Lussebullar med mandelmassa

Mina lussebullar blev riktigt goda. Det här receptet använde jag mig av:

50 gram jäst
100 gram smör
5 dl mjölk
250 gram kesella
1 gram 
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
17 dl vetemjöl

Fyllning
150 gram smör
500 gram mandelmassa

Pensling
1 st ägg
40 gram flagad mandel (struntade jag i)
pärlsocker

Tillagning

Gör så här:

1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.

2. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl.

3. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.

4. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och kavla ut två stora plattor. Bred smör på dessa och riv över mandelmassa. Rulla sedan ihop plattorna och skär bullar och lägg i formar.

5. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandel och pärlsocker Grädda mitt i ugnen 5-8 min.



Kommentarer

Tell me what you think:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg?:

Your words:

Trackback
RSS 2.0