50 år, 50 cupcakes!

Tjohej!

Här sitter jag, nyduschad och med ansiktsmask. En riktig fuktbomb, för fukt behöver ansiktet, framförallt nu när luften börjar bli torr såhär i höst- och vintertider.
Även om man har fet hy, så ska man absolut inte torka ut den!! Då kommer den göra allt för att producera nytt fett. Nej, återfuktning är vad som gäller, då blir fettproduktionen mindre, eftersom huden får hjälp utifrån. För dig med känslig och torr hy är det minst lika viktigt med  återfuktning, gärna lite fetare produkter, kanske baserade på olja, för att få en riktig smörjning.

Ja, det var dagens tips då. Haha!

Idag är det 50-årsfest som står på schemat. Fina svärmor fyllde 50 år igår och hon är nu mer än halvvägs till 100 år. Stort grattis till det. Hihi! 50 år kräver ju 50 cupcakes självklart, så det har jag gjort... och 10 till, för beställningen var 55, så då blev det 60. Hehe! Frostingen ska fixas, alla cupkakor ska upp ur frysen, jag själv ska fixas ordning och allt sånt som hör till. Sen ska vi bege oss mot Stockholm.

Nu ska jag plocka in disk och äta frukost och diska upp den tillkomna disken. Det är nog f*n aldrig tomt på disk här alltså... Suck. Jaja!

Ha en trevlig fredagkväll nära och kära, det ska jag!


Easyline

Morrn morrn!

Snart är det träning som gäller. Ska in och köra ett pass Easyline. Kul, men riktigt jobbigt. Som det ska vara. Hehe! Har satt på vinterdäcken nu också. Känns lite tryggare än att glida runt med sommardäck nu när det är frysgrader på mornarna. Vet ju att man inte kan vara säker iallafall, men bättre känns det.

Efter träningen ska jag hem och baka bara några cupcakes till, sen är jag klar med det. Ligger redan ett antal i frysen. Haha!
Sen blir det väl jobb för hela slanten. Skönt att man börjar fem idag. Imorrn ska vi ha nåt akut personalmöte... känns inte alls bra. Troligtvis handlar det om nerdragningar i schemat. att vi kanske ska få börja jobba själva på kvällarna eller nåt liknande... Vi går ju redan snålt. Så frågan är ju hur mycket som försvinner för en själv... om man har råd att jobba kvar. Himla knepigt.. Men man ska väl inte måla fan på väggen förrän man varit på mötet. Bara onödig negativ energi. Vi får se imorrn helt enkelt.

Tjing!

Däckbyte

Mörrn mörrn!

Uppe skapligt tidigt idag. Kallt som bara den här inne. Hyresvärden är snål med värmen eller nåt...
Tur man ska baka lite cupcakes sen så ugnen är på. Får låta luckan stå öppen sen tror jag, så den sprider lite värme.
Ska strax in till morsan och Jansa. Det är dags att byta till vinterdäck. Ska bli skönt. Känns trots allt lite tryggare, även om man kan åka avväg och så iallafall. Men det känns som att det är dags nu.

Senare kommer Fredrik hem och då ska vi köpa Reneés present och sen blir det en sväng på stan. Ska kanske skriva ihop en liten matlista också om vi inte ska ta det nästa vecka. Får se vad det blir.

Nu blir det till att rota fram lite varma kläder. Det är ju svinkallt ute! Bilen ser ut som en igloo...

Tjejkväll pt. 2

Återigen igår var det dags för tjejkväll, men med nästa gäng tjejer.
Hela dagen var en toppendag, för först bjöd lilla mamma på lunch, så vi käkade hela familjen. Sen åkte vi vidare till min och brors kusin, vars dotter Nellie fyllde 6 år. Hon har gått och blivit stora damen redan. Så söt liten pingla det är!
Hon och pappa hade bakat jättegoda kanelbullar och så fanns det rosa tårta och pepparkakor och rosa rulltårta och massa annat smaskens. Kusinens nya lägenhet var jättejättefin och han har fått till det riktigt snyggt! Underbara mattor hade han också som han köpt på Rum Interiör så det ska jag kolla in. Vill ha en ny matta till vardagsrummet.
Efter att ha ätit lite tårta och snackat goja med släkt och vänner så åkte morsan och familjen hemåt, men jag fortsatte ner till Söderköping för nästa kalas. Bästaste Milla har ju fyllt år men inte hunnit firas efter all flytt och så, så nu var det dags.
Hon hade stått och gjort mat till oss och det var fantastiskt gott! Kycklingpaj och Spenatpaj. Jag som älskar matpajer, kunde ju inte bli bättre! Hihi!
Även Frida och Anna var med, två tjejer som jag träffat lite förut. Samtidigt som vi åt och snackade en massa strunt så var det Kristen Stewart-maraton på tv så vi kollade igenom Twilight och New Moon och nån mera film, men fullt koncentrerade var vi allt inte. Hahaha!
Det var verkligen kanontrevligt att träffa dem alla, och inte minst lilla pudeln Limo som studsade runt som en galning ibland oss.
En riktig toppenkväll!

Hemresan var dock ganska seg. Det var kolsvart och ösregnade, men det gick bra. Lite sakta kanske. Haha, men hellre det och komma fram.

Nu håller jag på i tvättstugan. Kände att det var dags, båda tvättkorgarna var fulla. Dock inte så mycket tvätt ändå eftersom det är mest sängkläder och prydnadskuddar. Så det bör gå rätt fort.

Ska in och snoka lite hos morsan nu och se om jag hittar hennes vetekudde. Min nacke blir stelare och stelare så det känns lite jobbigt. Får se om det blir bättre med värme. Skönare lär det ju bli iallafall. Hihi!

Ha en bra kväll! 

Tjejkväll!

Hej hopp!
Har haft en supermysig kväll.
Lindsey, Elin och Mari har varit här hos mig och vi har käkat tacos och snask och pratat och skrattat i flera timmar. Tanken var att vi skulle ha en skräckiskväll, men inte en film blev sedd. Så tokigt.
Jag hoppas inte min älskling blir gramse på mig nu bara eftersom jag körde iväg honom hemifrån. Hehe! Men jag funderar på om jag inte ska kolla ifall paranormal activity funkar. Hehe. Fast många säger att man inte ska se den själv... Inte för att jag brukar vara känslig, men man vet ju aldrig... Jag ska ju sova själv två nätter. Nu är det kanske nästan lite sent... Nog för att det är fredag, men det kanske är läskigt... Äh, vi får se.

Har iallafall mina underbara tjejer att tacka för en väldans trevlig och rolig kväll! Som alltid mer er!
Jag är verkligen så himla glad som fått kontakt med dessa tjejer från lågstadiet igen. Det har gått så många år sen man setts, men så är man där igen och det känns så himla bra och fungerar så enkelt på nåt vis. Härliga vänner! Ett stort hjärta till er!


Bakar igen

Jajamän, nu är det återigen dags för bak. Men denna gång är det bröd. Tror tyvärr bara att det blev för mycket mjöl så får väl se hur det blir när brödet är klart. Vad gör man om man haft i för mycket mjöl? Kan man upprätta det med typ extra vätska eller nåt? Jaja, degen står på jäsning nu iallafall så får väl se hur den blir sen. Blir det inte bra fr jag väl göra en ny sats. Hehe!
Nu är jag hungrig.
Tjing tjing!

Banankaka med eller utan choklad.

Hade några överblivna bananer så kokade ihop denna kaka, som blev riktigt smaskig!

Banankaka med eller utan choklad.

2 (över)mogna bananer
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Ev 100 g choklad av valfri sort (jag hade mörk)

Smält smöret och låt svalna lite.
Mosa bananerna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel, rör ner det i äggblandningen.
Tillsätt smör och de mosade bananerna och ha sedan i mjölk.
Hacka chokladen och rör ner i smeten.
Smörj en rund form med smör eller olja och bröa med havregryn eller kokos (jag tog kokos).
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i ca 40-50 minuter.
Färdig. :)

Den var riktigt god så testa den. :) Går ju att ha i nötter eller russin eller vad man nu tycker om.





Why?

VARFÖR måste man trycka på "spara & publicera" MINST två gånger
innan texten kommer upp här på blogg.se?? Det suger!


Knasiga sug...

Är det fler än jag som kan få fruktansvärda sug efter vissa saker att äta eller dricka?

De flesta tjejer måste ju nog känna igen detta, för villken pms-tjej har inte känt suget efter en stor mumsig chokladkaka när man ligger under sin filt med magsmärtor och pms-humör. Det är ju liksom bara en chokladbit som hjälper..

Häromdagen blev jag så fruktansvärt sugen på Lakrisal, men kom mig inte för att köpa nån, så gick verkligen och trånade efter just detta i flera dagar och sen kom jag plötsligt på att åååhhh, APELSINTE har jag inte druckitpå hundra år. Vad gott! Så ja, då åkte mamma och köpte apelsinte till mig. Min kära sambo letade efter den sort jag bett om men den fanns inte. I samma veva åkte jag och köpte min lakrisal så nu är de behoven stillade.

Istället fick jagårets första julmust av käraste Fredrik, så gissa vart mitt sug ligger nu. Hehe! Meeeera julmuuust!

Gravida hör man ju titt som tätt också blir sugna på saker. Allt från lakrits till bananer eller gurka eller vad det nu kan vara..

Men vad blir ni sugna på? Förutom choklad då? Hehe!
Några killar som får såna här ryck? Eller är det ett tjejfenomen? 

Dåligt!

Ok,  har varit fruktansvärt dålig på att blogga på ett  par dagar. Inspirationen och lusten har inte infunnit sig som den ska. Men imorgon kanske det blir bättre, vem vet.

Här har det mest jobbats och tränats. Har fått lite ont i andra knät, men förhoppningsvis går det över. Ska in och köra bodypump imorgon, men det får bli med lätta vikter.
Egentligen skulle jag har jobbat både idag och imorgon, men eftersom jag jobbade åt Pelle förra helgen så blev jag ledig nu. Fantastiskt skönt.

Idag har vi inte gjort mycket alls. Handlat lite, det är det enda vettiga. Annars har vi bara ätit god mat, latat oss i soffan, kelat och busat med kissarna och sett på Sons of Anarchy och en Beck-film. Jag såg, Fredrik sov. Ska se om jag får med honom in i sängen nu eller om han tänker sova på soffan inatt. Hihi!

Målade naglarna med ett riktigt snyggt lack idag. Cabaret heter det och kommer från MIST. Jättefint lilarödplommonfärgat. Visar imorgon om jag får nån bra bild i solsken.
Nu ska jag sova lite.

Underbara Fredrik gav mig en julmust i present igår. Den är självklart redan slut eftersom jag älskar julmust, så nu har man lite julabstinens också. Hahaha!

Tjingen så länge!

Grafitti?

Hej hopp!

Här är bilden på hur mina grafittinaglar ser ut. Ganska snyggt ändå.
Lila lacket är från make up store och heter Aurora och så är det IsaDoras svarta grafittilack.


Förtjänt

Morning morning!

Sitter som vanligt och dricker te. Ska iväg och träna om en stund. Easyline blir det denna gång. Hoppas jag inte mår illa efter det idag som jag gjorde förra gången. Haha! Men man får ju öva upp orken med så... Efter träningen är det bara att åka hemåt och gå på möte på jobbet. Vi ska få träffa den nya killen. Jag har bakat cupcakes till dess så den ska jag göra mig förtjänt av på gymmet tänkte jag.
Sen är det bara hem och ha en skön ledig kväll.

Köpte ju förresten ett svart graffitti-lack för inte så länge sen. Det har jag på mig nu och jag tycker nog det är lite coolt. har inte riktigt bestämt mig men jag tror det. Haha! Vi får se.
Ska visa bild sen.

Tjing tjing

Skrapat rutorna

Nu har jag kommit hem från mina tränigspass för inte så längesen. Har ätit lite och sitter med min kopp te nu. Ska iväg och jobba snart också. Ingen rast, ingen ro. Haha.. jodå det har jag också.
Men imorse alltså, vad hemskt. Det var så kallt ute så jag fick skrapa rutorna! MegaUSCH! Den tiden längtar man ju inte direkt efter. Huga!
Får väl se hur det ser ut imorgon för då ska jag in skapligt och klippa mig och sen handla lite. Ska kolla om det finns tid i tvättstugan då med, för tvätta, det behövs det återigen... Så ska jag baka till jobbet också. Vi ska ha personalmöte på onsdag och hälsa vår nya lagkamrat välkommen. Ska bli kul att se vem det är. Enligt ett par stycken så är han definitivt bättre än de två senaste vi antällt. Vi får se.

Nu ska jag bläddra igenom dagens reklam.

Vi gillar olika...Eller?


Amor vincit omnia

Halloj!
Några dar sen jag skrev några rader här. Har haft en öppningshelg på jobbet och det har varit tidiga mornar och tidiga kvällar. Skönt med lite variation och få öppna ibland, men att gå upp tidigt är usch tycker jag allt. Haha! Men det är otroligt skönt att ha kvällarna lediga fast man gjort sitt dagsverke.
Idag har jag varit superduktig. Har jobbat, sen dammsugit, diskat, lagat mat och ätit, skruvat upp en ljustake, spikat upp mina väggord, plockat in tvätt och massa annat nyttigt.
Såhär vackert blev det med väggorden.

Kärleken övervinner allt.

Mycket vackrare än Amor Vincit Omnia tycker jag.


Utan blixt.
Ville få fram hur fint det blev med ljusen.


Med blixt.


Besiktning!

Idag är jag ledig. Tjohoo! Men har fullspäckat iallafall (nåja, kanske inte helt). Vid elva ska jag besikta bilen, sen ska jag leverera ljus till Milla, sen ska jag till farfar om jag hinner. Klockan två ska jag vaxa ben och sånt och klockan fem ska jag träffa Elin och Lindsey. Sparar det bästa till sist. Hihi!
Imorgon är det endast Bodypump som står på schemat, sen ska jag bara vara slö. Lördag och söndag ska jag ju öppna på jobbet så då blir det att gå upp tidigt.

Igår hade jag utvecklingssamtal med min chef. Tog två timmar. Haha! Tycker sånt är så jobbigt. Känns som man är tillbaka i skolan och få sin dom och jag får rysningar av bara tanken. Har aldrig gillat såna samtal. Men det gick bra ändå. Sa lite vad jag tyckte och tänkte och tog upp det här med skolan. Det ser ut som det hänger på ett helgbyte med en person för att det ska bli så smidigt som möjligt, eftersom skolan är bara varannan helg och jag ska få så lite inkomstbortfall som möjligt. Så det återstår att se.
Nu vet han min plan iallafall.

Nä, nu ska jag väl ut och putsa lite på bilen så den inte ser alltför lortig ut inuti. Haha! Man kan ju torka av lite iallafall, mer blir det inte.
 Tjingeling!

Terrorhot?

Mörrn mörrn.

Sitter här och funderar på det här med terrorhot nu under frukosten.
Som bekant så har ju Sverige höjt sin terrorskala från två till tre, vilket betyder, från låg terrornivå, till förhöjd. Ska man vara orolig på riktigt? Trots vad det sägs så har jag svårt att tänka mig att nåt skulle hända i Sverige, men man ska ju aldrig säga aldrig.
Efter allt tumult som uppstått efter valet, då Sverige får in ett "rasistiskt" parti i riksdagen, så vet man ju inte. (För övrigt är det konstigt att Sveriges befolkning reagerar så starkt på ett högerparti, när vi redan sitter med kommunister i riksdagen, men det är ju kanske en helt annan sak...) Att Sverige är det enda land som inte haft ett tidigare är ju också en annan femma...
Samtidigt som jag kanske är lite orolig innerst inne så skulle det inte förvåna mig ett dugg om detta förstoras upp så mycket i media för att dessa SD-väljare ska känna skuld att "Shit, det är mitt fel om Sverige råkar ut för terrorattacker".
Exempelvis Aftonbladet har ju ganska rejält gått ifrån att vara det opartiska nyhetsmedia som det egentligen ska vara... så vinklingar, nej det är ju inget nytt direkt...

Nej, det jag egentligen känner hot av är om vår Berlinresa ska bli av. Haha, vår nöjestripp som jag har väntat på. Ska vi få hoppa över den för att terrorhoten höjts över Europa? Att jävla politikskit ska förstöra min semester, det blir jag arg på. Men vi får väl se.
Nu ska jag hämta posten.

Ebay

Åh, en ledig måndag! Så undebart skönt! Klockan är halv nio och jag sitter och äter frukost. Ska in och träna om en stund. Igår var det sjukt mycket att göra på jobbet så jag var helt slut redan när klockan närmade sig halv elva. Knappt att vi fick en lugn stund och vi fick säg åt folk att gå när vi stängt.
Zigenare hade vi inne också som försökte stjäla cigaretter. Jävla äckelmänniskor, jag tål inte zigenare. Jag försöker vara öppensinnad för dessa människor, men gång på gång så överbevisar de mig att alla fördomar är sanna! Usch! Finns det en endaste ärlig zigenare?? 

Satt på ebay häromdagen också och klickade hem tre tuffa nagellack från China Glaze. De är helt omöjliga att få tag på förutom på auktionssajter verkar det som, men nu ska de vara på väg. På tradera var de så dyra så med frakten medräknad från Usa så blev de ändå billigare att köpa från ebay än från tradera. Sjukt. Nu är ju iofs dollarn väldigt låg också. Det gillar vi. Hihi! Bilden har lag lånat från säljaren. Halloween 2010 Awakening heter kollektionen.


Better up!

Ok, idag är en bättre dag. Kvällen blev också bättre.
Sitter här och är mätt efter all frukost jag smällt i mig. Dukade fram på bordet och då proppar man i sig minsann. Men man skämmer ju inte bort sig med att duka fram så ofta heller så det spelar ju ingen roll.

Ska jobba sen. Känner ingen större lust, men det ger sig väl. Är bara idag och imorgon sen är jag ledig på måndag. Då ska jag träna och hjälpa farfar.

Tjingtjong

Kunde blivit... kan bli?

Idag kunde blivit en riktigt trevlig och mysig dag, nu när jag var ledig.
Men det sket sig visst! Allt passar uppenbarligen inte...


RSS 2.0