var bara att pipa in och larma av fort som attan, kuta och hämta den och så larma på igen. SEN fick jag äntligen dra hem! På mindre gott humör dock, men tänkte att imorgon är en annan dag. Jodå, det var det ju...en ännu sämre dag. Det var jättekul att Fredrik äntligen fick göra sin cover up på underarmen.
Det som inte var så kul var att bilrutan sprack som fan när vi var uppe i Stockholm och körde, så nu är över halva rutan en stor spricka i. Jag fick reda på att make up-utbildningen bara hade tre platser kvar så blev stressad över det. Det värsta av allt var det som hände först.
Hemma i godan ro och bara skulle kolla kontot, fick en isklump i magen när jag såg att 1649 kr dragits och jag vet inte varifrån. Jag har inte handlat nåt och inte tagit ut några pengar, banken kunde inte se vad det var heller och jag har inte en blekaste aning om vad som hänt! Sjukt läskigt och irriterande! Så nu äger jag 38 kr till lönen ungefär. Känns inte sådär jättebra.
Förhoppningsvis får jag tillbaka pengarna som försvunnit, men det vet man ju aldrig. Vet fortfarande inte vad det beror på..

Idag har iallafall varit bra. Milla och jag har tränat Easyline ihop, sen åkte vi hem till mig och gjorde mat och fikade och pratade och kollade på gamla foton från gymnasietiden. Hahaha säger jag bara. Riktigt kul! Jag hoppas det blir fler träningspass ihop för det var superkul!
Fick hem lite köpta julklappar idag också och lite småplock till mig själv. Kul kul! Annars har kvällen varit lugn. Jag har lite ont i huvudet men det hoppas jag snart går över. Ska ta en Ipren och kanske se på Beck, Levande begravd ifall Fredrik vill. Annars kanske jag kollar på I know what you did last summer. Haha, gammal klassiker, men det är hundra år sedan jag sg den så det skulle vara kul. Hehe!

Imorgon ska jag träna Easyline och vattengympa och sen blir det hem och jobba. Har fyra härliga arbetsdagar framför mig. Vi får se hur det går.

Tjingtjong!

I brist på  en annan bild. :)


Avantasia

Idag är det konsert igen! Avantasia denna gång. Ska bli så kul! Det bästa är att de inte har något förband.
Hela denna helg har varit full av spelningar så det har varit toppenkul.
Har redigerat Crazy Lixx-bilderna litegrann så de ska jag snart lägga upp. Sabatonbilderna blev inte så bra, men ska kolla om det går att göra något åt dem också.

Igår hade vi en hemmadag och det var lugnt och inga måsten. Skönt att ta en paus också. Vi käkade fläskfilé, hemmagjord klyftpotatis och bearnaisesås. Gottigt! Så såg vi på sista avsnittet av Sons of Anarchy. En av de bästa serierna alltså. Vi har ju laddat ned avsnitten som gått i USA så vi har just sett klart tredje säsongen. Vet inte om den börjat sändas i Sverige. Men en fjärde är på gång iallafall. Bra det! Hihi!

Sabatonkryssning!

Brrr, fy tusan vad kallt det är här inne! Vi har ca 16-17 grader i lägenheten. Inte ok! Vettetusan vad jag ska göra... Elementen fungerar men tror det är från fönster och altandörr det drar, ändå var de och tätade förra vintern. Ska det vara så här kallt resten av vintern så kommer jag seriöst att frysa ihjäl. Hyresvärden är ju inte mycket att hurra för alltså, han är inte populär bland sina hyresgäster... Man ska ju inte behöva gå omkring i tofflor och dubbla tröjor vareviga dag för att inte frysa som en tok...

Nåja, nog om klagomål. Ikväll åker jag och Fredrik på Sabatonkryssningen! Ska bli riktigt skoj En hel del band som vi vill se. Så det blir fint! Dricka lite sprit, spela bort pengar på spel och handla taxfree, alltihop till musik man gillar. Kanoners!
Imorgon sen när vi kommer tillbaka så åker vi direkt ner till Linköping och ska se på Crazy Lixx. Det har jag ju längtat efter sen Skogsröjet i augusti så. Haha! Efter det är det hemåt, men på lördag/söndag så blir det Stockholm igen för då ska vi se på Avantasia och även det kommer bli grymt tror jag!
På måndag är det vardag igen och då hägrar jobbet, men det kan jag leva med. Hehe!

Nu ska jag göra en balja te så man blir lite varm och så en smörgås till det. Sen blir det väl att försöka packa lite saker. Tjing tjing!

RSS 2.0