Kanelbullar!
Det blir kanelbullebak här hemma istället. Så sen ska jag träffa Anna över lite nybakade kanelbullar. Hihi!
Kanelbullar, ca 48 st:
50 gram jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
2 tsk kardemumma
½ tsk salt
1 dl strösocker
ca 1,4 l vetemjöl (utbytbart mot dinkelsikt etc)
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och ha i mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt).
Häll över jästen och rör om tills den löst upp sig.
Ha i socker, kardemumma och salt.
Ha i mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en deg. Spara lite till utbakningen.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta ihop. Dela den i två delar. Kavla ut ena delen och ha på det du tycker om, smör, socker, kanel, vaniljsocker choklad, sylt, nötter, whatever.
Jag kör på mycket smör, mycket kanel och mycket socker. Mums mums!
Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Lägg i bullformar. Låt bullarna sen jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk. Gör likadant med båda degkluttarna.
Ugnen ska stå på 250 grader.
När bullarna jäst klart så pensla dem med ägg och häll över pärlsocker eller nåt annat gott. Sen är det skjuts in i ugnen i ca 5-8 minuter. Sen ska de svalna ett tag under duk och sen paketeras eller ätas.
Tjing!
Kanelbullar, ca 48 st:
50 gram jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
2 tsk kardemumma
½ tsk salt
1 dl strösocker
ca 1,4 l vetemjöl (utbytbart mot dinkelsikt etc)
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och ha i mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt).
Häll över jästen och rör om tills den löst upp sig.
Ha i socker, kardemumma och salt.
Ha i mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en deg. Spara lite till utbakningen.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta ihop. Dela den i två delar. Kavla ut ena delen och ha på det du tycker om, smör, socker, kanel, vaniljsocker choklad, sylt, nötter, whatever.
Jag kör på mycket smör, mycket kanel och mycket socker. Mums mums!
Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Lägg i bullformar. Låt bullarna sen jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk. Gör likadant med båda degkluttarna.
Ugnen ska stå på 250 grader.
När bullarna jäst klart så pensla dem med ägg och häll över pärlsocker eller nåt annat gott. Sen är det skjuts in i ugnen i ca 5-8 minuter. Sen ska de svalna ett tag under duk och sen paketeras eller ätas.
Tjing!
Kommentarer
Postat av: Hjärtligt gott! - Sara
ÅHH KANELBULLAR, finns nog inget som slår nybakade kanelbullar!:-)
Trackback