Ajfåååne!

Jag har gått och blivit med iphone. En vit. Den är faktiskt fin. :) Jag ska bara lära mig den också. :P

Make up artist-utbildningen Dag 19

Sådärja, nu blir det lite seeeeeeeen uppdatering här. Saker har ju kommit emellan kan man säga, men bättre sent än aldrig.
Dagen innan slutprovet bestod av en fri lektion som hette Tusen och en natt. Vi skulle göra en make up och gärna hår på ett sätt som vi associerade (stavning?) till lektionsnamnet. Tusen och en natt... ja då tänker man ju Alladin, orientaliskt, guld, rött, lila, rökelser och så vidare. Iallafall jag. Hehe!
Jobbade med guld och rött och mycket eyeliner och svart. Fick jobba med söta goa Kimia också så bara där hade jag ju ett bra underlag med olivfärgad hy och svart långt hår. Hon hade ju jättestora örhängen också som passade jättebra till looken.
 


På eftermiddagen var det bara övning på allt som man tyckte var svårt eller om man behövde ta igen nånting. Jag övade olika årtalsmunnar, 50-talseyeliner och diverse annat. Det gick bra det mesta så det kändes helt ok när man gick hem för dagen. :)

Så mycket att ta igen...

Hej hopp!
Idag är det tillbaka till jobbet som gäller. Heeeela långa helgen ska jag jobba, med start idag. Har varit ledig i två och en halv vecka nu och det har ju varit både en bra pch dålig period.
Det dåliga är ju såklart att pappa dog. Det bra är att jag har gjort massa roliga saker så jag har ändå haft kul. Zumbat, umgåtts med alla mina kära vänner, festat, Sweden Rockat, Fredrik har fått jobb, zumbamaraton i Stockholm... Ja, massa kul! Men emellanåt kommer alla tankar ifatt en...
Skulle ha åkt ner till Höganäs och börjat styra upp i lägenheten där, men det fick skjutas upp. Så det ska vi göra helgen efter midsommar istället. Det kommer nog bli jobbigt.

Sen har jag ju lite att ta igen här i bloggen. Hehe! Jag har fortfarande inte lagt upp bilder och så sen sista  helgen i skolan, jag har Sweden Rock-bilder och zumbabilder och festbilder. Jag ska ordna det, för det är kul att se på själv också. Men det får bli en sak i taget helt enkelt. Så nu ska jag gå ut och hämta posten.

Dagens outfit!



Hahaha!


Make Up of Yesterday

Ja, såhär såg jag ut till festen igår, när man fortfarande såg vettig ut. Hehe, det blev lite annat på kvällskvisten sen. Hihihi!
Så längesen jag sminkade mig efter konstens alla regler så tänkte att jag kör fullt ut och sotar som fan. Hehe! Blev faktiskt jättefint o m jag får säga det själv.
Ganska naturlig bas med cover all mix, sport foundation, löspuder, rouge och highlight (hur så mycket produkter kan ge en naturlig bas, hihi).
Ögonen sotade jag med svart kajal, svart ögonskugga och tonade kanterna med vit skugga. Sen på med lite eyedust i vitrosa skimmer som pricken över i:et förutom en jäkla massa mascara. Så bara lite lipgloss på det.
Håret var fortfarande blött efter bodypump- och zumbapassen så det släppte jag bara ut och satte i två små blommor i håret.  Sen var jag redo för kalas. :)


Att kvällen hos Lisa sen slutade sittandes på hallgolvet och med hjälp får på mig skorna är en annan sak. HAHAHA! Söta är vi iallafall,  och glada. Dessutom är skorna jäkligt snygga.

Fest!

Hehehe, ja det var en grymt rolig fest vi hade igår hemma hos Lisa! Knaskul! Ett smakprov är bilden i förra inlägget. Får jag låna lite bilder av Lisa så kommer det säkerligen upp flera snart. Hehe! Men spritorgier med egen bartender), ostbågar och zumbadans med zumbagänget blir inte fel direkt. Eller ja...eller hur man nu ska se det. :P Kul var det iallafall. Hoppas det blir snart igen!

Dagens garv i bild!


Dagens garv i historia!

Pappan till sonen:
- Snart kommer storken med ett litet syskon till dig.
- Jäkla pucko! Hela stan är full av brudar, och du sätter på en stork!!!

Smink smink!

Idag var jag uppe med tuppen! Det var längesen. Gick upp tjugo i sju och åkte in till stan så jag var hos Annje och Sandra vid åtta.
Sandra skulle på sin skolavslutning och jag skulle sminka henne. Det blev verkligen superduperfint!
Hon hade en blommig klänning med blå, vita, grå, aprikosa och rosa blommor, så sminket fick följa det och jag använde aprikos, lila och rosa och så eyeliner och ett par singelfransar på det. Klockrent! Tyvärr tog jag ingen bild eftersom jag inte hade kameran med mig, men förhoppningsvis lägger hon upp nån bild på facebook och då kan jag "låna" den. Hihi!
Sen satte vi ett par rosa blommor i håret som pricken över i:et.
Hon blev verkligen jättefin och hon blev så nöjd så det var jättekul!

Här har vi en bild och den tillhör Sandra Wiberg.


Skuggorna jag använde var iallafall (alla från make up store)
Cybershadow BLOOM
Cybershadow BORDEAUX
Microshadow LOVE & LAUGHTER (från förra bröllopskollektionen)
Microshadow CHAMPAGNE (från senaste bröllopskollektionen)
Eyedust LADY

Så var det svart cake eyeliner, Max lashes mascara (svart) och singelfransar.

Till läpparna hade jag läppennan HOT PINK och glosset VIDE.
På kinderna hade jag wonder blush GODDESS och CAIRO, förutom den övriga basen som var Cover All Mix, Matt foundation MILK och löspudret MILK.

Efter det åkte jag en sväng till Maxi och handlade lite, bland annat hårfärg och jordgubbar (vem kunde ana det sistnämnda?). Hehe!

Nu är det en arbetsintervju som står på schemat så vi håller tummar och tår för Fredrik, sen blir det en fika hos Lindsey förhoppningsvis och sen aquazumba! Yay!

Tack!

Tack för alla fina kommentarer jag fått! Ni är guld värda, mina kära vänner!
Jag tar till mig vartenda ord men orkar tyvärr inte svara... Men ni finns i mitt hjärta, allihopa!


Heaven



Show me the way to your heart
I am searching
But i'm drifting apart

Everything`s gone, far away
Here we're standing now
With no words left to say

Gave you power
Fell on the floor
Silence, never thought you hurt so bad
In darkest hours
Slept at your door
Wishing all would be just like before

Let me find my piece of heaven
Let me find my way back home
I want this love to last forever
And back together,rise once again
From the ashes to the sky

Has someone taken my place
Am i falling
Was it our last embrace

Now you're asking me for some more time
I am trying to survive
Victim of my desire

I keep on running
I'm up all night
Times , i never thought they hurt so bad
In darkest hours
Stand by your door
Wishing all would be just like before

Cuz i need it so bad

Pappa, vila i frid!

Veckan har varit turbulent. Fick i onsdags reda på att min pappa dött under dagen. Det var helt utan förvarning så chocken var total. Till råga på allt var jag på Sweden Rock Festival och försökte ha kul också. Det har varit väldigt kluvna känslor under denna festivalen, skratt och gråt om vartannat.

Mamma ringde och berättade att pappa är död.
Min första tanke var att din pappa har ju varit död i flera  år?? Jag fattade inte att det var MIN pappa hon menade först. Det tog en minut innan poletten trillade ner...
Vad gör man? Vad säger man?
Han hade varit och handlat mat, känt sig konstig och ringt en taxi som skjutsat honom hem och skulle hjälpa honom upp i lägenheten med matkassarna. Utanför porten hade han segnat ner och slutat andas.
Grannkvinnan hade kommit springande och gjort hjärt- och lungräddning och fått igång hjärtat och fått honom till medvetande igen. När ambulansen kom så hade hjärtat stannat igen och ambulanspersonalen hade försökt få igång hjärtat i femtio minuter utan att lyckas...
Han blev 52 år. Han skulle ha fyllt 53 nu i juli och jag skulle ha hälsat på i sommar.



Jag kan inte fatta det. Tanken har slagit mig flera gånger att jag ska ringa pappa innan jag inser att han inte kommer svara. Aldrig mera...
Den jobbiga perioden kommer nu också när man ska ta hand om allt bestyr med pappersarbete, begravning, rensa hans lägenhet... Sånt som måste göras när det känns som jobbigast.

Försöker tänka positivt. Jag är glad att det gick fort för hans skull, att han inte hann lida, eller mådde dåligt och framförallt att han inte var ensam. Han var glad och såg fram emot saker i sommar. Han skulle köpa en till hund, jag och brorsan skulle hälsa på igen... han var glad iallafall. Även om det är fruktansvärt svårt att vara positiv i en sån här situation så känns det ändå bra under omständigheterna. Det hade kunnat vara så mycket värre.

Han levde iallafall ett händelserikt liv som sjöman och han har upplevt mycket i sitt liv, både på gott och ont. Han var sjuk, psykiskt, men han mådde ändå bra oftast.
Han var inte alltid en drömpappa, men under de förutsättningar han hade så gjorde han vad han kunde. Man får ju se till omständigheterna också.
Jag är glad att vi hade en bra relation och att vi kunde prata med varandra och inte hade några agg mot varandra på något sätt. Relationen var bra och vänskaplig, även om jag i dagsläget tycker att vi pratade alldeles för sällan och att det nu känns extra länge sen vi pratade. Man önskar ju man hade varit där mera, pratat med honom mera och allt sånt, men det går inte att ändra på nu.



Jag hoppas han är fri från sina demoner han levde med emellanåt och att han fått träffa farmor och kan segla vidare på det stora blå nu i frid och lugn och ro. Han kommer alltid finnas i mitt hjärta och min själ och han kommer alltid vara min pappa. Förhoppningsvis vakar han över oss fortfarande och vägleder oss vidare. Jag väljer att tro det iallafall.

Han själv såg inte så allvarligt på döden. Den kommer när den kommer, det kan man inte gå och tänka över. När man dör är kroppen bara ett skal, det kan man skicka iväg. Det är i minnet man lever vidare.
Han ville inte ha nån stor begravning eller att man skulle gå och sörja. Livet går vidare tyckte han. Han ville kremeras och sen bli strödd över havet. Det är något som jag hoppas vi kommer kunna ordna. Som den gamla sjöman han var så är det där han skulle må bäst.

♥♥♥Pappa, du kommer alltid finnas i mitt hjärta!♥♥♥
*1958 - 07 - 18
 †2011 - 06 - 08


Håll i dig!

Jag hoppas vädret blir lika lovely imorgon som det är idag!


Välkommen Sommar!

Då gav vi oss in i de härliga sommarmånaderna med allt som hör till!
Det ska solas och badas och åkas på festival och fikas på uteserveringar, grilla och dricka rosé och hela baletten. Jag älskar den här tiden på året! Förutom på jobbet eftersom det är så gaaaaalet mycket att göra hela tiden. Vissa dagar är det kul, andra är det jättejättejobbigt. Men de lediga dagarna är bara för underbara!


Bilden lånad från google.


RSS 2.0