På jobbet.

Hej hopp! Står på jobbet bloggar nu och Pelle står och snackar goja med Jonas. Men vi jobbar faktiskt också. Bland annat ska jag göra det nu så vi ses! Tjingeling!

Efter stormen...

Ja, som många nog märkte så blåste det ju storm i förrgår. Haha! Var på jobbet och trodde att både fönster, dörrar och flaggstänger skulle braka ihop. Helt sjukt vad det blåste! Vad som faktiskt brakade ihop var en av björkarna utanför vårt hus! Den låg ner rakt över en mattpiske-ställning morgonen efter.
Har faktiskt trott i ungefär sex år att i vinter kommer den rasa för den har varit så angripen av svamp och så som det har stormat tidigare, men den har stått kvar. Tills nu.
Nu ligger den uppsågad på gräsmattan så snart är den väl borta.

Nu ska jag ta tag i lite saker här hemma. Skulle behöva tvätta bilen för att fjäska lite inför besiktningen imorgon, men vet ärligt inte om jag orkar. Det är så kallt ute och att hålla på med vatten då känns inte så superlockande. Kanske låter jag bli att fjäska.
Ska iallafall diska och plocka undan lite för det behövs. Saker överallt. Som vanligt. Haha!

Tjing!

New Tattoo!

Hello hello!

Hemma efter en lååååååååååååååång dag på stan idag som spenderades nästan helt ensam.
Började med att åka till Lucky 7 Tattoo och införskaffa mig en ny tatuering. Wihoo, det var så skönt smärtsamt som det ska vara. Hehe! Den blev dessutom grymt snygg! Nu är den mest stel och armen är lite svullen. Placeringen är på handleden, ovansidan. Looks like this:

 
 

Den är alltså inte rödprickigt gjord, det är bara torkat blod. Hehe, det gula och röda påminner mig om saffran och lussebullar. Hehe! Vad gott det vore! Såhär ser bilden ut som bild:



Sen gick jag på stan i ett helt gäng timmar. Som tur var så kom Fredrik och hans pappa och fikade med mig en timme. Det var kul. Men sen åkte de vidare. Jag blev kvar. Det var ju klubbkväll på Make Up Store och jag handlade en deeeel grejer. Passade på på grund av mitt självvalda köpstopp i oktober. Hihi! Så jag har nåt att gotta mig med under resten av månaden.
Men det får vi ta imorgon. Nu är jag så trött så jag vet inte vad.

Har kollat på The Fast and the Furious och den var helt ok. Men nu ska jag nog bara sminka av mig och så sova utan att nånting stör mig.

Sayonara!

Ps, Tatueringar hamnar numera i smink, hår och naglar-kategorin. Kanske borde döpa om den till kroppskonst bara? Hehe! Tjing!

The outlet trip!

Hej o hå!

Här sitter jag och är supertrött och lite halvtjurig. Gick  upp åtta i morse för att åka till Vingåkers Factory Outlet, men väl där så upptäckte man vilken besvikelse det var! Usch, det fanns verkligen ingenting som jag fastnade för och inte var det särskilt billigt heller. Inte ens på Scorett Outlet fanns det nåt kul. Dåligt skyltat på ditvägen var det också.
Nej nu förstår jag varför jag så sällan är på outlets. Det finns inget kul.
Enda positiva med den resan var att nu vet jag att jag aldrig mer behöver åka dit. Helt onödigt att gå upp så tidigt med andra ord, eftersom jag också ska jobba om en och en halv timme och bara vill somna som en gris.

Imorgon blir det nog desto roligare får jag hoppas!
Bye!

The weekend story

God kväll!
Här har man nyss kommit hem från en helg i Stockholm. Eller ja, lördag och söndag iallafall. Jobbade till sent på fredagen och det var gryyyymt skönt att komma hem och få sova. Varit så trött efter dessa dagarna så jag vet inte vad. Har väl varit en massa saker i helgen så det har varit en massa massa folk klippt hela tiden!

Lördagen försov vi oss lite. Skulle gått upp klockan åtta men kom väl upp vid nio. Vi, eller iallafall Fredrik skulle vara på Hydet klockan elva, så det blev snabb frukost och snabb packning och snabbt omhändertagande av katterna innan vi åkte iväg klockan tio. Jag hade ju inte behövt vara där förrän klockan tre, men det känns ju väldigt onödigt att åka till samma ställe i två bilar när vi sen dessutom ska hem samtidigt. Så jag fick bita i det sura och lufsa upp tidigt ocks. Hehe!
Lördagen bjöd iallafall på en himla massa skoj och mycket gurkhackande! Det var ju crewfest för alla som jobbat på Hydets 40-årsfest i augusti. Det har ju också varit bestämt sen dess så det var himla skönt att jag inte jobbade.
Jag hackade iallafall en jäkla massa gurka som vi skulle ha till maten för allihopa. Det var väl runt 50 personer som var där och det bjöds på hemmagjord taco med egenkryddad köttfärs, egengjord tomatsås och guacamole. Det var så galet himla gott! Anna och Danne hade fixat underbar mat! Deras svarta bönor (som jag fick receptet på) var hur goda som helst! Mums!
Men innan all mat bjöds det på lekar! Det var frågesport, slangbella, kasta yxa, kasta fotboll, liggande dart och diverse andra skojigheter som vi tävlade i. Hela kvällen var det gratis dricka och även maten då.
Under kvällen kom även karaokemaskinen igång och faktum är att jag sjöng en del jag också då...hehe! Men bara ihop med de andra tjejerna. Haha!
Härligt barhäng och mingel med alla gäster och studerande av kluriga biljardspelare. Haha! En riktigt lyckad fest helt enkelt! Jag fick tillomed i mig två lakritsshots, men det var inte lika lätt som förra festen...hrmmm...hehe!
Gick och la mig strax efter fyra på morgonen och vaknade tjugo över åtta igen för att kissblåsan typ höll på att sprängas. Bara att pila ner på toa, men sen blev det upp på loftet igen och slocknade som ett ljus.

Vid tvåtiden kom vi till Rosenhill och käkade frukost och världens godaste kanelbullar (efter farmors och mammas). Reneé och Maria kom dit och fikade med oss. Tre koppar te hann jag slurka i mig och det var riktigt gött! Sen åkte vi alla till Ica Maxi och handlade. Jag fick tag på jordgubbar igen och blev så glad, så köpte jag fem små nagellack från Depend i härligt murriga, bäriga färger. Riktigt hösthärliga! Ska visa bild sen.

Efter Maxi så åkte vi tillbaka till Hydet och packade ihop våra saker och sen bar det av hem till Maria och äppelpaj och mera te. Hehe! Maria och Reneé satte upp lite lampor och hyllor därhemma. Såg ut att bli riktigt fint. Vi alla fyra fick hjälpas åt att lyfta bort Marias säng. Satan vad tung den var! Men då står den ju stadigt iallafall. Haha! Buster var med och "hjälpte till" men han skällde mest på oss. Haha! Korkskallen var smart nog att sticka in huvudet under en av kökslådorna också och sen lyfte han huvudet...rätt upp i lådan självklart, så han studsade bakåt. Stackarn, undrar om han fick ont.

Sen bar det faktiskt av hemåt skogen igen.

Om en liten stund nu så ska jag och Fredrik se på Twilight. Jäklar anamma om han inte håller sig vaken. Hehe! Då kommer han få se den igen. Tihi! Men vem vet, han kanske får lust att följa med på bio i november. *blink*



Tjingeling!


Natt

Natt....trött...som...f*n! Godnatt!

Uppe med tuppen!

Godmorgon!

Usch, upp tidigt ännu en dag. Är rätt så trött, men fick iallafall sova lite längre idag än i måndags. Då var jag dock ledig. Det är jag inte idag, men det får gå.
Har just ätit frukost, ska väl kasta på lite mascara, mer avancerat blir det nog inte idag. Sen är det tvättstugan en sista gång och sen åka iväg till Stockholmo med mamma!

Ha en underbar dag!


Modellmamma!

Kvällsing!
Har kommit hem från jobbet för en stund sen och skulle diska men Fredrik sa att han kan ta det imorgon + tvätten. Så gulligt! Det var skönt att slippa diska mitt i natten. Hihi! Ska ju upp vid halv sju-sju imorrn och fixa lite tvätt som en start och sen ska mamma och jag åka till Stockholm för nu är det mammas tur att sitta modell åt Anna. Hehe! Fast för makeup. Sen har jag en modellmamma. Hehe!

Haha, jag kan lite mer smickrande bilder på dig imorrn gumsan! *blink*

Eftermiddagen ska jag börja jobba klockan tre så det blir kanske inte ens att jag hinner hem emellan, men vi får väl se. Annars är jag hemma efter midnatt imorgon.

Nu blir det sängen.

Nattinatti!


Hårmodell

Hej hopp!

Ska strax värma lite mat från igår, men tänkte ju visa hur mitt hår blev igår när jag varit hårmodell åt Anna. Jag tyckte det var jättefint och jag skulle ha varit jättenöjd! Det var en bruduppsättning det gällde så här är bildresultaten:


 Hur ska detta sluta?

Såhär slutade det:

 Lite röda märken efter hårnålar i nacken..



Efter skolan så gick vi ett litet varv på stan. Jag köpte nagellacksremover, sminkservetter och bomullsrondeller. hade inget kvar och det är lite småjobbigt att inte kunna tvätta bort smink. Hehe!

Sen tog vi en fika på Åhléns där uppe. Det blev en rejäl fika för jag kunde inte bestämma mig. Haha! Ungefär som Fredrik brukar vara. *blink*

 
Nötthatt, citronmarängpaj och en arraksboll var vad vi fikade på. Jag tog en grymt god latte också. Hehe!
Snodde dessutom Annas glasögon i några sekunder. Jag älskar hennes brillor! De är så nördigt coola!
Behöver jag glasögon så ska jag ha liknande. Jag tycker tillomed att jag passar i dem. Vad tycks?

 
Här hade jag lyckats reda ur all tupering. Haha!



Lönebesked

Good day!
Har just ätit en rätt sen frulle. Vaknade vid elva idag. Skönt att sova igen de timmar jag missade förra natten när jag gick upp tjugo över fem. Haha!
SKa hämta min post, vet att jag fått lönebesked. Sen ska jag in till mamma och kolla om hon inte kan hjälpa mig med ett gäng gardiner eller följa med på en promenad. Sistnämnda tvivlar jag dock på. Haha!
Återkommer.

Tjing!

Almost lovers

Jag vet, jag vet, jag har haft den uppe förut och jag älskar den! <3 <3 <3 <3
Jag önskar den skulle vara med i filmen på riktigt! Den skulle passa så braaa!


I dream about being...

..with you forever...

Gissa filmen till citatet! *blink* Jag såg just filmen och återigen är jag helt förälskad i en story! Det är omöjligt att låta bli! Det går inte att låta bli att skratta, få ångest, känna sorg och glädje när man ser den. (Ja, tyck jag är störd bara, gör det! Jag tar faktiskt inte åt mig. I love it.)
Lite bildledtrådar till vilken film det är om ni inte kommit på det ännu:








Alla bilder hämtade via Google.

Look after my heart... I've left it with you...

Trött som jag vet inte vad!

Nu är jag finally hemma! Rätt skönt. Sista timmarna här har varit väldigt trötta och mina käkar har nästan gått ur led av allt gäspande! Jag ska se om jag orkar lägga upp några bilder på min fina håruppsättning sen, men nu orkar jag definitivt inte.
Anna kommer snart så ska vi mysa lite.

Tjipp!

Hårmodell snart!

Hellu! Idag gick jag upp 05.20. Det ni! Det är ju sånt jag inte orkar egentligen, men vad gör man inte för sina vänner? Hehe! Fan vad jag e snäll alltså! Haha! Sitter här och väntar på att få vara med nu. Har läst den enda tidning som fanns att tillgå, en Frida-tidning. Haha! Kände mig lite gammal när kidsen undrade hur man skulle göra för att slippa bli röda i ansiktet när de pratar högt inför klassen. Hehe, det var några år sen för en själv. Åh vad jag är sugen på en kopp te! Det får det nog bli sen. Nu är det dags att inta plats och få en bruduppsättning! Tjingeling!

Ingen film!

Ja hörrni, jag skippar nog filmen faktiskt och går och försöker sova. Ska läsa lite bok och så kanske man somnar om jag har tur. Annars får jag väl gå upp igen. Men försöka duger. Så åter imorgon.

Plingeling!

Dagens vetande!

Jag lärde mig en ny grej och det stod på mjölkpaketet.

De allra flesta fåglar är väldigt allergiska mot avokado.

Haha, stackars fåglar. Avokado som är så gott.
Men det jag undrar lite är: Hur kom de på detta? Hehe!

Bruduppsättning

God kväller!

Lite dålig uppdatering idag, men det beror på att jag har varit borta i princip hela dagen!
Var hos farfar strax efter elva och hjälpte honom med hans räkningar och pratade lite skit. Åkte sen ner till stan och köpte en fleecetröja så jag kan ha när jag är ute och går. Den var både praktiskt med dragkedjefickor och helt ok snygg faktskt. Alltså, en fleecetröja är ju alltid en fleecetröja, men lite form var det allt på denna och dessutom luva så den kändes helt ok. Hehe!
Efter det så åkte jag ut till Emmelie och Lexus, sen kom Anna och sen Elin dit också. vi fikade, snackade skit och busade med Lex. Sen tog flickorna tag i mitt hår och gjorde en bruduppsättning för det har Anna prov på imorrn. Det gick nog rätt så bra tror jag men hon orkade inte göra klart, bara så hon fattade principen.
Annars hade jag tagit en bild. Men imorgon ska jag följa med till Stockholm och sitta hårmodell så då ska hon göra detta igen. Då ska hon allt få ta bilder. Haha!
Sen åkte Emmelie och Elin in till Spicy Hot och hämtade mat. Sjukt gott! Längesen jag käkade där!
Så jag kom hem vid halv åtta ikväll ungefär. Har varit en kul dag! Det blir det nog imorgon också! Iallafall om jag har några hårstrån kvar på huvudet. Ajajaj vad det lossnar hår när det tuperas!

Borde väl egentligen gå och lägga mig nu eftersom jag ska upp runt halv sex, men inte är jag trött inte. Ska nog slå på en film faktiskt och sen förbereda lite frulle till imorgon. Har ju iallafall diskat.

Skriver nog mer imorgon och berättar om dagen!

Tjing tjing, godnatt!

Bröst!

Mannen kom hem från arbetet och gick fram till sin fru
som stod i badrummet och beundrade sina bröst.


- Vad sysslar du med då? frågade han.
- Vet du, jag var hos läkaren idag och han sa att jag har bröst som en 25-åring!
-Jaså minsann. Hade han inga kommentarer om det 50-åriga arslet du dras med?
- Nej, vi talade överhuvudtaget inte om dig.



Spa-söndag!

Hej hopp!

Har haft en skön förmiddag idag med lååång varm dusch, peeling på hela kroppen, hårinpackning, lermask i ansiktet (smurfvarning då den är blå), fuktansiktsmask en massa gott te och frukost. Det är först nu som jag har klätt på mig och klockan är ett. Haha! Men det är så skönt att kunna strosa runt som man vill ibland.

Ska iväg och jobba klockan fyra men imorgon och i övermorgon är jag ledig och det ska bli så sköööönt! Ska kolla med Emmelie och se om hon ar tid att fika nån dag.
Imorgon ska jag också in till stan och betala lite räkningar till farfar och så ska jag kolla om de har nån najsig fleecetröja på New Yorker. Förhoppningsvis så hittar jag inget annat jag vill ha. Hihi!

Nu ska jag kila upp med soporna och sen gå in till mamma och skrota en sväng. Om de är hemma såklart.

Tjingeling!

Lavendel

Hallå där!

Vaknade skapligt tidigt idag gentemot föregående. Redan kvart över nio! Rätt skönt. Ändå satt jag uppe inatt och kollade reprisen på mtv video music awards för att de trailern till New Moon. Haha! Har ju redan sett den, men ville se den på riktigt också. Knäpp man är.
Har iallafall hunnit med två koppar te till frukost och mitt hembakta bröd.
Det roliga med brödet var bara att jag råkat lägga påsen över ett doftljus med doft av lavendel så brödet smakade lavendel! Det var ju inte så farligt, men det blev lite skumt eftersom jag inte räknade med det. Haha! Så det är visst rätt starka doftljus.

Funderar på att klä på mig och gå ut och gå en promenad. Det är vackert väder och lite rörelse skadar ju inte. Jag är så himla seg nu så det går nog åt om jag ska piggna till lite.
Så får det bli!

Tjing!

Man har inget minne längre!

Gick och tänkte på en grej förut och det är just det att man har knappt nåt eget minne längre!
Jag har alltid varit grym på att komma ihåg sifferkombinationer, så som telefonnummer, koder och liknande saker och relativt bra är jag fortfarande på det om jag behöver! Men insåg nyss att jag kan inte ens min mammas mobilnummer! Inte min pappas, inte brorsans, inte svärmors, inte mina vänners, knappt någon!

Förut hade jag allt sånt i huvudet, men nu ligger allt i telefonboken i mobilen istället! Man behöver inte komma ihåg nånting själv längre! Det är rätt tragiskt när man tänker efter. Man har börjat slarva och lata sig med minnet. Hur långt är det kvar innan man glömmer namn eller adresser eller vad som helst? För adresser har man ju på eniro eller 118 118...

Likadant med miniräknaren. Vem kan räkna matte i huvudet idag? Plus och minus och gånger går väl för sig så länge det är jämna tal, men annars är ju detta saker som inte alls får nåt underhåll i dagens läge eftersom det finns så mycket hjälpmedel så man inte behöver tänka själv! Rätt sjukt egentligen tycker jag!

Detta kan ju säkert vara en av anledningarna överlag att man börjar glömma bort saker och skämtar om att man börjar bli senil...men det är ju inte så konstigt när inte hjärnan får nåt underhåll. Samtidigt som det ju också är bra med hjälpmedel så känns det som att det kan göra väldig onytta också.


Bild från Google



Mitt mål blir nu alltså att lära mig min närmaste familj mobilnummer i huvudet igen! Det känns faktiskt rätt nödvändigt! Man vet ju att mobiler inte är att lita på till hundra procent. Skulle det hända nånting och min telefonbok i mobilen tömts...ja, då skulle jag inte ens kunna ringa min mamma! Sorgligt!

Vad tycker ni? Håller ni med? Är ni helt emot? Egna funderingar kring detta? Skriv och berätta!


Chockad av mig själv...igen

Godmorgon!

Det är galet vad jag har sovit mycket på sista tiden! Chockade mig själv idag genom att vakna så sent som halv elva. Gillar inte att sova så länge, framförallt inte när jag börjar jobba tre, för fritiden blir så kort då. Haha! Men man orkar ju inte ställa klockan heller!

Sitter och hoppas här att jag ska vinna tävlingen i underbara Lindas blogg. Vinnarna ska dras idag. Det vore så sjuuuuuuuuuuuuuuuukt kul om jag hade turen att vinna! Jag har ju kikat på ägget och vet hur fantastiskt vackert det är! *vill ha vill ha vill ha vill ha*

Nu ska jag börja borsta tänderna och klä på mig och så käka frulle. En stor kopp te (eller två) eftersom jag fortfarande känner i halsen. Sen ska jag se om det går att tigga matlåda av mamma. Hehe! Maten hon hade gjort igår var så himla god!

I'll be back!

Godnatt!

Nu har jag suttit uppe typ en timme efter jobbet så ska ta och krypa ner och lägga mig. Frusen som tusan idag och nu känns halsen lite konstig. Jag vill verkligen inte bli förkyld, men vi får se hur det går med den saken!

Sov gott kära vänner och bekanta!

Lista!

Vilken svordom använder du mest? Fan eller helvete

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
 En eller två timmar innan jag måste iväg.

Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?
 Nej, det är för kallt!

Vilken var den senaste filmen du såg? The Broken, den var INTE bra.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En Make Up Artist-utbildning

Har någon någonsin kallat dig lat?
Jadå

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Vanlig

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
 Aah igår, men det var falskt alarm tyvärr.

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? Berg- och dalbanor och snurriga saker!

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Det finns det garanterat folk som gör.

Vilket riktnummer befinner du dig i?
073 (hihi)

Vilken film kan du alla replikerna till?
 TWILIGHT! De flesta iallafall!

Äger du några bandT-shirts?
Haha, JA!

När flög du senast?
 Ett eller två år sen, flög till London och kollade på wrestling.

Pratar du några andra språk?
 Kan ju engelska och ett fåtal fraser på tyska.

Har du gråtit offentligt? Jepp, på jobbet bland annat. Det finns skitstövlar bland kunderna helt enkelt!

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar? Ja! Har ju tatueringstid så det är klart.

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar? Ehhh JA!

Gillar du att flyga flygplan?
Lyft och landning är lite kul, men däremellan är det värdo! Jag blir så rastlös så jag dör!

Vilken är din favoritdrink?
 Rosa Pantern

Äter du frukost dagligen?
Jajamän!

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
 Ibland men oftast är det go with the flow. 

Vilken är din favoritfrukt?
 Ananas tror jag... och clementiner.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
 Aah, det värsta är skillnaden mellan de och dem!

Tror du på liv på andra planeter?
 Nåt måste det ju finnas.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
 En mupp på kursen igår var lagom irriterande. Annars var det min bror.

Gillar du senap? Jadå

Bakfylledag!

Haha det kunde ha varit, men jag är ju så duktig och dricker massa vatten så jag klarar mig för det mesta!
Statoilkalaset var superkul! Ska berätta mer om det sen, ska slänga mig i sängen med kissekatterna ett tag, sen bär det av till jobbet.

Ha en skön dag allihopa!

Statoilkurs!

God morgon! Sitter i chefens bil nu på väg till nånstans ute i skogen! Vi ska på kurs och leka lekar och tävla mot andra statoilstationer. Och ikväll blir det lite party! Markus visade just att han tjuvat till sig lite extra drinkbiljetter! Hehe! Det gör ju inget. Men ikväll ska jag i alla fall bli hämtad så jag får sova i egen säng. Ska jobba imorn kväll med så alltför kavat ska man nog inte bli. Ha nu en underbar dag för det ska jag! Tjingeling!

Förlossningsmaskinen

Förlossningsmaskinen:

En läkare hade uppfunnit en maskin som kunde överföra smärtorna under en förlossning till barnets far. Ett äkta par tog chansen att prova maskinen.
Då födseln satte igång, blev maskinen inställd på att föra över 25 % av smärtorna till fadern, men mannen märkte ingenting överhuvudtaget.
Läkaren tyckte att det verkade märkligt och höjde inställningen till 50 %.
Mannen märkte fortfarande ingenting, men kvinnan mådde märkbart bättre.
Eftersom det gick så bra, överförde man 100 % av smärtorna till mannen.
Förlossningen fortgick utan att kvinnan hade några som helst smärtor och ett välskapt barn föddes.
Då mannen kom hem från BB, fann han brevbäraren liggandes död vid ytterdörren.

Dagens Makeup

Längesen jag la upp en makeup så gör det nu. Detta är dagens:

Underlaget är Eazy Cover Blue, Studio Foundation Ultra, Dual Foundation Helsinki, Rouge Metal Cherry från Make Up Store. Bronzingpuder från tidningen Solo.

Ögonmakeupen är Läppenna Road Trip, Eyedust Orange, Eyedust Lollipop, Eyedust Angel från Make Up Store. Eyeliner är en kajal som är så kort numer att märket inte finns kvar, mascaran är Treatment Mascara från Make Up Store och Diorshow Blackout från Dior. Fyllt i ögonbrynen med en brynpenna från Yves Rocher och innan det hade jag nån gele från Mist som håller brynen på plats och ska få dem att växa åt samma håll.

På läpparna har jag bara försvarets hudsalva eftersom jag har början till munsår just nu.




På naglarna har jag detta lack, som jag älskar! Kommer från Viva la Diva.



Apropå smink och sånt så måste jag låte mina ögonbryn växa ut så jag kan plocka dem jämnare! Hatar att plocka ögonbrynen eftersom det gör så jäkla ont, men nu är de ojämna och det är inget kul! Så de ska få se ut som buskar om de börjar växa nån gång. Hehe!


Avreagerad

Vaknade på inte alltför gott humör med huvudvärk och inte blev det bättre när jag skulle ta en dusch. Badrumshyllan hade ramlat ner så jag plockade upp allt och satte tillbaka, den glider ner igen så grejerna nästan trillar ut, ställer ordning och den glider ner igen. Då får jag ett utbrott och sliter ner skiten från väggen! Jag blir så jävla trött på när allt ska jävlas på samma gång! För inte nog med detta och huvudvärken så har småretningar hållt på mot mig och det är definitivt inte det humöret jag var på idag, vilket jag också sa...
Men nu är jag avreagerad och klar och på gott humör igen så nu ska jag ta en dusch.

Tjing

Chokladkaka!

God kväll!

Har nyligen kommit hem från jobbet, lite seg i huvudet men annars bra. Har varit lugnt och skönt och så har jag ju jobbat med Daniel. Går alltid bra!

Fick ett cp-ryck när jag gjorde veckotidningarna idag. Det var en chokladkaka med Amelia. Från Anthon Berg och det var med jordgubb och choklad i, så köpte tidningen för att jag ville ha chokladkakan. Haha! Det är ju liksom billigare att bara testa kakan annars, men men.. Haha! Har ändå inte testat den ännu så får se när det blir. Det lät ju gott iallafall.

Ska bara läsa ett gäng bloggar och sen blir det nog sängen. Är ledig imorgon så får se vad man ska hitta på då.

Natti natti på er alla!

Jag döööööööööör!

Nya New Moon-trailern! Seriöst! Jag döööööööööööööör vad jag vill se den filmen!


Åter måndag!

God förmiddag kära ni!
Sitter här och ska strax fixa frukost. Guuu vad jag sov länge idag! Fattar inte varför, gick inte ens och la mig sent. Men så blir det ibland. Har ju inga planer för idag iallafall förrän klockan fem när jag ska till jobbet. Så jag kan ta det så lugnt. Hihi!
Det är en fördel med att bara jobba kvällar. Jag behöver aldrig gå upp tidigt för jobbets skull. Det känns bra. Hehe!

Nu är jag vrålhungrig så ska ut till postlådan först för att kolla om jag fått mina teer, sen ska jag fixa frulle. Det blir nog bovetegröt med varma hallon och blåbär idag.
Ser ut att vara en strålande dag ute, så ska nog ta en promenad till jobbet sen idag.

På återseende!

Tacos!

Idag åkte Fredrik och jag in till stan en sväng och kollade runt. Letade efter en skapligt snygg fleecetröja som jag kan ha när jag är ute och traskar/springer. Fanns ett gäng skapliga på New Yorker så ska ta mig tillbaka dit nån dag, för jag köpte ingen idag.
Sen åkte vi och handlade litegrann på Maxi och sen for vi vidare till Tropikariet och kikade på alla ormar och apor och hajar. Haha! Det är kul där och jag är himla sugen på att åka Safariparken med nån dag. Får se om det  hinns med innan det stänger för i år.

När vi kom hem sen så gjorde vi tacos! Alltså, det var så sjukt himla gott! Jag kommer nog aldrig kunna bli vegetarian. Visst, jag kan definitivt klara mig utan kött och sådär, men jag skulle sakna det för jag tycker om det så mycket. Men som nu då, så har jag ju inte så mycket köttfärs i tacos, utan mest en massa grönsaker så tänkte att det är ju en helt ok grej att börja med och magen har inte kört ihop sig ännu iallafall. Hehe! Känner att jag kommer definitivt ha bättre matvanor från och med nu.

Nu ska jag inte sitta här och hänga utan hänga mig i soffan istället. Haha! Det där vart nog lite fel. Hahah! Aja, men är du smart fattar du hur jag menar. *blink*

Detox slut

Godmorgon på er!

Åt just frukost, en nyttig en. Haha! Gjorde bovetegröt med skivad banan och kanel i, men nu hade jag riktig mjölk i. mycket godare! Sojamjölken är ändå slut. En kopp grönt te med mjölk i. Gottgott!
Givetvis lyckades jag bränna gröten, så jag ska försöka göra rent kastrullen med socker sen. *husmorsknep*

Känner mig himla duktig fortfarande och är stolt över mig själv som klarade detta. En sak som man har testat på och också faktiskt klarat! *klapp på huvudet*
Tycker inte perioden har varit särskilt jobbig faktiskt. Hade räknat med en hemsk huvudvärk, men det var mest nåt som låg och lurade i bakhuvudet. Däremot var jag seg i kroppen och mycket trött de första dagarna. Har även trillat ner tre kg i vikt dessa dagar och det får ju gärna hålla i sig. Hehe! Mera motion, mindre portioner och mindre godis!

Det här blir mitt sista detoxinlägg för denna gången. Kanske kommer jag testa på detta igen, jag får ju mina ryck. Haha! Då är det bara att köra. Men säger till alla som är nyfikna, testa! Det skadar er definitivt inte och även om ni inte står ut så är det bättre med en dag än ingen dag, men självklart ska man försöka fullfölja. Kan jag så kan definitivt du! Jag med världens sämsta disciplin. Haha!
Det är kul att det har smittat av sig på några fler iallafall.

Nu ska jag fixa till mig lite så ska Fredrik och jag åka in till stan och sen till Tropikariet. Så vi ses och hörs senare!

Lycka till Maria och Reneé!!

Detox Dag 11

Och där har klockan slagit slutet för min detoxperiod! Tänka sig att jag klarade det! Nu vet jag att jag kommer klara det igen och jag känner att jag helt klart skulle klara fjorton dagar också egentligen, men det ska ändå bli skönt att få dricka mjölk igen och äta en köttbit och choklad. Hehe!

Men det har jag har lärt mig av det här är att äta mindre portioner och oftare. Det har jag ju vetat, men det är svårt när man inte är van. Nu har jag ju varit tvungen på ett annat sätt. Så nu kan jag det där.

Linfröshoten kommer jag nog undvika, även om den känns nyttig, men jag föredrar nog krossade linfrön eller linfrön i brödbakningen. Jag bakar ju det mesta av mitt bröd själv nu. Bara det är väldigt duktigt. Det är inte för inte som jag kallas för bullmamma av mina vänner. Hehe!

Frukt är väldigt gott. Smoothies går skitbra att göra utan mjölk eller yoghurt också. Det kommer jag försöka hålla fast vid att göra ofta och mera mera grönsaker såklart. Bara att lägga till nånting grönt på tallriken varje dag är ju kanon! Istället för bara massa mat.

Ekologiskt kör jag ju rätt mycket med redan och det kommer jag fortsätta med.

Jag ska fortsätta med att skriva upp varje dag (försöka) vad jag äter. Då ser man ju allt och vad man kan förbättra och sådär. Det har varit lite kul nu tycker jag. Så ska skaffa mig en fin matbok.

Imorgon ska jag väga och mäta mig och se om det har hänt nåt på den fronten. I så fall blir jag glad. Men annars kan jag inte påstå att jag känner att det  har hänt nåt särskilt med mig. Jag har haft huvudvärk till och från ändå. Sen har jag väldigt svårt för att se på mig själv om det har blivit nån skillnad på hår och hy och så vidare, men jag känner mig duktig och det ökar ju självförtroendet och gör att man är glad. Så är jag ju garanterat renare inuti kroppen så det är det man får tänka på.
Hur som helst så har det varit väldigt spännande att testa på och jag har lärt mig mycket och är en erfarenhet rikare. Så jag kan inte se något negativt med att testa detta! Alla når ju olika resultat så det är bara att köra på.

Dagens matsedel består bara av fyra mål. Har gjort så lite idag så har inte blivit hungrig alls.

Frukost: Linfröshot, Grönt te me honung och sojamjölk, Apelsinjuice, Fruktsallad på banan, kiwi och jordgubbar.

Lunch: Banan, Cashewnötter.

Middag: Ugnsgratinerade grönsaker med guacamole och halloumiost (ost=inte god, smakade gummi, såg ut som pannkaka.)

Kvällsmat: Varm choklad på sojamjölk, kakao och honung, Jordgubbar med lime och honung.

Så det var det. Imorgon vet jag inte vad jag ska äta. Man vill ju inte bli dödålig för att man äter nåt "vanligt". Blir nog att ta det lugnt. Haha!

Snart är det dags för sängen, så jag säger godnatt till alla därute och alla nya detoxare, lycka till!

Busan Boll

Busan är så söt när hon krullar ihop sig och sover! På en kudde dessutom! Hihihi.




Halens-shopping

Och jaa, men varför inte. Jag är ju gjord av pengar så jag visar väl Halens-beställningen när jag fortfarande är igång. *blink*

 Ashet jeansklänning 349:- Sjukt snygg, den satt som gjutet! Men jag kunde inte få på och av mig den själv. Haha!

 Lårhöga fejkmockastövlar 399:- Skitsnygga faktiskt. Inte använda ännu men ska. Snart!

Jotexbeställning

Ja när man ändå är i gasen så varför inte visa de fina ljusstakar jag beställde från Jotex. Heheh!




Sen var det ett bäddset också, men det är ju inte så kul att visa.

H&M-beställning

Ja såhär såg min H&M-beställning ut. Beställde grejerna i juni/juli men de kom häromveckan. Hade ju tio % på allt som inte var rea med. Hihi!

 Leopardballerinas med öppen tå, 24,50:-
 Glansig jacka i mörkgrått 299:-
 Cardigan 299:- tror jag.
 Brosch eller hårblomma, bara att välja. 49,50:-
 Leopardmössa 79,50:- eller nåt sånt. Köpte även ett par matchande tumvantar.
 Paljettleggings 149:-
 Skjorta 199 eller 249:- kommer inte ihåg. Haha

Sen var det ett par turkosa 3/4-träningsbyxor för 49,50 och ett par söta trosor för en tjuga typ. Sen var det nånting mer, men jag kan verkligen inte komma ihåg vad det var.  Helt stört, men det står verkligen stilla. Det var säkert nåt kul och när jag ser den så kommer jag komma på att det var den. Hehe!

Nya telefonen

Idag har jag suttit och pillat och pillat och pillat med min nya mobil. Tog hundra år innan jag fattade vissa saker. Jag är sjukt oteknisk när det gäller just mobiler och datorer. Kan verkligen ingenting mer än just grunden. Så himla trist, men samtidigt är det inget intressant tycker jag så det är svårt att lära sig. Men nu har jag iallafall kommit igång och har lagt in låtar och sådär. Alltid nåt. Haha!



Annars har idag varit en ganska tråkig dag. Har kommit med lite förslag att göra, men sen har det inte blivit att man gjort nånting iallafall. Men får hoppas att imorgon blir skojigare. Vi får helt enkelt hitta på nånting. Kanske åka och ta en fika nånstans. Hihihihi!

Last Look At Eden

Halloj i stugan!

Sitter här idag och vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Har ätit frukost och allt man ska, så försöker komma på nåt kul. Är lite sugen på bio men det är jag ensam om. Sugen på en promenad men det är jag också ensam om. Funderat på Safariparken också, det vore lite kul för där har jag inte åkt på mååånga år! Får väl se om det blir nåt.

Är inne på min sista detoxdag idag och sitter och funderar på vad jag ska göra för mat imorgon. Haha! När man får äta allt igen så vet man inte vad man ska ta. Knepigt det där. Tänker ju definitivt inte sätta i mig en pizza det första jag gör. Usch vad dåligt jag skulle må, både fysiskt och psykiskt. Hehe! Däremot vet jag att Fredrik är sugen på det. Så kanske får han en pizza och jag kan få njuta av fisk! Det är jag sugen på. Fisk är ju inte onyttigt heller. Bra där!

Köpte förresten nya Europeskivan igår. Får se om den är nåt att ha...gubbarna går ju hellre i baggyjeans idag än i skinnbrallor. Sorgligt!

Nej, men om man skulle sätta lite fart och ta hand om den rätt så stora disken i köket då...lika bra att bli av med det.

Tjingeling!

Detox dag 10

Bara en endaste liten dag kvar nu, sen har jag klarat hela den uttänkta perioden! Mäkta stolt över mig själv! Med all rätt tycker jag! Idag är jag så lycklig för att jag fick tag på jordgubbar med. Wihoo! Har redan ätit en tallrik och det var galet gott som vanligt. Har sagt det förut men jag skulle kunna leva på jordgubbar.
Ska ta nånting att tugga på snart igen men vet inte riktigt vad. Är inte så sugen på nåt särskilt, men är hungrig. Får bli resten av nötterna. Hehe!

Dagens matsedel

Frukost:
Linfröshot, Bovetegröt med hallon och sojamjölk, Apelsinjuice.

Lunch: En stor banan

Middag: Linssoppa

Snacks: Jordgubbar med lime och honung, cashewnötter

Kvällsmål: Cashewnötter

Imorgon är sista dagen. Då ska jag slå på stort och göra brakmat här hemma. Hihi! Ska bli en härlig fruktsallad till frukost och fetaostsallad och sen Nicoles wok med glasnudlar och kokosmjölk. Det är vad jag tänker på nu iallafall, vi får väl se imorgon.

Tjing på er!

Kändisdjungeln

Hej och hå!

Har varit i stan och träffat farfar idag. Han sov när jag kom och han var sjukt svår att väcka. Haha! Hemtjänsten kom med mat saktidigt så vi fick hjälpas åt. Hihi! Men til slut vaknade han och fick lite mat i sig. Annars var han väldigt pigg och glad. Kul att se honom så.
Jag fick pengar av honom idag för att köpa en ny telefon, eftersom min börjat krångla som tusan. Det var väldigt snällt för det var ingen dålig slant! Vad jag inte räknade med var ju att telefonen skulle vara gratis för att jag förnyade mitt abonnemang men jag fick behålla pengarna ändå.

Angående pengar så fick jag en kommentar från "Anonym" som tyckte jag verkade gjord av pengar. Haha! För det första vill jag säga att jag tycker det är råtöntigt att vara anonym (om det var med flit) eftersom jag inte kan svara rakt till dig. Det tycker jag är tråkigt. Så läser du detta så träd gärna fram så jag ser vem du är. Var ingen fegis!
För att svara på din kommentar:
Nej, jag är inte gjord av pengar. Jag är fast anställd på 76% på Statoil. Jag jobbar enbart kvällar och helger och har jobbat där länge så har hyfsat bra betalt.
Jag har låg hyreskostnad och inte så mycket räkningar, har dessutom skött mina räkningar och har 100% koll. Därav kan jag använda mig av avbetalningar. Ett mycket bra påfund för de som kan sköta dem.
Sen har jag en gammal och inte riktigt kry farfar som jag hjälper ett flertal gånger i månaden. Han sticker till mig pengar i princip varje gång jag är där för jag är den enda, förutom min bror i vår släkt som besöker honom! Han vill inte att hans pengar ska gå till de som inte bryr sig, sen när han har dött. Därför ger han oss dem nu.

Blev så glad när jag var på stan också för jag fick äntligen tag på svenska färska jordgubbar! :D :D :D Så gott! Så det ska jag mumsa på när jag och Fredrik kollar på Mikkey Dee i Kändisdjungeln!
Sen ska jag upp och trösta Pelle på jobbet. Hehe, han jobbar med allas vår älskling (tvärtomspråk) idag så han är lite deppig. Det skulle jag med vara!!

Tjong i medaljongen!
Vi hörs!

Sugen på jordgubbar!

Godmorgon!

Idag är jag så himla sugen på färska jordgubbar! Så synd att det är så svårt att få tag på så fort det inte är sommar. Helst vill man ju ha svenska men vad som helst skulle gå bra nu känner jag! Noga sköljda då givetvis. Men vem sköljer inte frukt och grönt. Hihi!

Har just ätit frukost. Lite sent som vanligt, men hatar att äta tidigt. Ska snart in till stan och träffa farfar. Ska handla lite och förhoppningsvis kolla på en ny telefon. Lite sugen på att kolla in Make Up Stores nyheter också och sätta upp mig på klubbkvällen. Hihi!

Igår fick jag hem paket fran Halens och Jotex. Massa kuliga saker! Ska fota och visa! Även det som jag fick hem från H&M häromdagen.

Men nu ska jag rota fram en tröja och hämta posten.

Hörs och ses!
Kram kram!

Detox Dag 9

Bara två dagar kvar nu, sen är min detoxperiod över. Ska bli både skönt och trist. Skönt för att man inte behöver tänka på minsta lilla sak man stoppar i sig, så det inte är några konstigheter. Trist för att det har samtidigt varit kul att veta att man har varit så sjukt nyttig. Hehe!
Men självklart komme rjag inte vräka i mig pizza och chips och glass på söndag. Vet inte ens vad jag ska göra för mat för att trappa upp det med kött igen, sådär lite lagom. Haha! Blir väl antagligen nåt med kyckling. Det är alltid gott. Det ska bli riktigt gött med ett glas mjölk också och att ha mjölk i te. Sojamjölk i all ära, men nej, jag tycker inte det är så gott.
Fan, jag har ju tillomed börjat vänja mig vid linfröshoten och vet hur jag ska dricka den utan att få kräkkänslor. Haha!

Sitter ny nyduschad, med nyrakade ben och har lagt en ansiktsmask. Den är rätt kul för det är en lermask men den är alldeles blå. Känner mig som en smurf. Hehe!
Ska strax sätta mig med en kopp te och en banan, det får bli dagens kvällsmål.

Imorgon ska jag in till stan och träffa farfar och sen till Maxi. Hoppas på att de kanske kanske kanske har färska jordgubbar. Annars åker jag till Coop och CityGross och kollar också. Haha! Är så himla sugen på färska gubbar!

Dagens matsedel:

Frukost: Grönt te med gojibär och hallon, honung och sojamjölk i det. Smoothie på en halv cantalouemelon, en och en halv deciliter jordgubbar och ca en cm färsk riven ingefära. (sjukt god så testa den detoxare. :) ) och en linfröshot.

Lunch: Rödbetssoppa

Mellanmål: Två äpplen, en näve cashewnötter.

Middag: Lins- och fetaostgratäng med tomat och spenat.

Kvällsmat: Banan, en kopp te med gojibär och hallon.

Imorgon tänker jag göra gröt till frukost på bovete och ha hallon till det. Såg så gott ut i Nicoles blogg!

Nu ska jag tvätta bort smurfansiktet så kommer jag vara len som en persika sen.

Hörs imorgon!
God kväll!
 

Underbara dag!

Godmorgon vänner och bekanta!

Vilken underbar morgon vi har idag! Tycker ni inte? :)

Solen strålar och jag ska strax gå ut på en härlig promenad. Har ätit frukost och druckit en kopp te och är LEDIG! Hela helgen tillochmed. Så fantastiskt skönt!

Jag skriver mer senare idag. Måste ut i det vackra vädret. Hihi!

Kramar!

Detox Dag 8

Tänka sig att jag redan har avverkat dag 8! Det går trots allt rätt så fort alltså. I början kändes det jättesegt och jobbigt och jag var trött och grinig och chokladsugen. Förklaringen kom ju lite idag på sistnämnda, dags för mens. Haha! Så det har ju garanterat inte gjort saken bättre. Men jag är mäkta stolt över mig själv som inte har fuskat!

Nu fanns det ju ett till synes smarrigt recept i Nicoles blogg som jag blev sugen på att testa. Det ska jag nog göra på lördag som avslutning.

Dagen mat som följer:

Frukost: Linfröshot, Sojayoghurt med blåbär, Markatta-te med honung och citron, Apelsinjuice.

Lunch: En näve cashewnötter och en banan.

Middag: Linssoppa

Mellanmål: Banan och en kopp te.

Kvällsmål: Varm sojachoklad med honung och kanel.

De sista dagarna av detoxen nu kommer jag vara ledig från jobbet, vilket är skönt. Då kan jag laga mat i min egen takt och gå och skrota lite hur jag vill. Då behöver jag inte känna mig tvingad att fixa mat bara för att jag ska till jobbet. Då kan jag ju överleva på äpplen om jag känner för det. Hehe! Ska iallafall starta dagen med den äckelpäckiga linfröshoten, ett stort glas färskpressad juice, har inte bestämt vad jag ska blanda än, och så yoghurt med blåbär tror jag. Det känns smarrigt just nu iallafall. Sen blir det en lugn härlig promenad!

Nackdelen matmässigt är att  Fredrik kommer hem imorgon och han vill ju äta vanlig mat, men som tur är så är det bara tre dagar.

Ska se om vi inte kan åka till simhallen nån dag och simma och basta och busa lite. Vore kul! Dags att komma igång med träningen igen nu ju.

Men nu tror jag allt att det blir sängen och min bok.
Ha det gott allihopa så hörs vi återigen imorgon!

Varma godnattkramar!


Sara Markatta!

Lite pinsamt att säga godmorgon just nu strax innan klockan slår tolv. Hehe! Har varit vaken sen tiorycket faktiskt, men legat och myst med mina kissemissar i sängen så gick upp lite sent.
Har ätit klart min frukost och dricker Kung Markatta-te. Kom på då att jag hade en klasskompis i mellan- och högstadiet, som alltid kallade mig för Sara Markatta. Då visste jag inte vad det var för nånting så jag bara garvade och tyckte han var knäpp. För jag tror inte han visste vad det var heller. Vi var iallafall bästa vänner så det var inget jag blev ledsen över.

Markatta är alltså en sorts apa. Skitsöta enligt mitt tycke. Haha! Håller ni inte med?
Bild från Google.

Om tre timmar ska jag åter vara på jobbet, så ska ta och göra mig av med disken i köket idag och så fixa till mig lite. Nacken är som igår så det är ju inte mycket att göra åt. Bara att kämpa på som vanligt.

Ha en underbar dag!

Detta avskyr jag!

Fem saker jag verkligen avskyr utan inbördes ordning:

*Ljudet av snarkningar, riktiga timmerstockar alltså. *ryser* Jag blir skitarg när folk snarkar och jag inte kan sova! Det är ett så fruktansvärt irriterande ljud.

*Att hicka! Få saker kan göra mig så förbannad som att hicka. Jag har det så ofta och kan hålla på i över en halvtimme utan att det slutar.

*När folk säger att jag har fel, men jag vet att jag har rätt och de vägrar ge sig för att de tror att de har rätt, men det verkligen inte är så. Då har jag lust att hoppa jämfota av ilska!

*När folk pratar i mobilen när de ska betala i kassan och totalt ignorerar säljaren. Det är så sjukt jävla oartigt och respektlöst. Säljaren är där för DIN skull! Då kan du ju åtminstone hälsa!

*Folk som inte kan sköta sig i allmänna utrymmen, såsom tvättstuga och dylikt. Hur svårt kan det vara att ta hand om sin egen skit? Helvetesäckel som bara struntar i att hålla rent efter sig!

Bild från Google


Ja, sådär ja, lite aggressioner utspillda. Egentligen är jag inte arg, men höll på att bli när jag fick hicka förut och då kände jag för att skriva ner det. Det kommer komma en älsklig lista också, lovar. Hihi!

Kram kram!


Detox Dag 7

Tänka sig att det nu har gått sju dagar redan! Jag som varje dag har tyckt att det gått så sakta, men nu är det inte långt kvar. Jag kör ju elva dagar så min sista dag är på lördag.
Egentligen ska man ju köra i 14 dagar, men jag känner att jag kör på det som jag har tänkt och planerat för istället, så elva dagar får det bli. Det är nog rätt bra det med.

Idag har varit lite halvsegt tycker jag. Men det är nog att det har blivit lite stressigt överlag. Fick börja tidigare på jobbet, mobilen slutade funka, nackspärr och sådär. Har faktiskt tillomed lite ont i huvudet nu, men det är nog för nackspärren tror jag. Hoppas verkligen det blir bättre till imorgon.

Dagens matsedel:

Frukost: Sojayoghurt med fruktsallad och linfrön i. Jag glömde ju blanda linfröshoten igår kväll!

Lunch: Råris med bön-morot- och vitkålsröran.

Mellanmål: Cashewnötter, en banan och tre plommon (plockade från Annas plommonträd)

Middag: Rödbetssoppa

Kvällsmat: En kopp grönt te med honung och en banan.

Har så många matlådor i kylen nu så det blir samma mat restan av veckan som jag har ätit de här dagarna redan, men det blir ju trots allt lite variation ändå. Har ju testat att göra lite olika saker.

Hihi! Jag lärde mig en ny sak genom att läsa på mjölkpaketen! Varje gång en ny månad börjar på en söndag så kommer månaden innehålla fredag den trettonde. Inte så himla svåruträknat egentligen, men vem  har tänkt på det liksom. Hehe!

Nu ska jag tvätta av mig mascaran och sen ska jag lägga mig och sova. Hoppas min nacke blir bättre till imorgon. Ska inte glömma att göra linfröshoten heller. Behöver bara ta fyra till nu. Hihi! Jag kör på krossade linfrön i smuttisar i fortsättningen istället tror jag.

Lycka till nu Nicole och Madde med pojkvänner inför er detox! :D

Ses imorgon!
Nattinatti!

F*CK!

Nacken är värre, kan knappt röra huvudet. Ska jobba om en halvtimme typ. Kul. Telefonen är bättre iallafall, men jag börjar bli skapligt sur på tre. Jag har lust att trösta mig med bästiskakor!

Konstigt att detta godissug inte försvinner bara.

TJING!

Nåt har dött!

God morgon!

Vilken fruktansvärd smärta jag har i nacken idag! Aj aj aj... måste ha legat konstigt inatt. Jag kan knappt lyfta huvudet bakåt. Nacken är alldeles knölig av knutar och axlarna är stenhårda. Jag som sov så gott inatt. Konstigt.

Jag tror min mobil har börjat dö för gott! *neeeeeeeej* Det har varit endast nödsamtal på den sen igår kväll och hur många gånger jag än startar om den så har det inte hjälpt. Har lyckats få täckning i exakt två sekunder så att jag hann se att jag hade åtta nya röstmeddelanden! Sen dog den igen! Helt sjukt, fattar inte vad som har hänt! Kan ju garantera att alla är från farfar för att han vill kolla så jag har satt över pengar, vilket jag har, men det vet ju inte han. Helknepigt. Hinner ju inte in till stan idag eller imorgon heller så det blir först på torsdag. Men jag hoppas de bara har problem med täckningen så det kommer igång. Helt sjukt är det iallafall.

Ska klä mig på nu efter en välbehövlig dusch och gå in till mamma så jag kan ringa gubben därifrån.

Make Up Institute

Idag var jag ju med min söta lilla Anna på hennes skola och agerade modell. Dagen började inte så bra eftersom tåget var inställt men sen blev det bättre.
Stackars Anna och hennes tågkompis Em(m?)elie missade ju mycket av teorin men de fick iallafall anteckna. Medans de hade lektionen satte jag mig på ett fik och drack en kopp te. De hade frestande goda kanelbullar där men jag bara luktade på dem lite när ingen såg. *hoho* Okej, inte på riktigt då, men jag hade lust. Sjukt att jag frestar mig själv så mycket. Jag luktade på Annas After Eight hemma också.
Men sen fick jag komma in iallafall och skolan var mycket mindre än jag trodde. Hade tänkt mig det större just för att det heter Institute tror jag. Det låter ju stort. Men det var himla kul och mycket trevlig personal måste jag säga.

Vi trodde ju för övrigt att det var en brudmakeup som skulle göras, men det var det inte utan catwalk/fashion mera skulle jag vilja säga. Väldigt markerad make up som syns och sticker ut på modellerna på en catwalk. Anna fick idétorka så hon visste inte riktigt vad hon skulle göra. Jag tycker det blev mycket och rätt häftigt, men Anna var inte alls nöjd. Hon kommer nog öva mer på mig tror jag, men det göra inget för det är bara kul!
Har inga bilder nu men jag hoppas Anna kan skicka över dem hon tog så jag kan lägga upp här om jag får.

När jag satt där idag så kände tillomed jag hur kreativiteten började flöda! Jag ville testa och pilla och sminka och fråga en massa och nu är jag mer sugen än nånsin på att gå skolan, men det är verkligen ekonomin som är ett trubbel. Vet ju inte riktigt hur man ska lösa det men får väl se. 

Nu ska jag faktiskt in och sova, för jag har nog åtminstone ett par timmar att ta igen sen förra natten och det ska bli himla skönt. Jobb imorgon igen, men nu har jag massa matlådor så behöver inte ägna hela dagen åt matlagning iallafall. Ska nog ta mig en promenad om inte vädret är alltför trist.
Men nu blir det sängen!

Nattinatti!

Detox dag 6

Hej och hå där ute, vilka ni är!
Jag vet verkligen fortfarande inte vilka alla är som läser mig blogg. Lämna gärna en kommentar så jag får en aning iallafall. Hihi! Även om du inte är här så ofta.

Dagen har spenderats uppe i Stockholm med Anna och sen hemma hos henne. Det har varit så kul men jag har varit galet trött! Efter bara tre timmars sömn inatt så är det kanske inte så konstigt.
Men fast jag varit borta hela dagen så har det gått bra med alla mat och så. Det enda som slarvats lite med är vatten, men det är ändå ca en och en halv nu, så det får duga.

Dagens mat är detta:

Frukost: Linfröshot och ett glas jordgubb/apelsinjuice. Lite tanigt, men trodde ju jag hade bråttom till tåget.

Mellis: Jordgubb/mynta-smoothie på sojamjölk.

Lunch: 2 nektariner, 1 äpple.

Middag: Rött råris, kidneybönor och morötter och vitkål o tomatsås.

Kvällsmat: Rödbetssoppan.

Kvällssnacks: Det har jag inte ätit ännu utan det blir till filem. Varm choklad på samma sätt som igår och torkade äppelringar och cashews.

Är ju hemma ikväll och märker att konstigt nog så sätter sötsuget in mer hemma, men det är väl för att man är van att gå och tugga hemma, när man ser film och sådär.

Men nu är det filmtajm!

Garva åt denna!

Haha, jag skrattade så tårarna sprutade till denna video!


Inställt!

Godmorgon!

Här har man nu gått upp en timme för tidigt mot vad man behövt, men det var det ju ingen som visste så klandrar ingen. Ska åka med Anna till Sthlm för att hon ska sminka mig och det tåget går klockan sju. Bara det att när klockan är 6.20 så ringer hon mig och ber mig kolla på SJ, för hennes färdkompis har r ingt från Linköping och säger att tåget är inställt.
Sagt och gjort, kollar datan och ringer...det är inställt. WTF??! För min del spelar det ingen roll, jag kan sova en annan gång, men jag tänker på Anna och hennes kompis att det är typ ännu en gång som de missar hela sin teori pga f**king SJ! Jag skulle vara galen och ringa och klaga hej vilt, det kan jag lova!
Så nu kommer Anna om en halvtimme och hämtar mig istället.

Jag sitter och äter min morgonsmoothie och linfröshoten har jag redan fått i mig. Det blev en tidig frukost idag , så idag blir det nog några extra mål mat. Hehe!

Nu ska jag läsa lite morgontidningar.

På återseende.

Detox Dag 5

Godkväll nattugglor!

Denna dag, måste jag säga, har gått strålande! Lite ont i huvudet har jag haft, men annars har det gått bra på jobbet, med maten och allting. Eller kanske så är jag lite extra lycklig nu för att jag just druckit en kopp varm choklad. Hehe! Inget fusk alltså utan hemmagjord varm choklad på kakao, sojamjölk och honung! Här fuskas det inte! Övrigt matintag ser ut som följer:

Frukost: Linfröshot, smoothie på sojamjölk, jordgubbar, ingefära och mynta.

Lunch: Grönsakssoppa på morot, rödbetor, fänkål, lök, palsternacka, selleri och diverse annat. Den blev väldigt rosa och fin. Haha!

Mellis: Banan och cashewnötter.

Middag: Gratäng på röda linser, fetaost, lös, spenat, tomater, valnötter och honung. Jättegod!

Kvällsmat:
Två nektariner.

Nattdryck: Varm choklad! *wiiee* Sojamjölk, kakao, honung.

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen. Ska upp halv sex imorrn bitti. Usch, alldeles för tidigt på en ledig dag! Haha! Ska fixa med mat och allt på morgonen, frågan är bara hur jag ska göra med vatten eftersom jag ska dricka så mycket men det löser sig nog. Får väl ta resväskan med alla matlådor. Hehe! Nejdå, så pinsam tänker jag inte vara.

Godnatt på er och dröm söta drömmar!

Berg och dalbana

Snacka om att humöret verkligen växlar idag. Upp och ner och fram och tillbaka. Nu är jag på gott humör och sitter och väntar på att min soppa ska svalna. En helt röd soppa med rödbetor och morötter och selleri och gud vet allt. Den luktar iallafall gott. Får hoppas det smakar bra med och att jag blir mätt.
Stod och gjorde en "gratäng" förut också. Den fanns med i Detox-boken men jag fick lov att ändra lite eftersom jag inte hade allt hemma, så istället för svarta linser så blev det röda, istället för chevréost så blev det fetaost. Men det luktar  himla gott iallafall så ska testa den på jobbet sen.

Nu ska jag äta. Tjing!

Blir det bättre idag?

God morgon!

Vaknade tjugo i tio idag. Vad jag sover! Jag har blivit riktigt trött och slö de senaste dagarna. Fattar inte varför, jag borde ju vara full av energi vid det här laget och studsa runt som en pingisboll, men icke.
Jag känner mig fortfarande lite som igår och det är rätt trist. Hela jag blir trist och på dåligt humör. Men det är väl bara att bita ihop...

Jag hoppas iallafall vi kommer iväg tidigt från jobbet ikväll för imorgon ska jag upp typ halv sex för att jag ska åka tåg med Anna till Sthlm och sitta modell. Fatta vad mat jag måste ha med mig! En hel kylväska känns det som. Haha. Jag kommer få sova max tre och en halv timme inatt. Känns sådär. Jag som hatar att vara trött och får inte dricka kaffe heller. Det blir säkert kanon! Hehe!

Nee, jag kommer nog fortsätta tjura idag tyvärr...

Detox dag 4

Usch vad jag mår illa! Idag har inte varit nån rolig dag. Det gick bra i början, men började må illa på jobbet och sen har jag gjort det till och från hela kvällen. Skitjobbigt. Kunde knappt äta och jag är så gruvligt trött på grönsaker! Jag vill aldrig mer ha en grönsak! Så känns det nu iallafall, det är inget kul alls.

Jag är sugen på korv med bröd, ostmackor, choklad, bacon och makaroner och mjölk och allt som jag för tillfället inte ska äta. Jag har bara lust att ge upp och sätta i mig ett gäng rostade mackor med ost på. Mmm vad gott det vore!
Men dagens matintag innehåller bara en massa nyttigheter...

Frukost: Smoothie på jordgubbar, apelsin/jordgubbsjuice, sojayoghurt, psylliumfrön och mynta, linfrönshot.

Lunch: Smoothie på blåbär, ingefära och cantaloupemelon

Mellanmål: Cashewnötter

Middag: Rött råris, tomatsås med morötter, vitkål, kidneybönor, vitlök och basilika.

Kvällsmål: Ett plommon och en banan.

Det är fan rätt coolt att jag lyckats hålla mig ståndaktig dessa dagar iallafall. Jag menar, jag skulle ju kunna äta hur mycket choklad som helst, men ni skulle inget veta om jag inte berättade och så skulle ni tro att jag var så duktig ändå. Hehe!
Men samtidigt så skulle jag ju känna så mycket fail om jag fuskade medvetet men ändå låtsas fortsätta! Då är det ju bättre att bara säga: Nu skiter jag i det här, det var inte kul! för det är ju mera "äkta" isåfall.

Nu ska jag ta och lägga mig för jag är så trött och grinig och sugen på allt så det är lika bra att sova.

Så godnatt med er därute! En vacker dag kommer jag äta rostade mackor med ost, believe me!

Hoppas på lugnet

Snart är det dags att bege sig till jobbet. Men jag är inte vidare sugen. Det finns så många frestelser där och det är inget kul. Ioförsig så går jag ju bara och blir sugen på allting här hemma också så det kvittar egentligen. På jobbet har man ju iallafall nåt att sysselsätta sig med som man bara inte kan strunta i. Kunderna till exempel. Hehe!

Men jag hoppas det ändå blir en ganska lugn kväll så man slipper stressa. Jag är ändå förundrad över att jag inte haft mer ont i huvudet. Imorgon går jag in på dag dem och då ska man ju börja må bra. Hehe, vi får väl se. Jag mår ju inte dåligt nu heller, men jag är rätt så trött av mig och blir lite seg. Jobbigt att man inte kan dricka kaffe eller RedBull eller nåt så man piggnar till, men de känns ju den här perioden rätt så meningslös!

På måndag är det dag sex och då ska jag följa med Anna till Stockholm och sitta modell åt henne. Ska bli riktigt kul! Det enda jobbiga är att jag kommer ju behöva ha med mig en hel del i matväg eftersom vi är borta större delen av dagen. Men det löser sig väl I guess.

Nu ska jag pilla i mig lite nötter och sen dra mig till Statoil.

Tjingeling!

Skönheten och Odjuret!

Godmorgon!

Rubriken handlar om min frukost. Det är vad jag döpte den till! Se själva:



 

 Detta är alltså den fruktade linfröshoten och en smarrig smoothie med massa jordgubbar, sojayoghurt, jordgubb- och apelsinjuice och mynta!
Nu är jag mätt och belåten, men det är redan dags att börja planera för nästa mål mat. Igår hade jag ju tappat lusten lite sådär och chokladsuget var nåt fruktansvärt påträngande, men la mig i sängen och läste och tittade på alla recept i Detoxboken och då blev det bättre. Sen sov jag gott.

Kom också på det att det är lite kul, för jag trodde typ att jag skulle leva på bara juicer och smoothies den här perioden, men detta är faktiskt den första smoothien jag gör! Konstigt det kan bli.

Till jobbet ska jag nog blanda till en smoothie i shaker och ta med mig och så göra nån matlåda med råris. Får se vad man ska ha till bara. Fetaost och paprika kanske. Ingen röra idag iallafall, jag måste lära mig att man inte ska ha "sås" till allt. Haha! Jag kan iofs göra en guacamole ju. Smart där! Hehe!

Ja, nu blir det att fixa mat igen. Hehe!

Ha en underbar lördag och njut av det vackra vädret som iallafall strålar här ute!

 

 

 

 


Detox Dag 3

Då är dag tre avklarad utan huvudvärk. Det är iallafall positivt, men några andra positiva förändringar har jag inte känt av. Men det är väl lite tidigt för det kanske. Dagens matintag ser ut som följer:

Frukost: Sojayoghurt med fruktsallad, Linfröshot, Kung Markatta-te med honung och sojamjölk.

Lunch: Ugnsrostad potatis, blomkål och morötter i olivolja, örtsalt och svartpeppar. Fetaost och Ajvar Relish som tillbehör.

Middag: Resterna av grönsakerna från lunchen ihop med fetaoströra med persilja, vitlök och tomat.

Kvällsmys: Varma äpplen med kanel och honung.

Kvällssnacks: En näve naturella cashewnötter.

Har ju glömt att skriva att jag varje dag dricker en liter vatten med pressad citron i och ca en och en halv liter vanligt vatten.

Blir spännande att se hur man mår imorgon när man vaknar.

Har dessutom ett långt arbetspass som gör att jag kommer behöva äta tre gånger på jobbet. Undrar vad man ska hitta på allt. Lite svårt är det måste jag säga. Brukar planera när jag äter frukost, men jag kommer nog på nåt.

Sov gott med er allesammans!

Min nya bok!

Ja, det här är min nya bok. Det säger kanske en del om mitt chokladsug, men jag håller mig från att äta. *blink*


Fantasilös

Åh nu är jag mätt! Har just ätit igen, tycker inte man gör mycket annat än äter. Haha! Dessvärre så är jag ju lite fantasilös när det gäller mat och dessutom så var jag så hungrig när jag kom hem så det blev samma som jag åt till lunch, bara att jag la till en god röra.

Det värsta som finns är ju att handla när man är hungrig och det var just det jag gjorde idag, för jag glömde ta med mig frukt.
Så sugen på allt man gick förbi i affären och inte minst choklaaaaaad, men till och med ett glas mjölk hade varit sjukt gott! Tur att jag inte behövde springa mellan alla hyllor.

Jag gick och kikade lite bland böckerna också och handlade en bok som jag kommer använda sen. Den var så lockande så tänkte att det är bättre att köpa boken än den riktiga varan. Hehe!

Hittade ett ekologiskt grönt te också från Friggs. Ett chaite och det var inga tillsatser så det ska jag ta mig en kopp av alldeles nu för att jag är så sugen på nåt.

Förlåt att mina inlägg bara handlar om man och choklad numera, även om det inte är i detoxkategorin. Haha!

Nu blir det stan

Hej och hå!

Nu har jag precis ätit en liite sen lunch och ska bara byta byxor så ska jag ta mig in till stan och handla kattsand och rödbetor. Lite annat blir det nog att kolla på också.
Sen ikväll blir det att kolla på Män som hatar kvinnor. Jag har inte läst böckerna så har ingen aning om vad som händer. Har hört både mycket bra och en del dåligt om filmen så det blir spännande. Ska göra kaneläpplen med honung till snask.

Nu ska jag åka, så ses sen!

Tjing!

Ingen huvudvärk nästan!

Godmorgon kära vänner!

Idag har jag nästan ingen huvudvärk alls! Iallafall inte ännu. Hehe! Känns nästan som att det har gått lite för lätt... men det kanske känns så när man ttrodde att man typ skulle ligga orörlig de fyra första dagarna. Annars kanske jag gör nåt fel, men jag tror faktiskt inte det.

Nu är det iallafall dags för frukost och det blir sojayoghurt med resterna av alla fruktsallad som blev kvar igår. En kopp te måste jag givetvis ha också.

Ses och hörs! Och glöm inte vad jag skrev igår om peptalk! *blink*

Detox Dag 2

Sen kväller!

Idag har jag haft ständig huvudvärk, men inte alls så farlig som jag befarat ändå. Eller så är det för att jag är så van att ha ont i huvudet. Hehe! Vaknade iallafall med det och så har det hållt i sig, men det var ju inte mer än väntat.

Dagens matintag ser ut som följer:

Frukost: Linfröshot, Sojayoghurt med jordgubb, passionfrukt, solrosfrön, kokos och psylliumfrön.

Lunch: Bakad potatis med fetaost, tzatziki och sallad.

Mellanmål: En kopp Markattate med sojamjölk och honung.

Middag: Linssoppa

Kvällsmål: Fruktsallad av äpple, kiwi, päron, nektarin, granatäpple och passionfrukt.

Har varit lite seg och trött hela dagen, och frusen, men efter att ha ätit denna fruktsallad så blev jag pigg som en lärka! Kände mig precis som en vanlig dag på jobbet och jag brukar skoja och skratta och nu kändes det återigen naturligt att vara så och inte framtvingat som när jag är trött och seg. Huvudvärken tillomed försvann för ett tag, men den kom tillbaka efter en stund.

Jag är faktiskt rätt stolt över mig själv som har klarat två dagar och till och med gjort riktig mat, inte bara käkat kall sallad och frukter trots allt.
Från att ha käkat godis varje dag, även om det inte var mycket varje dag så var det, till att inte käka godis på över en vecka och sen började jag med denna detox och har än så länge klarat två dagar utan sånt som jag är van att äta. Det är ju en rejäl omställning och jag har fyllt kylen med alla möjliga konstiga grönsaker och frukter som jag inte brukar köpa.
Det som brukar finnas hemma är typ, apelsiner, morötter, gurka, paprika och tomat och lök. Haha! Nu har jag vitkål, blomkål, fänkål, purjolök, granatäpplen, lime och en himla massa annat. När jag handlade så var det knappt så det fick plats.
Nu är det bara nio dagar kvar och jag ska fixa det här! Snart kommer ju förhoppningsvis huvudvärken släppa och så börjar man känna sig bra. Iallafall enligt boken. Hehe!

Men nu är det dags att sova så jag orkar med tvättstugan och handling imorgon. Måste köpa kattsand till de små monstren.

Kom gärna med lite peptalk under dagen! Det skulle vara kul så jag vet att jag har er med mig! :) Alla som läser! 

Kram på er alla!
 

Tävling hos Linda!

Åh en helt fantastisk tävling hos Linda (Micromiss) där du kan vinna ett helt underbart fabergéägg från Make Up Store, innehållandes ett läppglans!

Detta är vad som ska göras (kopierat från Lindas blogg):

Tävlingsregler:

För att vara med i tävlingen ska ni besvara följande fråga:

Hur ofta, enligt Make up store, bör du minst tvätta din foundationpensel för att hålla den ren och fräsch?
Samt: Ni som har blogg ska Kopiera bilden, länka till tävlingen på er blogg och skriv er länk i kommentarsfältet så jag kan se den!

Tävlingen avslutas torsdagen den 17:e September 19.00
Lottning kommer sedan att ske bland er som svarat rätt på frågan!


Passa på, för ägget kommer bara finnas i begränsad upplaga!

En megadisk väntar!

Jag har just ätit en väldigt god lunch och det var skönt att bara sitta i soffan och sega lite. Men strax är det dags att ta itu med megadisken som står i köket och vägrar låta sig gömmas. Ska ju hinna göra fruktsallad och nån matlåda till jobbet också så det är kanske bäst att sätta fart. Jag tycker jag står väldigt mycket i köket de här dagarna. Det är bara mat mat och mat. Haha!

Jaja, men disken var det ja...

Skogsröjet 2009

Ja, det var väl dags att uppdatera lite kanske. Jag och Fredrik var på Skogsröjet i Rejmyre i lördags. Första året vi var där. Var en bra mysig festival tycker jag! Massa bra musik i form av Saxon, Hardcore Superstar, Heat mfl. Billigt var det ju också, bara 395 kr för alla dessa band. Och 30 kr för parkeringen är ju inte dåligt! Det ni Sweden Rock!
Kom dit lite lagom till när Renegade 5 började spela, sen såg vi Bullet, HEAT, Hardcore Superstar, Crucified Barbara och Saxon. Vet inte om det var några fler.

Traskade de hela 700 metrarna genom typ hela Rejmyre för att komma till pizzerian. Hehe, men det är ju större än Stavsjö I guess. Hihi! Pizzan var sådär, men det var gott att få nåt varmt i magen.

Lite blandade bilder:

 
 
 

 

Gratisbio

Gick med på gratisbio för ett tag sen och måste säga att det helt klart är den bästa gratissidan! Det finns massa massa massa bra erbjudanden att ta del av plus att man får poäng för att vara aktiv! Himla lätt att samla poäng då! Dessutom kan du välja vad du vill ha när du fått dina poäng, biobiljetter, presentkort eller tidningsprenumerationer!

Helt klart det bästa utbudet vad gäller både erbjudanden och gratis saker.

Bli medlemmar ni med!



Detox dag 2

God morgon!

Sitter och äter frulle, sojayoghurt med jordgubb, passionfrukt, solrosfrön, kokos och psylliumfrö och en linfröshot. Somnade igår och vaknade idag med lätt illamåeende och huvudvärk så känner mig inte så sugen på att äta, därför fick det bli nåt lätt. Lunchen får bli bättre sen.
Dock så har jag inte såå ont i huvudet (ännu) som jag trodde. Det är lite molande bara och sånt man kan stå ut med. Lite jobbigt bara om det blir värre under dagen eftersom jag ska jobba.

Ska hoppa in i en dusch efter frukosten och hoppas att man piggnar till lite.

Återkommer!

Detox dag 1

Jahaja då var den första detoxdagen slut! Det har gått bra tycker jag, men nu på kvällskvisten så har jag börjat få huvudvärk och är även lite illamående. Frös som en tok förut också och är himla trött. En del av det har nog iallafall med kosten att göra. Har varit liiite småhungrig mest hela dagen tycker jag, men det tror jag nog beror på avsaknaden av kött, att man inte blir mätt på samma sätt som av kött.
Och jag har varit sååå sugen på choklad! Det är en stor nackdel att jobba omgiven av godis och korv och läsk och sånt tror jag, men det är bara att bita ihop och vara stark. Jag ska klara det!

Dagens matintag ser ut såhär:

Frukost:
Linfröshot (vedervärdig ärligt talat)
Färskpressad apelsinjuice
Fruktsallad på kiwi, banan och honungsmelon och solrosfrön
Kung Markatta-te med en skvätt sojamjölk och honung

Lunch:
Linssoppa på röda linser, morot och lök

Mellanmål:
En näve naturella cashewnötter
En nektarin

Middag:
Linssoppa
En påse minimorötter
En kopp grönt te med honung

Kvällsmål:
Två bananer
Färskpressad apelsinjuice

Nu är jag så himla trött och jag räknar med en rejäl huvudvärk imorgon eftersom den redan har satt in här under kvällen. Hoppas det blir lugnt på jobbet bara!
Ska ta och blanda till en sån liten snuskig linfröshot till morgondagen. Får väl svälja ner den med sojayoghurt eller nåt. Usch! *ryser*

Men nu blir det definitivt att bädda ner sig.

Godnatt på er alla!

Sminkprover gratis!

Just ja, jag har ju fått hem mina gratis sminkprover från IaMias.se och de var superfina!

Två foundations och tre skuggor och nog kommer jag handla ett par skuggor därifrån när pengarna räcker, det tror jag nog!
Foundationsen är i färgerna Natural Fair och Beige Light. Skuggorna är Fig, Winter Berry och Block Blue.


Linssoppa

Gjorde en jättegod linssoppa nu till lunch. Receptet är som följer, men jag struntade i grönsaksbuljongen och salt utan kryddade med örtsalt istället. Supergott faktiskt!

2 msk   olja
2 st   gul lök(ar)
3 dl   röda linser
1 msk   curry
4 st   morot/morötter
2 tärning(ar)   grönsaksbuljongtärning(ar)
1,7 l   vatten
    salt
    peppar

Tillagning

1. Skala och strimla morötterna fint. Skala, finhacka och fräs lök och strimlade morötter tillsammans med curry i oljan.
2. Skölj linserna och tillsätt dem.
3. Häll på vatten, buljong och lagerblad, koka i ca 10 minuter eller tills linserna är mjuka.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd. Soppan räcker till lite fler än 4 portioner och går bra att frysa in.


Mitt nya hår!

Ett par bilder på min nya hårfärg och frisyr.



 Fan vad muppig jag ser ut här, men det bjussar jag på.

Detoxfrukost!

Ja men god morgon!
Nu är jag igång med Detox Dag 1.
Än så länge har jag bara ätit frukost och den bestod av:

Fruktsallad på en banan, en kiwi, en fjärdedels honungsmelon och solrosfrön
Linfröshot
Färskpressad apelsinjuice på fyra apelsiner
Kung markatta-te med en skvätt sojamjölk och en tesked honung.



Jag blev bra mätt faktiskt. Har annars förmågan att bara känna ännu mer hunger efter att ha ätit frukt. Ingen aning om varför det blir så, frukt som ska vara så mättande. Nån som vet?
Men, linfröshoten.... *ryser* Det var nog bland det vidrigaste jag fått i magen! Klibbigt vatten med massa mjuka frön! Seriöst så kräktes jag nästan flera gånger och det gick definitivt inte att ta allt på en gång. Det slutade med att jag fick ta en klunk apelsinjuice i munnen och sen hälla ner fröna och svälja alltsammans. Just den shoten kommer bli en vånda på morgonen. Kanske vänjer man sig.

Nu har jag gjort ordning en liter citronvatten som jag ska dricka och efter det blir det en kanna till. På jobbet sen blir det nog vanligt vatten.
Nu ska jag söka lite recept.

Återkommer!

Detox imorgon!

Åh, här har man haft en mysig kväll med kära vänner och en baby, jagat katten och sett en bra film. Nu är det snart dags att lägga sig och vakna upp till detoxlivet imorgon. Det blir dag ett och det ska bli spännande! Jag har blandat mig en linfröshot som ska stå över natten. Det ser rätt... mysko ut. Lyckas dricka det där så blir jag glad. Hehe!

Emmelie och Anna gav mig en present. Lätt det är att inte bli firad då. Hmm, men det är ju kul att de tycker jag är värd presenter. Hihi! Fick en jättesnygg ögonskugga och en ögonbrynsgel som gör att håren ska växa åt samma håll i framtiden. Det går åt med mina rufstussar! Haha!
Av Fredrik fick jag också present, en jättefin tröja med blomtryck. Satt helt perfekt och var superfin! Lilla mamma kom också med present idag, stålar och en blomma. Gerbera, som är min favorit. <3
Ska fota alla presenter och visa, men det får bli imorgon, likaså lite mer uppdatering.

Ska försöka hinna med och gå ut i skogen och plocka lite blåbär också, så man får lite färska bär att ha till frukost och sådär. Älskar blåbär! Så himla gott. Önskar det var lite lättare att få tag på färska jordgubbar också, men det är ju lite sent nu tyvärr. Kanske om man har tur nån dag.

Men nu blir det sköna sängen, nybäddad och härlig! Saknas bara en pojkvän som ger lite värme också. Får väl duga med monsterkissarna. Kissen är ju så trött nu efter sin rymning så hon ligger redan och sover. Hon hade kåda under tassarna så jag undrar om hon klättrat i träd eller nåt. Haha! Hade jag velat se i så fall.

Åter igen imorgon! Nattinatt!

Flätan i luggen

Jag gjorde ju en inbakad fläta och en utbakad fläta i luggen häromdagarna och testade mig fram lite. Det blev ganska bra faktiskt, måste jag säga. För att vara första gången iallafall.

 Inbakad

 Utbakad


MIST ögonskuggorna!

Jag har ju glömt att visa MIST ögonskuggorna som jag köpte. Så himla fina och nu har jag testat två av dem. Den svartröda och den rödguldiga.

Såhär ser de ut:






Tandgnissel

Godmorgon!

Vaknade tjugo i nio idag och var pigg. Det hör inte till vanligheterna. Men jag är trött nu istället. Hehe!
Har just ätit frukost och sitter och väntar på posten. Vill ju ha lite kul paket, men det är nog inget jag ska hoppas på egentligen. Det verkar vara en ruskigt seg människa det där.

Vaknade med huvudvärk idag och sen kände jag varför, för jag har galet ont i tänderna i överkäken också. Har legat och bitit ihop som en galen inatt antagligen. Undrar vad jag har drömt. Kunde knappt sätta ihop tänderna imorse, men nu är det lite bättre. Ömmar fortfarande men det går väl över.

Idag kommer Anna och Emmelie hit och fikar. Det ska bli mysigt! Bakade ju bästiskaka för fulla muggar här i förrgår och två blåbärspajer, så nog finns det fika alltid. Jag själv ska inte äta så mycket. Idag ska jag koncentrera mig på att dricka mycket vatten, precis som igår och försöka äta enkel mat. Ska nämligen på detoxen imorgon!
Det ska bli spännande och jag är rätt taggad! Låg tillomed och funderade ut frukost och sånt imorse. Så ska skriva upp hur jag ska äta imorgon. Tänkte att jag tar ett par dagar i taget, för jag kommer antagligen att handla hem mer varor och då kanske man vill göra nåt med dem.
Ska bland annat åka och köpa nötter och torkad frukt idag. Ska se om jag hittar dinkelflingor också som man kan ha i yoghurten (soyayoghurten givetvis)
Köpte ett par gröna teer i en tebod igår också och förklarade min situation och hon var mycket hjälpsam och tog fram två härligt doftande teer, en med gojibär och hallon och en med acaibär. Sen har jag ju också Kung Markatta-te.

Åh för övrigt så är jag så nöjd med mitt hår! Ska lägga upp bilder sen. Det är ju inte så jätteljust för min frisör ville ta det lugnt med håret för att slippa gult och orange så vi gjorde slingor i halva håret och man ser ätt det fortfarande är väldigt mättat på rött, för många slingor blev kopparaktiga, men hon sa att om ett par månader eller när jag känner för det så är det bara att göra likadant som igår så kommer det bli bra mycket ljusare. Kul!

Nu ska jag ta och packa in alla nytvättade kläder sen ett par dagar och sen riva ur sängkläderna och bädda rent!

See you later krokodil!

RSS 2.0