Make up Artist I am!

Well well, here we go! Tänka sig att jag nu är klar! Känns overkligt. Men ack vad man lärt sig mycket. Det har varit superkul! Mitt fina diplom har jag fått och jag ska banne mig köpa en ram till det. :)



Jag har lite bilder från helgen och självklart ska de upp i bloggen, men jag var bara tvungen att visa detta först. :)
Jag är faktiskt stolt över mig själv! Med rätta. ;)


_Diplom_

Hej där!
Jösses vad min besöksstatistik har skjutit i höjden! Vad hände där? Vilka är ni? :) Välkomna!

Jag sitter här med skolpärmen och alla anteckningar bredvid mig och har just ätit jordgubbar. Har haft lite kvalitetstid med mig själv, legat slängd i ett varmt bad. Ska strax sätta mig i massagestolen och läsa alla anteckningar som jag skrivit under där här tio veckorna jag har varit i skolan.
Kände bara att jag måste skriva av mig lite funderingar och tankar först.

Jag kan inte riktigt fatta att jag kommer gå från International Make Up Centers lokaler imorgon och vara fullfjädrad make up artist. Jag kommer ha diplom på att jag utfört utbildningen och att jag är seriös och kan det här med make up, som är ett så stort intresse för mig. Det känns helt...galet...osannolikt...knasigt. Mycket tankar och funderingar som snurrar i huvudet. Vad ska man göra nu liksom? Ta tag i livet? Ta det lugnt och smälta det man just gjort? Skaffa FA-skattesedel? Ta reda på vart man ska börja? Ja, det finns mycket att fundera på. Men först tänker jag ta lite semester i form av Sweden Rock Festival. Hehe! Hårdrocksvecka för hela slanten!

Kan inte riktigt fatta att det har gått så fort! Det är med blandade känslor verkligen! Känns som det var så längesen vi började men ändå inte, för jag känner mig fortfarande som en nybörjare men att jag ändå utvecklats så mycket under det här halvåret. Jag har lärt mig massor, träffat massor av underbara vänner och nästan gråtit, blivit arg och skrattat, skrattat så jag vet inte vad! Spännande, svårt, nervöst och fruktansvärt KUL har det varit!
Vi har blivit tjenis med tjejen på 7-Eleven också och den stadiga latten efter lunchen har blivit mer regel än undantag.
Det ska bli skönt att få vara ledig varannan helg igen, hoppa på jobbet med mina vanliga helger och kunna sitta på sofflocket när man känner för det, MEN, stort MEN, jag kommer samtidigt sakna det här så himla mycket! Det har gett så mycket och det har varit en stor period av mitt liv. Ett halvår har vi gått i skolan, varannan helg! Man ger av sig själv och får så mycket av de andra! Skratt, inspiration, lärdom, vänskap... Jag kommer sakna det enormt! Som tur är så är ingen längre än en bil/tåg/bussresa bort. :)

Nu är det bara slutproven kvar imorgon och jag ska öppna min pärm och mina anteckningar en gång ikväll för att försöka komma ihåg allt till imorgon när det gäller. Självklart så lär jag mig för livet, inte bara för en dag. Men alla vet hur det är att ha prov. Haha!

Så imorgon när jag kommer hem, så kommer det kännas fullföljt, men samtidigt tomt. Jag kommer ha gjort något med mitt liv som jag velat göra så länge. Men jag har ju karaktärsdelen kvar sen. ;)

Godnatt mina nära och kära!


Make up artist-utbildningen Dag 18

Dag 18 bestod av TREND hela dagen lång. En jätterolig dag!
Trender är ju nåt som kommer och går hela tiden så vårt uppdrag på förmiddagen var att göra en make up med inslag av vad som är trendigt just nu!
Jag som ju älskar det här koralliga och orangea som är på tapeten just nu körde ju givetvis på det.
Orange läppar, rosiga kinder och en ganska enkel make up i övrigt. Det är ju trots allt sommar. Vindrufsigt hår som hänger och slänger lite som det vill.



Hanna gjorde detta på mig:
 

På eftermiddagen så fortsatte vi med trend och då skulle vi göra en make up på ett sätt som vi VILL ska bli en trend. Jag älskar ju boho/bohem/indianstuket så jag körde på en jordnära, inte för tung make up. Flätor i håret, mockasiner, naturmaterial, naturliga färger osv. Så make upen blev guldbrunfärgad runt ögonen och med skimrig och lystrig bas.





Det var dag 18. Förstår ni! Det är bara en enda lektionsdag kvar! En lektion! Sen övning på eftermiddagen på lördag och så på söndagen är det slutproven! Sen är vi klara! Helt galet. Man har kämpat och slitit och rest fram och tillbaka och haft så himla roligt! Kan knappt fatta att det är bara två dagar innan det är slut. Det är verkligen blandade känslor. Skönt på det sättet att man kommer vara lite ledig varannan helg, men trist att man inte kommer träffa de här vännerna lika ofta längre.
Sen återstår bara att se vad man ska göra med resten av sitt liv. :)

Make up artist-utbildningen Dag 17

Dag 17 var en mycket rolig dag! Vi hade look a like på förmiddagen och Catwalk på eftermiddagen.
Rebecca var snäll och ställde upp som modell till min look a like. TUSEN TACK FÖR DET! <3 Jättekul att du ville vara med. :)

Jag hade sett ut Lady Gaga som min look a like och jag måste säga att det blev skitbra! Rebecca passade klockrent som det så jag behövde inte hålla på med massa shading och sånt, för ansiktsformen var så perfekt det bara kunde bli. Jag blev helnöjd verkligen!
Den här bilden valde jag att göra:


Såhär blev det. Jagla även till den typiska Gaga-rosetten i håret för att förtydliga vem det var om det nu skulle behövts. ;)


Att göra look a like var riktigt riktigt kul! Alla var jätteduktiga dessutom! Visar ett par bilder på det som ett par av de andra tjejerna gjorde också. Ni kan ju gissa vilka de är. Hehe!


På eftermiddagen hade vi catwalk. När man sminkar till en modevisning så är det ju viktigt att makeupen syns på både nära och långt håll. Därför får man tänka "starkt".

Jag gjorde en rosa/lila-tonad make up på Kimia, med mycket färg både på ögon och kinder.


Olle sa att detta påminde honom om japanska teater, kabuki. Hehe!

Kimia gjorde detta på mig. Älskade lösfransarna!


Det var alles för idag. Tjing!

Buuhuuuu!

Både aqua zumban och flowingen inställd idag. :(:(:( Nu blir jag deppig!

Jag vet, jag tjatar...

Men jag säger det igen. Zumba, I LOVE IT! :D
Sjukt kul idag (med). Övertrött efter nio timmars jobb och för lite sömn, men vad gör det när man har roligt?!
Nu har jag precis kommit ut ur duschen, lagt ansiktsmask och sitter med en kopp te.
Fredrik var så utråkad så han gick och la sig. Jag är också trött, men tänker sitta och uggla lite i soffan först.

Imorgon blir det lite mera träning i form av cykel och easyline, kanske upp och gå på löpbandet också om inte Fredrik blir klar under tiden jag är klar. Ändring i planerna enligt detta. Tar vila torsdag och zumba på söndag. ;)

Veckans träningsschema ser ut såhär:

Måndags: Zumba 55 min
Tisdags: Easyline 45 min och löpband 20 min (promenad)
Onsdag: Zumba 45 min
Torsdag: Vila
Fredag: Flowin' 55 min och Aqua Zumba 45 min
Lördag: Zumba 55 min
Söndag: Zumba 55 min

På måndag blir det zumba igen och säkert på tisdag och onsdag också. Hehe! Det är ju så kul kul! <3 Kärlek!

Make up artist-utbildningen Dag 16

Förra sminkhelgen på söndagen hade vi studio/tv make up och sminkbild. Det var väldigt kul faktiskt! Det som inte var så kul var att läraren var en tjej osm vi inte hade haft förut och det var inte så många som gillade henne, inte jag heller. Hon var besserwissrig och verkligen letade fel. Bra på ett sätt att säga vad man gjort dåligt, men det ska inte vara såna petitesser som hon kom med. Aja, hela hennes attityd kändes fel eftersom on gnällde på att hon inte fick visa vad hon kunde osv. Nåja, nog om det.

Studio/tv iallafall, vi fick börja att göra en make up på 45 minuter, sen en på 30 minuter, sen 15 minuter och sist 5. Tyvärr tror jag att jag missade fota femminuters-maken. När man har så begränsdae tider till att göra en make up så gäller det ju att fokusera på det viktigaste. I tv-sammanhang är det framförallt att matta ner hyn så man inte blir blank och lyser som en svettpropp. Haha!
45-minuters make up:

Ljusa skuggor, då det i tv inte ska vara för mycket fokus på nånting som kan stjäla uppmärksamhet från det viktigaste som sägs (typ), snygg bas och fräscha läppar. En vanlig dagmake up kan man säga.

30 minuter:

Något mörkare skuggor denna gång eftersom jag tyckte det blev lite tanigt på förra. Markerade globen mera denna gång. För extra fräschör utan att överdriva så har jag haft färgglada läppstift på varje make. Enkelt knep att få en enkel make up att lysa upp.

15 minuter:

Dual foundation som bas, på med ett fräscht rouge, läppstift och mascara. Sen klart.

Fem-minuters maken körde jag också på Dual Foundation, som alltså är en puderprodukt men täckande som en foundation. Eller ja, nästan iallafall. Det är en mycket bra produkt tycker jag iallafall. Perfekt när man inte vill ha foundation. Sen bara läppstift och rouge.

På eftermiddagen hade vi sminkbild, alltså vi fick en varsin bild på en make up som vi skulle göra likadant som.
Jag fick denna bild:

Jippie! Jag som ääääälskar eyeliner...NOT! Men det gick ganska bra ändå tyckte jag. Vet inte vad läraren tyckte dock, men det är ju väldigt svårt att göra en exakt likadan make up när personen på bilden och den jag sminkar inte är densamma. Men jag blev ganska nöjd trots allt. Nu ville inte min modell vara med på bild men en close up på ögonen gick bra.

Jag har haft vit ögonskugga i hela ansiktet för att få till den ljusa hyn, det vita vid ögat är vit eyeliner och det svarta svart eyeliner och så orande skugga och en grönblå skugga under ögat. Läppfärgen blandade jag till med concealer och läppstift om jag inte miss fel.
Men för att inte vara en gud med eyelinern, no photoshop och missat lägga på mascaran (haha!) så tyckte jag det ändå blev ganska bra. Vad denna läraren tyckte, ja det struntar jag faktiskt i. Hihi!

Glass

Hej hopp!

Ja oj vad energilös man är när det gäller bloggen. Har så mycket annat att göra så det blir dåligt med uppdateringar. Jag som försökte bestämma mig för att skriva ner lite varje dag. Jaja, det kanske blir så framöver.

Idag har jag äntligen fått zumba lite igen efter helgen. Härligt! Både Lindsey och Milla var med och det var superkul! Skulle lätt kunna köra dubbelpass alltså. Så woligt! :)
Imorgon blir det lite Easyline istället eftersom jag jobbar på kvällen. Det var riktigt längesen jag körde så det ska bli kul. Sen är det jobb på kvällen som gäller, likadant på onsdag. På torsdag kan jag äntligen vara med på Aqua Zumban igen och fredag blir det nog Flowin' eller nåt. Lördag blir det zumba. Veckans träningspass planerade. Hehe!

Nu ska jag äta glass till efterrätt. Åt just thaicurrykyckling och ris och sallad. Gott!

Tjingeling!

Varning!

Vill bara varna för en säljare på tradera. Jag har tidigare haft goda erfarenheter av denna tjej  och kille, men det brast nu när de sålde en tröja som en äkta märkeströja fast det var en 100% fake. Jag har tillomed kollat med tillverkaren av de äkta tröjorna och de går i god för att det inte är en av deras toppar hon har sålt.

Säljaren heter Järdestedt

De har många goda omdömen, men jag har inte goda erfarenheter av dessa nu. Dels blev jag tvingad att lämna ett positivt omdöme på dem för att få tillbaka mina pengar, fast det är de som har gjort fel när de ljugit och sagtr att det var en äkta märkeströja. Dessutom har jag bara fått hälften av pengarna tillbaka än så länge.
Jag har varit i kontakt med tradera om detta, men tror dessvärre inte det kommer hända nåt. Därför ger jag ett gott råd att inte köpa av dessa skojare och lögnare!

I glada vänners lag!

Har haft en underbart härlig dag idag!
Känner mig så glad som har så underbara vänner! All kärlek till er!

Dagen började med strålande sol i ögat när man vaknade, god frukost och så bar det in till stan för lite lunch ihop med Milla och Lindsey! Det blev kyckligspett på Fräcka Fröken. Vi åt, pratade och hade trevligt. Fick också låna ett par skor av Lindsey som jag ska få köpa av henne. Så jag har bra skor att dansa zumba i. Haha!

Efter en härlig lunch så gick Milla och jag ner till Törnrosa och vaxade benen. Så Milla är härmed invigd i vaxningsällskapet de luxe! Hahaha! Jag är ju så hardcore så jag gjorde en brasse också. Inte så farligt den här gången faktiskt. Otroligt men sant.
Efter vaxningen så shoppade vi lite. Jag hittade en adidaströja som jag blev förälskad i. Köpte den... Milla köpte Easytone-skor så hon lär få träningsvärk. Mitt köp kostade 800 kr så jag lär väl ha huvudvärk. Hahaha! Men det får det vara värt! Längtar förresten efter mina zumbakläder! Borde få dem nästa vecka. Weee! :)
Som plåster på såren för att vi hade lite ont under vaxningen så köpte vi också en varsin kula glass på Ben & Jerrys. Inte fel alls i den härliga sommarvärmen!
Sen pallrade vi oss bort till badhuset och körde ett pass flowing. Söta Hanna joinade oss där och sen tog vi en toast på fiket och hängde i soffan. Sen blev det ett zumbapass med Carlos för mig och Milla. Slet med henne på nybörjarpasset så hon skulle lära sig lite steg, märk väl; JAG med! Haha!

Sen var jag iallafall helt slut. Det var himla kul, men galet varmt! Nu kommer jag inte kunna zumba förrän på måndag. Buhuu! Det ogillar jag, men det får gå helt enkelt. Jag får överleva. Snart blir det bättre.
Jag är fantastiskt glad för zumban för inte nog med att jag får motion och blir glad av det. Jag har träffat så härliga vänner där också! Kärlek!

Nu är jag hemma och har bara slappat gott i soffan, men ska nog byta plats till sängen för jag gäspar så ögonen tåras. Det är en ny dag imorgon. Ha det bäst!

Make up artist-utbildningen Dag 15

Hej allihopa!

Fy, jag har så dålig energi när det gäller bloggen. Det är ju så mycket annat som ska göras. Sminkas, jobbas, zumbas. Man hinner inte med allt. Men här är dagen för Stil, färg och karaktär och Glitter och Glamour.
Under första momentet skulle vi ha haft modell, men min modell och jag missuppfattade varandra så hon kunde inte sen och inte hann jag få tag på nån annan, så jag blev utan. Men det var inte hela världen.
Stil, färg och karaktär handlar om kundmötet. Man ska göra en make up på kundens önskemål helt enkelt.
Men vi tre som inte hade fått med sig en modell fick helt enkelt öva på sånt som vi tyckte var svårt. Eftersom det är så nära slutproven nu så var ju det riktigt bra.
Jag passade självklart på att göra en 60-talsmake och tro det eller ej, men jag fick till det denna gång! Ingen var gladare än jag kan jag lova!
Jag hade ju ingen bild med mig så gjorde från hur jag mindes den i huvudet, så ett par saker fick justeras, men just den eyelinern som jag misslyckats så fatalt med tidigare, den fick jag till. Så jag var glad och nöjd!


På eftermiddagen hade vi Glitter och Glamour och det var bara att ösa på med glitter och strass och allt. Det behövde inte ens vara bärbart, det skulle bara vara kul. I love Olle med sin inställning! :D

Jag jobbade ihop med Michelle och jag körde på blått, vitt och rött glitter. Sen blev det lite svart också då. Läpparna blev jag toppnöjd med. Röda läppar med massa massa rött glitter! Tina Turner-peruk fick hon också. Haha! :)

 Jag tror allt att man har blivit bättre på att korrigera och göra läppar sen första gången också. Haha! Fast synd vore ju annars.

Här är Michelles sminkning på mig. Jag tyckte den var ascool. Behöll den hela valborgskvällen. Hehe!


Allt för denna gång. Nu ska jag fortsätta lyssna på zumbamusik och leta efter min ena katt.

Träningsvärk!

Hej och hå!
Aj vilken träningsvärk jag har här och där! Blev rätt mycket gjort igår. Jättejättekul var det! Först körde jag en timme flowindans hos Linda. Det har jag bara gjort en gång tidigare och det var nog typ ett halvår sen. Kul! Det är mycket kämpa för ben och mage och rumpan känner jag idag. Haha!

Sen tog jag en smörgås och en kaffe i cafeterian. Behövde få i mig nåt att äta mellan passen och sen gick jag upp och gick en snabb promenad på löpbandet i drugt en halvtimme. Sen körde jag en timmes zumba med Carlos.
Det är ju nybörjarzumba på tisdagar, men tänkte passa på och lära mig ett par danser som jag inte har hundra procent koll på.
Det gick bra, men när han bad mig komma och ställa mig framme med honom och köra en dans som vi hållt på med ett tag så gick det ju såklart åt skogen bara för att alla skulle titta. HAHA! Då blev jag ju helt nervös såklart och gjorde fel på det mesta. Tur att det är kul ändå. Lite får man väl bjuda på. Hihi! Han körde på sen och det blev rejält svettig kan jag säga. Haha! Det var nästan som ett vanligt zumbapass fast han visade stegen först. Tur för mig. Hihi!
Efter passet när jag satt kvar och stretchade kom han fram så vi satt och pratade lite. Fick iallafall beröm att jag blivit duktig. Tack för det! Även om man känner sig helt flummig och okoordinerad för det mesta. Hehe!
Sen blev det raka vägen in i duschen och sen till Maxi och sen hem.

Vaknade strax innan åtta idag och kikar ut...ja då är marken täckt av snö... Hemskt! Det är liksom inte ok att se påskliljorna krokna under snö. Men det försvinner nog snart. Hoppas jag. :)

Stockholmshelg

Ännu en helg i Stockholm är lagd till livet. Nu är det bara två skolhelger kvar. Helt gaaalet! Valborg har det varit också. Såg elden uppe vid Hydet, men sen har jag inte gjort mycket mer än befunnit mig i skolan eller sovit.
Igår åkte vi hem från storstan, men när vi närmade oss hemmet så fick en stackars hare sätta livet till för vår framfart. Vi körde inte alls särskilt snabbt, men haren hoppade ut rätt framför bilen så vi hade inte en chans att väja eller bromsa... Den hade inte klarat sig vad vi än gjort för den hoppade ut så nära bilen. Stackarn, hoppas den dog snabbt och inte hann bli rädd eller få ont.

Idag är det återigen zumbamåndag. Ska bli roligt! Blir eventuellt en promenad i det gröna sen när jag kommer hem också om jag orkar och har lust. Måste kolla med plastpappsen om han känner för att meka bil i helgen också. *suck* Inget kul när det ena avlöser det andra. Men så är det väl.

Nu ska jag packa min väska.

RSS 2.0