Härliga dag!

Trots regnet idag så har det varit en bra dag! Väldigt roligt! Först gick jag ut en sväng på ca en timme. Det var faktiskt uppehåll då. Haha!
Efter det åkte jag in till stan, Hageby Centrum närmare bestämt. Köpte ett par cykelbyxor i leopardmönster och svart spets på Gina och sen gick jag över till Hanna på Cubus. De hade 30% på allt idag och jag passade på att köpa ett  par korta och ett par långa leggings och ett par baslinnen. En tröja blev det också.. Efter att hon slutat så gick vi till Fräcka Fröken och tog varsin chailatte. Jag var så ståndaktig att jag inte ens tog en negerboll. Det ni! Det hör inte till vanligheterna. :P

Sen åkte vi till gymet ihop och dansade ett och ett halvt pass zumba. Jag började med Carros pass, halva och sen gick jag ner till Carlos och körde hela hans pass. Efter hans halva pass så kom Hanna ner och körde där också. Så duktiga vi är! Efter passet samlades vi där och satt och snackade och det var jättetrevligt! Jag som är en blyg och tystlåten person har lyckats skaffa vänner på gymet. Det gillar jag verkligen! Hur skaffar man vänner i vuxen ålder liksom? En grej som jag funderat lite på. Det är ju mest de gamla man har... Ja, några djupare tankar ska jag nog inte ha just nu. Är rätt trött efter dagen. Haha! Fick iallafall beställt lite zumbakläder nu. Ska bara betala dem också. Hoppas hoppas hoppas jag kan ha allt. Vill att de ska sitta bra och snyggt så man kan gå där och känna sig snygg när vi kör passen ute sen. Hahaha! Fast man kanske borde kunna dansa också. :P Haha, jaja, detär sjukt roligt, det är huvudsaken! Jag längtar redan till nästa zumbapass och för min del är inte det förrän på måndag. Kanske kanske kanske blir det ett på fredag om flowingen är inställd, men då har jag bokat bodypump så då är frågan vad jag ska välja, men zumban slår nog faktiskt högre. Hehe!

ÅH! Jag har ju bokat tid för hårfärgning också! Wiiieee! I slutet av maj kommer håret förändrats och det ska bli så kul! Nu är det slut med det svarta snart. Och jag är så sugen på förändring.

Om några dagar ska jag fylla i min tatuering också. Bra bra. Förhoppningsvis blir jag inte sjuk så den läker som den ska. Några dagar efter det ska Milla följa med mig och vaxa de lurviga benen innan sommaren. 

En annan sak som är väldigt spännande är att nu är det bra tre helger kvar på min utbildning! Helt galet. Det har gått fort men ändå inte. Det ska bli väldigt skönt att få vara ledig varannan helg igen, men samtidigt kommer jag sakna skolan och tjejerna där. man har fått så goda vänner. Men självklart kommer man ju ses igen. Hoppas jag iallafall. Haha!

Vilket långt inlägg detta blev...som en dagbok. Jag är sprängfylld med tankar om ditten och datten just nu och jag vill så mycket emellanåt och funderar på hur saker ska bli och fungera och det är jobb och jag vet inte vad allt. Mycket helt enkelt.

Men nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen istället.
Hoppas alla haft en underbar dag! 

Make up artist-utbildningen Dag 14

Den efterlängtade fortsättningen! Haha! Ibland är jag fruktansvärt seg på att blogga.
Men dag fjorton hade asiatisk/mörkhyad make up och sminkningar av äldre kvinnor att bjuda på. Och tatueringstäckning också förstås. Gissa som fick sitta offer då. Haha!

Jag fick ju tag på en jättegullig tjej som ville sitta modell så det var helt perfekt! En asiatisk tjej som heter Therese.
Just med asiatiska tjejer så ska man tänka på att bygga en globlinje och jobba mycket med eyeliner.
Tackar Therese för att hon ställde upp. :)


Sen hade vi även några mörkhyade tjejer att sminka, men de var lite färre så vi fick dela på dem. En ansiktshalva var fick vi, så Hanna och jag delade på denna tjej.
När det gäller mörkhyade så är det självklart basen man tänker på lite extra och sen att man gärna använder klara färger i makeup eftersom de ändå blir ganska dova.



Kolla denna kinden. Jag har alltså lagt ett klarrött rouge som heter East.


Fina blev de tjejerna! Jag gjorde för övrigt den högra sidan och Hanna den vänstra.

Sen hade vi ett gäng äldre damer som var så mysiga och hade nog minst lika roligt som vi! Den här vackra damen gjorde jag och Susan tillsammans, men vi sminkade likadant så hon kunde få gå ut och roa sig med tjejgänget sen. :) Hon hade själv jobbat med smink och varit modell tidigare i sina yngre dar så hon ville gärna ha ganska mycket smink. Tyvärr var hon känslig mot mascara så vi duttade bara på mascara på yttersta topparna av fransarna så det blev lite färg.
När det gäller make up till äldre ska man tänka på att inte ta för mörka färger. Mörka färger föråldrar. Sen blir hyn inte lika spänstig som på en yngre person så mycket återfuktning är a och o.


 

Här är en bild från hennes modellkarriär från förr. Minns dock inte vilket år det var tyärr, men nån gång på 50-60-talet skulle jag tro. Så himla vacker!


Det blev väldigt många moment den här dagen. Vi hade även täckning av tatueringar och jag blev såklart ett offer. Haha! Såhär blev det. Ni vet ju att jag har leopardmönstrade stjärnor på handlederna. Nu är de borta.

Det var fan lite äckligt när de bara var borta helt plötsligt. Haha! Saknade dem!

De övriga täckte vi inte helt eftersom de är så stora. Det kan vara ganska svårt att täcka när det är mycket färg, eftersom man mmåste motjobba med färger som tar ut de som ska täckas. Kontrastfärger alltså. Eftersom man dessutom använder väldigt mycket smink så är det lätt att det börjar lossna färg igen om man har otur. Det hände mig ett par gånger. Haha!




Till helgen blir det nya grejer. Fatta, det är bara tre helger kvar. Då är en dag repetition och en är slutproven. Galet! :)

Ledig men fullt upp

Har hållt på hela dagen idag. Dammsugit, moppat golv, tvättstugan, handlat osv. Nu är det bara lite tvätt kvar och resten av kvällen tänker jag inte göra nåt som är nödvändigt.
Har intagit första glaset vin och snart ska vi slå på grillen och äta lite gott. Blir grillad fläskfilé, majs och ugnspotatis och pepparsås, sen jordgubbar och glass. Resten av den här påskhelgen ska jag ju jobba så det gäller att njuta av den lediga stunden här hemma.
Tisdag är nästa dag jag är ledig, men innan dess ska jag hinna med ett par zumbapass iallafall. Så på min lediga tisdag blir det nog lite bodypump också. Måste försöka få till det lite mera regelbundet igen.

Lite bilder kommer från utbildningen kommer nog komma upp innan helgen är slut. Ska försöka komma ihåg, är inte så bra på det. Haha!
Tjingeling!

Glad påsk förresten!

Morgonpromenader

Mörrn mörrn! Eller ja, nu är det ju eftermiddag.

Har varit ute på två promenader faktiskt. En till jobbet och en hem igen. Hade säljmöte på jobbet och tänkte att jag  lika gärna kan vara lite hurtig. Så nu har jag ätit lunch, våfflorna som blev kvar sen igår. Snart ska jag vara på jobbet igen eftersom jag ska jobba också.
Imorgon ska jag förhoppningsvis luncha med min kära Lindsey och på kvällen är det dags för vattenzumba. Ska bli så roligt!

Nu ska jag hämta posten och sen slöa innan jobbet.
Tjing!

Ingrid

Ja, när jagändå sitter och uppdaterar lite bilder så kan jag ju visa en favorit till naglarna: Ingrid från China Glaze. Ett riktigt härligt lack som ser ut som lera, men ändå har lite guldskimmer i. Gillar det som bara den. När man vill ha nåt diskret men ändå snyggt och med en liten touch.



Dessutom så blev jag så imponerad av mig själv när jag lyckades göra en inbakad fläta på mig själv. Haha! Fota den var desto svårare. hehe!

Make up artist-utbildningen Dag 13

Halloj!

Dagen började riktigt segt i sängen, blev bättre och bättre och nu är det väldigt segt igen... Vet inte riktigt vad som hände.
Idag är iallafall trettonde dagen i skolan. Det har varit skoj som alltid! Vi hade "Redaktionellt mode/hemlig bild och reklam". Det ni! Lät fint va? Hehe! Alltså, makeuper till modeller i redaktionella sammanhang, modereportage i tidningar alltså.

Vi fick en situation som vi skulle göra en sminkning av. Det var detta:
Sommarmode
Midsommar
Långklänning
Damernas Värld

Alltså, det ska fotas sommarmode i en långklänning och det ska föreställa midsommar och bilden kommer hamna i Damernas Värld.

Sagt och gjort. Min idé om midsommar och smink är ju skirt, mjukt, vackert, lätta färger. Går över en daggdränkt äng med långklänning och en blomsterkvast i den dimmiga soliga morgonen när daggen fortfarande blänker.
Så min make up blev såhär:





Efter detta så fick vi se en bild på en kvinna i klänning (modebild), bara att vi inte fick se ansiktet. Vi fick bara se klänningen och väskan hon höll i handen. Vad vi nu skulle göra var att göra en make up som passade till klänningen. Eftersom klänningen var väldigt färgstark och blockmönstrad (stora rutor typ) så tänkte jag att här ska ju klänningen framhävas och make upen bör vara ganska neutral. MEN jag kände för att fortsätta med mönstret i sminkningen så jag gick lite crazy istället och försökte mig på en blockmönstrad skarp make up också. Olle berättar ju sen i sin bedömning att det är det allra svåraste man kan göra... Hoppsan... Men jag tror inte jag fick jättekass betyg iallafall, för han sa att idén var väldigt bra. Tror trots allt att han gillade mitt försök, och mod kanske. Haha! Tyvärr glömde jag ju såklart att ta en bild på bilden (klänningen) men sminket kommer här:

Sen kom Olle och gav mig lite tips, idéer och rättade till ett par linjer:


Så tillslut blev det såhär, när jag fixat resten:


Det här gjorde Hanna på mig. Glömde såklart ta bild på midsommarmakeupen som var så fin. Men hennes gocrazy blev såhär:


På eftermiddagen hade vi väldigt roligt och då var det lite go-crazy också. Vi fick nämligen dra små gula lappar och på de små lapparna stod det saker som vi skulle få fram genom sminket. Så sjuuukt synd att jag inte hann fota detta för det var jätteroligt och alla hade så bra idéer.
Men det jag skulle förmedla genom sminket var... *trumvirvel*... KINAPUFFAR! Ja, men grattis till mig. Haha, jag började asgarva när jag läste på lappen. Det blev en kombination med klargul och brun ögonskugga och röda läppar. Hade jag haft en kinahatt så hade looken var klar som korvspad. Hehe!
Själv blev jag sminkad som en polkagris med halva läppen röd och halva vit. Det ni! Så läckert! Jag tvättade faktiskt av munnen innan jag gick ut. Hihi!
Så en mycket rolig dag har det varit, mitt snorande och snörvlande till trots.

Imorgon blir det till att sminka asiat/mörkhyad och sen äldre dam/pigmentförändringar och tatueringsdöljande. Ska bli spännande. Fick ju äntligen tag på en asiatisk tjej som hörde av sig via ett forum ( TUSEN TACK Anna för tipset! Hjärtan till dig!) Hon ska komma imorgon och vara min modell, vilket känns bra. Annars hade jag inte haft nån med mig.

Nu ska jag nog faktiskt hoppa ner i sängen strax, är lite lagom sliten och medtagen. Vet ju inte om jag är förkyld eller allergisk. Snorar som fanken gör jag iallafall. Testar att käka allergimediciner nu så vi får väl se om det hjälper.

Så tjingeling till imorgon.

"Fynda" inte smink!

Så, det uppmärksammas lite i alla fall, det här med fejksmink. Jättebra tycker jag.
Alla, precis som jag älskar vääl att fynda, både i butik, på ebay och tradera exempelvis. Var dock försiktiga när ni ska köpa smink. Det finns så mycket fejkprodukter som florerar ute på marknaden, så det är helt galet. Tradera är överfullt av det, framförallt när det gället märket MAC. Sorgligt men sant. Man måste verkligen veta lite för att vara säker på att man inte får tag på fejkprodukter. Jag har själv åkt på nitlotter så jag vet.
Fejksmink kan innehålla vad f*n som helst och det är garanterat inte bara bra ämnen... Så köp inte smink på nätet till fyndpris om inte säljaren kan bevisa att det är äkta. Och då räcker det inte att det står MAC på burken...

Läs denna artikel, ni som är intresserade: http://www.metro.se/nyheter/farligt-smink-saljs-pa-natet/EVHkdm!AvyKHwww2Pu/

Vart tog den vägen?

Hello!

Jag sover så länge om dagarna nu, förstår inte... Vill ju vara lite vaken också. Sitter här och äter frukost nu och har lagt fram deklarationspappren. Lika bra att få det överstökat. Är faktiskt ledig idag, är ju bara en vecka sen sist. Haha! Så idag ska jag se om det kan bli lite hårfärgning, kanske ta en promenad och ikväll blir det bodypump.

Angående promenaden så undrar jag bara vart solen tog vägen. Den var här nyss, men så fort jag tänker gå ut så försvinner den ur sikte. Konstigt det där.

Nu ska jag äta upp min fil och sen gå in till mamma.

Sminkpraktiken

Hej hopp.
Ja gårdagen blev inte riktigt som tänkt. Men det gör inget, det var så kul iallafall!
Jag puttrade ner till Linköping och hittade utan problem till skolan. Hehe! Väl där så mötte jag Hanna och Anneli och vi plockade upp sminkbord och alla produkter. Såg riktigt fint ut!
Men grejen var sen att det inte km några tjejer. Jag sminkade två stycken, Hanna en och Anneli en. Mer blev det inte på hela dagen. Tyvärr! Det hade varit roligt att få öva mera. Det var ju en miss tyvärr, men inget som vi kunde göra något åt. Bara att hoppas att det bir bättre nästa gång. För det hade nog varit riktigt kul om det varit lite drag på det.
Nu ska jag fika med broder som fyllde år igår.
Tjing!

Modeller sökes:

Nu börjar perioden med att söka modeller till skolan. Jag blir lite nervös när alla andra verkar få sina klara, därför skriver jag lite här också. Såhär ser schemat ut till de dagar jag behöver modell och nu är det kvinnor jag är ute efter. Ni behöver kunna infinna er på Kungsholmen i Stockholm något av de angivna datumen.

17 April:
Äldre kvinna, Asiat, Mörkhyad tjej.

30 April:
Stil, färg och karaktär.

14 Maj:
Look a like.
Jag ska göra Lady Gaga eller Kat von D, så är nån lik nån av dessa så kontakta mig! Kan räcka med rätt hårfärg. :P

29 Maj:
SLUTPROVEN
Hit behöver jag en eller två tjejer. Har inte fått så jättemycket info om detta ännu, men det här är alltså sista lektionen och vill nån ställa upp då så är det ju guld.

Hör av er om nå kan ställa upp eller om ni vet nån som vill och skulle passa. Jag behöver all hjälp jag kan få. :)

Make up artist-utbildningen Dag 12

Ännu en sån där underbart rolig och bra dag! Som de flesta ioförsig. :) Vi gjorde 80-tal och 90/00-tal idag. 80-talet var galet färgglatt och det vet vi ju alla. Färger, hårspray, tuperat hår, axelvaddar och hela köret.
90/00 var precis tvärtom, minimalismens årtionde. I början var allt så matt som möjligt, matt och brunt. Så lite färg som möjligt. I mitten av 90-talet kom sen de blanka baserna, man skulle se blank och nästan svettig ut. Det minns jag i högstadiet hur de självutnämnda lite finare tjejerna helt plötsligt en dag kom och såg ut som svettgurkor allihopa. Groteskt fult var det då! 00-talet lugnade det väl ner sig något och det handlade mer om skimmer och lyster.
Men vi började med 80-talet och Olle visade på Sofie:



Jennie och jag körde tillsammans och resultatet blev detta. Vi ser nu ut att heta Nettan och Kicki eller nåt annat åttitaligt, stå på en frisersalong och tugga tuggummi och röka samtidigt, ha leggins och en stor stickad tröja med axelvaddar. Skitsnyggt! :D


 Fick kommentaren av Olle att det här är det bästa jag gjort, så det var ju riktigt kul att höra. Säger han Good Girl!, då vet man att man gjort det bra. Det sa han till mig. Hihi! Blev jättenöjd själv. Det var en rolig look!
Detta gjorde Jennie på mig, jag älskar färgerna!



Sen hade vi det gamla 90-talet när Nirvana dödade hårdrocken. Då skulle allt vara så lite som möjligt, men eftersom vi hade 2000-tal samtidigt och det var lite skimrigare så körde vi på en lystrig look, där vi blandade skimmer i basen för att få till det snyggt. Lite heroin chic-look.
Olle visade på Michelle: Utan och med blixt så ser man basen lite olika, fast det är samma.


Sen körde Hanna, jag och Michelle tillsammans. De två sminkade mig, varsin ansiktshalva.



Sen gjorde jag på Hanna också och hon blev så superfin. Sista bilden har jag stulit från henne eftersom jag tyckte den blev så himla bra. :)



En riktig toppenhelg har det varit! Helgen som kommer nu så ska jag och Hanna på vår första sminkpraktik via skolan. Ska bli så spännande. Vi ska vara i Linköping och sminka tjejer under en bandyturnering. Vi får se hur det går. :)
Nu ska jag dricka lite coca cola faktiskt. :)
Tjingtjong!

Skalman han är Tlöööött!

Det är jag med. Kan man vänta sig annat än efter en dag som denna? Nej, tror inte det. Zumbade klockan tolv till ett idag, sen gick jag till stan, stal lite pengar av mig själv och gick vidare upp till Lucky 7 och träffade Kalle, som kollade på min tattoo. Vi var eniga om att den behöver fyllas i, så den 5/5 blir den ifylld och förhoppningsvis helt klar.
Sen gick jag tillbaka till stan, gick och kollade efter träningskläder, men hittade inget kul. Gick till make up store, där hittade jag massa kul. Två nya cybershadows, en ny eyedust, två läppstift och en läppenna och två "doftgranar" fast det var inte granar, det var fyrkanter. Så köpte jag ett par nya leggings och ett par färgglada baslinnen. Perfekt till träningen när man nu inte hittade några riktiga träningskläder. Sen satte jag mig på Fräcka Fröken och käkade en smörgås, helt ensam. Sjukt mobbat. Haha! Men underbart gott var det!
Sen gick jag tillbaka till gymmet och körde ett pass zumba till och sen åkte jag och handlade lite. Nu äntligen är jag hemma. Lagom trött.
Huvudvärken har infunnit sig också... har inte fått i mig tillräckligt med vatten under dagen tror jag. Men jag överlever. Hehe!

Nu ska jag läsa reklamen och sen blir det en film och en kisse på magen.
Tjingeling!

Zumbadags!

Goddag!

Sitter och äter frukost för tillfället. Ska snart in och vicka på höfterna. Har bokat dubbla pass idag! Hihi!
Det andra är ikväll så ska passa på och göra lite ärenden i stan däremellan. Vill nån fika så ring mig! Jag är helt ensam. Hehe!
Så först zumba, sen plocka ut lite pengar från fonderna för avgassystemet jag ska betala. Sen upp till Kalle på Lucky 7 och visa upp tatueringen, sen kolla lite på Make Up Store och eventuellt åka förbi Lidl... eller om jag gör det efter det andra zumbapasset. Får se.
Nu ska jag äta upp mina ägg.

Tjing!

Make up artist-utbildningen Dag 11

Hej kära vänner!
Helgen har verkligen varit makalöst kul! Det har gått så bra och det har sprungit runt både killar och tjejer i skolan och killarna har varit tjejer och jag vet inte vad allt. Helt underbart! Haha!

Lördagen som var, var det nog många som såg fram emot, vissa med spänning och glädje, men många våndades nog lite också... pratar om killarna nu. Hihi! Bästaste Eric kom upp till mig i Stockholm och ställde upp som modell och det var fyra moment vi skulle göra. Först en vanlig "jag-ser-ut-såhär-look, sen en catwalk/fashion-look och sen nåt manligt men med mycket smink och till sist dragqueen.

Jag tog ingen bild på Eric i den första looken, men den andra. Lite svart här och lite shading där och sånt så blev det ju riktigt hett alltså! Fan vad alla killar passar bra i kajal!


Sen skulle vi hitta på nåt bra som var väldigt manligt men med mycket smink. Till ledtråd fick vi en reklam om jeans som gick för längesen på tv. Tyvärr hittade jag ingen bild när jag googlade. Det var iallafall en sexig kille som stod i en skitig bilverkstad, oljig och jävlig. Han hade bar överkropp och bara jeans på sig. Vi skulle alltså tänka manligt men att vi var tvungna att använda smink.
Relaterade då till vad Eric gör. Jo, han åker hoj. Det fick bli cross i detta fallet. Hur ser man ut då? Jo man har ränder i fejjan efter glasögonen, man är skitig och lerig och nerskvätt med mera lera. Han fick leka med mina solglasögon också och det blev såhär läckert (jag tyckte INTE jag fick till "skvättet" men det får duga (Han fick behålla det svarta runt ögonen också bara för att det var så snyggt. ;) ):
 

Sen blev det en välbehövlig lunch. Eftermiddagen skulle ägnas åt dragqueens och det är väl det här som de allra flesta är nyfiken på kan jag gissa. Hihi! Det blev sååååå bra! Dragqueens är ju som alla vet, killar, sminkade till tjejer. Det kan vara nog en konst att lyckas runda till ett kantigt, manligt ansikte till feminint och kvinnligt mjukt, dessutom ska ögonbryn vaxas över, det ska målas nya, massa färg på ögon och läppar och lösfransar. Som tjej vet man ju också hur det känns att måla kajal innanför fransarna...det vet inte killar. Så det blev ett hejdlöst blinkande med ögonen och tårar som rann på en del. Rent reflexmässigt pratar vi om nu alltså. Hihi!

Vår lärare Olle lånade Lindas man och visade på. Det är så brutal skillnad alltså! Kolla på detta:


I love it! Det här var verkligen superkul! Att få lattja med färg och form och spela på kreativiteten så mycket. Klockrent! Jag skulle älska att sminka dragqueens igen alltså, helt klart!
Tyvärr hade nu Annicas modell fått förhinder, så hon hade ingen. Vi delade på Eric och körde en sida var. Resultatet blev så bra! Glitter, glamour och tvåfärgade läppar och enoooorma lösfransar! Han var så tjusig! Jag själv har gjort sidan med ceriserosa läppar.



Sen är han ju ganska söt i kort hår också, tycker ni inte?


Jag säger då det. Bra betyg av läraren fick jag också. Hehe! Jag hade hur kul som helst! Eric hade nog lite kul. Han fick iallafall en ny erfarenhet, hehe! Men jag är oerhört tacksam för att han ställde upp! Grymt bra jobbat, min vän! *stor kram*

Imorgon, kommer det förhoppningsvis (om jag orkar) upp lite bilder från idag (söndag) när vi gjorde 80-tal och 90-00-tal.

Kram så länge! Och ni, jag vill hemskt gärna ha kommentarer på mina sminkningar. Alltid kul att höra vad ni tycker. :)

Dragqueens!

Nu är ni allt sugna på att få se lite bilder va?
Hihi! Undrar om jag ska suga på den karamellen
 till imorgon... hmm, vi får se. fniss!


RSS 2.0