Grattis på mig!

Jepp, idag fyller jag år. Det är ioförsig inte ens kul. Jag är ju gammal nu. Hehe! Men ska in till farfar och bjuda på blåbärspaj, det har han inte ätit på några år. Sen ska jag till frissan och göra om håret och sen ska jag jobba. Så mer spännande födelsedag än så blir det inte.

Imorrn kommer jag uppdatera lite om Skogsröjet som vi var på och om vår dag igår. Vi var nämligen på museum och var kulturella. Hehe! Det ni!

Nu är det en snabb make som gäller och sen in till farfar.

So long!

Det är dags nu!

Ja men god dag där! Kanske dags att uppdatera med lite bilder från dragracingen! Har totalt fallit i glömska, men här är bilderna från Sundsvall.

 Inga glädjande moln vi hade framför oss i bilen!
 Dragons Gate under uppbyggnad. Häftigt!
 Fika vid Tönnebro.
   
 Flygplan


 Här hos Tompa bodde vi.
   
   
   

Ett urval av bilder.

Skoskav och MIST

Godmorgon!
Inget skrivande blev det för min del igår. Hade fullt upp hela dagen! Gick upp vid nio och fixade mig iordning och allt vanligt, Fredrik åkte till Nyköping och jag åkte hem till Emmelie för en tjejstund. Vi tog Lex och gick till Ica Maxi och lunchade. Något jag fick ångra för mina stackars fötters skull. Hade ju inte valt skor för en långpromenad på över en och en halv timme om man säger så, nämligen platta ballerinor.
Ajaj...ja, det slutade ju självklart i ömma fotsulor och blodiga skavsår på hälarna innan vi ens kom fram till Maxi, så det blev att halta in på Apoteket och köpa Compeedplåster. Fan, 50 spänn för fem plåster! Dyrt! Men de var iallafall smärtlindrande så det kändes helt klart värt det.

Sen käkade vi lunch på Lindahls  och kikade runt lite. Seg som jag är så blev ju jag stressad av att jag skulle jobba senare så vi blev inte kvar så jättelänge, men nya butiken MIST öppnade ju på Maxi igår och det är ju en makeupbutik så sjäääälvklart var vi ju in där och kikade och jag blev imponerad. Det fanns massa massa kul och det kliade i fingrarna vill jag lova! De hade ju dessutom öppningserbjudande så man fick välja tre produkter och bara betala för två, så eftersom jag har så dålig karaktär när det gäller shopping så köpte jag tre ögonskuggor. Egentligen har jag definitivt inte råd, men jag kommer ju ändå få rensa sparkontot. Surt... Fattar inte vad som hänt med de två senaste lönerna alltså. Helt sjukt. Jag har verkligen inte handlat mer än vanligt
Ska iallafall lägga upp bild på skuggorna sen. Galet snygga!

Nu håller jag på i tvättstugan och klockan tre ska jag vara på  jobbet igen. Men nu ska jag äta frukost.

Tjing!   

Nya skor!

Jepp, igår blev det ett par nya skor. Har beundrat dem på bilder i tidningar och igår fanns det ett endaste par kvar på Din Sko så jag slog till. Hehe! Det får bli min födelsedagspresent eller nåt, för nu får det vara sluthandlat.
Av nån anledning så har de senaste lönerna inte varit alls som jag räknat med så det har blivit ganska knapert. Inte minst denna nu när jag bestämde mig för att detoxa. Det blev rätt så dyrt, men det får helt enkelt vara det som jag unnar mig denna månad. Hehe! Tur jag bestämde mig för att inte ha nåt kalas denna månad, för det hade jag inte ens haft råd med. Tillomed lite knivigt nu med klippning och färgning men det får helt enkelt gå. Det är sånt som alltid löser sig. Jag har ju trots allt lagt undan 2000 denna månaden så man får väl nalla därifrån om det behövs. Måste köpa lite mera frukt och grönsaker till detoxen också. Börjar ju på tisdag och ville inte köpa allt nu eftersom det inte håller sig. Kändes lite onödigt.

Här är iallafall mina nya fina skor.


Handla och handla mer!

Tudeluu!

Idag är det löning, äntligen! Gångna månaden har varit rätt tuff ärligt talat och på slutet fick jag rota i sparkontot, men nu är pengarna återlämnade och lite till. Skönt att man har ett sparkonto trots allt.
Vaknade så tidigt som 8.40 idag och var inte det minsta trött så gick upp och testade att göra en utbakad fläta i luggen efter min favoritbloggerskas videotutorial. Det gick la sisådär, men den sitter där nu. Hehe! Övning ger färdighet, som det så vackert heter!
Gjorde ju en inbakad i söndags, det gick bättre. Den blev tillomed fin. Haha!

Har suttit och betalat alla räkningar här på morgonen. Tänkte att det är lika bra att få det gjort så fort som möjligt. Det är ju så tråkigt, men nödvändigt.
Ska in till stan om ett tag och handla mat som fan. Ska ju handla till detoxperioden också, men lite får man väl vänta med eftersom det ska vara mycket frukt och grönt. Ska ju inte börja förrän den 1a september så det är ju onödigt att det ligger och blir gammalt i förtid. Men det kommer nog bli en rätt så rejäl shoppingkasse iallafall.
Ska förbi farfar också och hjälpa honom med månadens räkningar.

Men nu ska jag ut och kolla posten.

Ha en underbar dag! 

Vinn signerad Jamie Oliver kokbok och kryddor!

Jag är med och tävlar om en signerad Jamie Oliver kokbok och två kryddkvarnar. Var med ni också vet ja!



Tävlingen finns hos Kardemummagumman och hos Nadja och den är sponsrad av Toja Import

Första pris är:
Jamie Olivers senaste kokbok "Jamie's Matrevolution" - signerad av Jamie Oliver själv


Andra pris är:
2 valfria kryddkvarnar ur Jamie's sortiment


Det blir alltså två stycken lyckliga vinnare! En vinnare kommer dras hos kardemummagumman och den andre hos Nadja.

Vad är det du behöver göra? Jo detta:

1. Kika in hos Toja Import och välj 2 valfria kryddkvarnar som du skulle vilja ha ur Jamie-serien.

2. Lämna en kommentar hos Kardemummagumman eller hos Nadja och berätta hur du skulle använda dessa kryddor.

3. Om du har en blogg så ska du skriva ett inlägg om tävlingen hos dig och länka till alla tre (Toja import, Kardemumma Gumman och I Nadjas kök). Detta ökar din vinstchans. Skriv i kommentaren om du har gjort detta.

Tävlingen pågår fram tills den 6 september kl.18.00


Tre ton hårspray!

Hellooo!
Efter min goda smuttie förut så somnade jag på soffan en sväng, kramandes en kudde (det är sant). Men så ringde Anna när hon kommit hem och jag tog min grymma cykel och bajkade bort till henne. Vi drack kaffe och åt ett par kakor och så övade hon ögonbryn och läppar på mig. Blev jättefint!
Apropå kaka så är de här två kakorna (en vaniljdröm och ett havreflarn) de första sötsakerna som jag äter på sex dagar! Jag är riktigt stolt över mig själv, att jag faktiskt inte har ätit en enda godisbit på så länge.. Det är länge för mig iallafall. Så idag blev det två småkakor, men det är också det enda.
Sen övade Anna vidare på att föna mitt hår och ge det volym. Det är ju lite svårt eftersom det är så långt och tjockt, så det plattar sig ganska fort, men tyckte ändå det blev bra. Hoppas hon får nån modell med bra hår imorgon när hon har provet.
Hur som helst så har jag galet mycket hårspray i håret nu och det luktar väldigt gott. Men nu är det ju bara att rufsa lite med hårborsten så har man värsta coola luggen sen. Sånt är bra. Hehe!

Nu ska jag ha det trevliga nöjet att räkna räkningar. Wiie, verkligen kul! Sen ska jag umgås med Fredrik.

Plipp!

Hallon- och bananchokladsmoothie

Jag är så hungrig så ska nog göra mig en god smuttie nu. Det värsta är att Fredrik sover så jag hoppas han inte blir galen när jag slår på mixern. Då får jag väl gå och gömma mig I guess.

Smuttien jag tänkte göra ser iallafall ut såhär i ingrediensväg:

Naturell yoghurt
Hallon
Banan
Oboypulver och en gnutta kakao.

Mängden är ju valfri. Bara att testa sig fram!

Blåbär?

Godmorgon!
Åh så skönt det var att komma hem från jobbet igår! Var grymt mycket att göra i princip hela kvällen. Lugnade aldrig ner sig! Kom hem och Fredrik var hemma. Det var skönt!
Vaknade åtta idag av hans väckarklocka, vilket inte var lika roligt, men sen kom jag ihåg att han skulle till Nyköping.
Nu sitter jag här och funderar på om jag ska krypa ner bara en liiiten stund till. Det vore ju rätt skönt. Hehe! Men måste nog iallafall ge katterna lite mat och vatten först.

I eftermiddag ska kanske min mor och jag ut i skogen och kolla om det finns några blåbär kvar. Egentligen har jag ingen lust, men det är ju sjukt gott, så vi får se.
Annars inga planer för dagen. Dra ett varv med dammsugaren kanske.

Nu ska jag ta och loppa mig lite igen.
Tudeluu!

Kalas

Godmorgon!
Vaknade för en timme sen ungefär, men har verkligen legat och dragit mig en sköna sängen denna morgon. Sitter här nu och redo att hoppa in i en dusch. Sen är det bara att göra sig i ordning och så åka in till stan eftersom vi ska fira mormors 70-årsdag. Hon fyllde ju den 11e så det är ett bra tag sen, men firar lite senare.  Så idag ska vi, hela släkten till Peking House och käka buffé! Det ska bli gottgott!

Sen direkt efter ska ju jag iväg och jobba igen då, men imorgon och i övermorgon är jag ledig och det ska bli så grymt skönt! Det känns i kroppen att man inte jobbat på länge innan denna helg.

Men men, nu är det dusch, sen frulle som gäller!

Pling!

Dubbelmoral

Kom hem från jobbet för en stund sen. Det var fullt med folk, töntiga småkillar runt 18,19, 20 som trodde de var skitballa. Piercingar i ögonbrynen, ball attityd, högsta volym på bilsterona i deras tokstylade volvosar, små fjortisbrudar som sprang dem i hasorna, snackade vitt och brett om att de dragit snuten osv... Jahapp, det var dags för streetrace igen.

Suck, jag hatar streetrace! Men måste erkänna min dubbelmoral för jag gillade dragracing och tyckte det var skitskoj att se på! Häftiga bilar, snabb fart och ett jävla vrål när de gasar iväg. Hur kul som helst!
Men jag hatar streetrace...(Häftiga bilar), snabb fart och ett jävla vrål när de gasar iväg...Ja många tycker ju det är typ samma, bara det att dragracing har sina banor de kör på medans street race är på vägen.
Och det är just där som skillnaden ligger. Streetrace kan drabba oskyldiga! Jag har inte hört det hända nåt allvarligt, men jag har själv råkat hamna i princip mitt i ett och det var inte så jävla kul.
Kommer körandes en kväll, det var kolsvart ute. Plötsligt blir jag tokbländad av nånting som blinkar som fan och jag fattar ingenting och ser ingenting. Fortsätter köra sakta och sen är det plötsligt tjockt med folk över hela vägen och där står även två bilar uppställda för race. Inte en jävel flyttar på sig, men jag kör tills de blir tvugna. Jag skulle till Stockholm om jag inte minns fel och det är  vanlig jävla väg så fram skulle jag. Alla flyttar på sig så jag kommer fram iallafall (till slut) och kör vidare. Men tanken sitter ju. Hur hade det gått om jag kommit en halv minut senare? En minut senare?
Mupparna som håller på med detta kan ju verkligen sabba för andra. Bara att de stoppar all trafik på motorvägen är ju helt cp. Visst, det är över fort, men det finns ju folk som ska till flygplatser, jobb, whatever och de ska stå och blockera hela vägen. Jag önskar polisen tog dem oftare! Inte för att de ska åka fast egentligen men att de kanske ska sträva efter att få nån laglig plats att köra på istället.

Samtidigt som jag hatar fenomenet så tycker jag det är så jäkla dåligt att de inte kan få ha nånstans att köra på på riktigt utan måste hålla på på vägarna. Det finns ju en riktigt bred publik och ett stort intresse för det här så det borde finnas nån permanent plats. Det är ju asjobbigt att ha ett intresse men ingenstans att kunna utöva det! Det är ju det som är mångas argument också, att det finns ju ingenstans där de får hållas. Då blir det på vägarna. MEN, samtidigt som många har detta argument så tror jag det är vääldigt många som tycker att det är tjusningen med att jaga ifrån snuten och att det kan komma nån osv. Iallafall så som snacket går när man står på en offentlig plats och jobbar som jag. Man hör ju en del... Frågan är ju bara hur långt det ska behöva gå innan de fattar att det de håller på med faktiskt inte är så jävla smart...
Jag tror inte att en permanent strip skulle hjälpa helt. Många skulle säkert välja vägarna ändå, för att "tjusningen" försvinner annars och för att de lockas av att göra nåt olagligt. Det finns alltid idioter, överallt...enkelt konstaterande... 


Marknadstajm!

Jepp, det blev en sväng in på marknaden och hittade faktiskt lite roliga saker. Definitivt inte kläder. Hehe! Men två ljuslyktor som man hänger. De är ju för värmeljus men de kan vara fina att ha på verandan eller i fönstren tror jag.
Sen köpte jag tre påsar kryddor, en spagettikrydda, en orientalisk stark köttkrydda (hot) och ett asiatiskt kryddsalt. Sen köpte jag honung i mängder! Haha, fyra olika sorter med smaksatt honung.
En med smak av citron som är god att ha i naturella teer och i mat och bak.
En med smak av menthol och eucalyptus som är bra när man är förkyld för det rensar ut med sin starka smak och doft.
En med smak av jordgubb som man kan ha i te, bakverk eller bara ta en sked istället för godis.
En röd honung med smak av polkagris! Så cool färg och smakade supergott. Perfekt till bakverk eller på glass eller nåt.

Nu har jag ätit makaroner med min nya spagettikrydda på och den var väldigt god. Men mätt blev jag och det är ju lagom när man ska fräsa iväg till jobbet och stå där i åtta timmar. Men men, mat är bra att ha i magen. Fast jag är trött.
Men efter idag så är det bara imorgon kvar, sen är jag ledig.

Imorrn ska vi ju dessutom fira mormor så då blir det buffé. Det är inte fel. Då kommer jag vara ännu mättare och tröttare till jobbet. Hehe!

Men nu måste jag dra.
Tjingefjong!

Inatt jag drömde...

Godmorgon!

Inatt hade jag en dröm och jag tror inte jag drömt nåt liknande tidigare. Den var inte läskig i ordets rätta bemärkelse, men den var sjukt vidrig, osmaklig och äcklande så jag vill aldrig mer tänka på den! Jag kommer aldrig prata om den. Den var läskig för att mitt huvud konstruerade upp att nån enda karl i denna värld skulle tycka detta var ok! Det finns säkert såna, men jag hoppas verkligen inte att jag stöter på nån.
End of story!

Sitter och dricker frukostte, smörgåsarna är redan uppätna. Fanken vad gott det brödet med valnötter är! Min nya favorit! Den här gången hade jag dem inne kortare tid i ugnen och de blev bättre då och mer saftiga. Mums!

Jag ska dricka upp mitt te så ska jag göra mig redo att åka in på marknaden en sväng tänkte jag. Egentligen är det väl inte nödvändigt eftersom det oftast är samma saker år ut och år in, men man vet ju aldrig. De brukar ju ha lite roliga teer och kryddor och så. Ibland kan man ju tillomed hitta lite fina toppar, men det är ju inget man köper för den fina kvaliténs skull...hrm. Hehe!

Men det kan ju vara kul att göra nånting annat än att bara sitta och vänta på att man ska börja jobba.
Så så får det bli.

Aj, vad ont i magen jag fick nu. Men huvudet är helt ok än så länge. *peppar  peppar*

På återseende!

Regnig natt

Dagen har fortlöpt ganska bra på jobbet. Har klarat min tredje godisfria dag! Det ni! Det är en bragd för att vara jag. Haha! Har även meddelat Daniel mitt beslut så äter jag nåt godis så kommer han ge mig stryk. Hehe. Inte på riktigt då, men verbalt iallafall.
Huvudvärken ligger och lurar men den har hållt sig ganska jämn ändå, så det har inte varit så farligt.

Idag har denna man varit inne och handlat av mig. Det tog ett tag innan jag kom på vem det var.


Ska alldeles strax ta och krypa ner under täcket med min bok. Funderar på om det kanske är dags att stänga fönstret i köket. Det regnar ju som tusan. Å andra sidan så känns det lite som en förlust att stänga. Då vinner ju vädrets makter över mig på nåt sätt. Hehe! Här krigar man med allt. Men får väl se vilket håll det regnar åt först.
Det är ändå ett ganska mysigt regn. Inte spöregn som gör ont och smattrar hårt och inte direkt som nåt lätt sommarregn heller. Men det är lite sånt mysigt höstregn. Sånt som man sitter hemma i och kollar på nån film och käkar choklad. Eller ett bioregn, en läskig/rolig film med stor popcorn och mysiga kläder för att man vet att man ska ut i rusket sen. Eller bara helt enkelt ett fikaregn, ett mysigt café med varm choklad och blåbärspaj och mysigt sällskap, tjejligan helst. Hihi!

Ja, det där blev ju rejält svammel, det är nog bäst jag lägger mig nu,

På återseende! Tjong i medaljongen!

Nån som bjuder på en riktig kick?

Ok, jag är sjukt uttråkad, seg som kola i hela huvudet och även resten av kroppen, inte hungrig, inte törstig, inte sugen på nåt, vill inte jobba, bara helst sova.

Vet inte om det äv vädret som slår ut mig totalt idag eller om det bara är huvudvärken, men nåt är det iallafall för jag känner verkligen inte för nånting nu. Bara att bädda ner mig med kissemissarna och sova en stund. Men det går ju inte eftersom jag börjar jobba om en och en halv timme. Har inget att ta med mig att äta till jobbet heller och är inte sugen på nånting så känner mig inte supermotiverad till att laga nånting heller.

Besviken på lönen, fattar inte vart semesterpengarna tog vägen? Varför är det så lite när det var så mycket förra året? Beror det verkligen bara på att de drar extra i skatt nu? Aja, orkar inte ens bry mig. Det får vara som det är.

Skulle behöva göra nåt skoj nu så jag vaknade till lite! Känner mig som i dvala. Men men, efter idag är det bara två arbetsdagar kvar och så får jag vara ledig ett par dagar igen. Skönt.

Nu ska jag väl sminka på mig lite så jag inte ser lika tråkig ut som jag känner mig. Hehe!

Te te te te!

Åh jag är så tesugen och ska göra en stor kopp snart. Ska ut och kolla posten först. Hoppas på att jag fått lönebeskedet och eventuellt om jag har tur, min detoxbok.

Ja, vet inte om jag nämnt det, men tänkte att jag skulle testa på att detoxa efter helgen och nån period när jag är ledig från jobbet ganska mycket. Kan bli spännande! Förhoppningsvis få ur alla gifter ur kroppen och (då kanske man slipper lite huvudvärk?) och ett plus kan ju faktiskt bli att man går ner ett kg eller två. Det skulle inte skada, även om jag inte lider nåt särskilt nu. Jag är ju inte direkt bantartypen, men det är lika bra.
Faktum är att jag, utan att tänka på det, har varit utan godis i två hela dagar! Det är rätt otroligt för att vara jag! Även om jag inte vräker i mig godis varje dag så är det alltid nånting, en chokladbit, några mentos, några godisbitar hit och dit. Men två dagar nu helt utan. Hehe! Får väl se hur länge man kan stå emot.
Jag ska ju jobba med Daniel i helgen och han är ju en jäkel på att retas och det är ju kanon om jag berättar detta för honom för då kommer han reta mig så fort jag vill ta nånting och då blir det inte så. Omvänd psykologi typ.

Nej, men nu måste jag faktiskt fixa frukost innan jag förtvinar här i datastolen!

Huvudvärken för övrigt är som igår, den ligger på lur, redo att bryta ut. Vilket mupphuvud jag har! Synundersökning nästa och sen blir det nog farbror doktorn!

Den lurar i skuggorna

Hemma nu efter jobbet. Det har varit en riktigt bra dag. Jobbade med Per och han är duktig! Skönt att det inte är en helt ny, för då hade jag garanterat haft ont i huvudet. Men dessvärre så ligger huvudvärken ändå och lurar i bakhuvudet och det känns inte alls bra inför helgen som kommer. Ska jag stå på jobbet så känns det som man bör vara alert. Men vi får väl se. Därför tänkte jag iallafall gå och lägga mig alldeles strax så jag får sova ordentligt iallafall.

Har ju inte lagt upp bilderna från Sundsvall ännu kom jag på. Det har jag helt glömt bort. Ska se om jag hinner det imorgon.

Nu blir det sängen.

Nattinatti! 

Jobbet väntar...

Ja nu är det bara 50 minuter innan det är dags att fara till jobbet. Ska ut och sätta mig lite tänkte jag så man kanske piggnar till av lite frisk luft.
Jag hade ju inget att göra förut så gick in och la mig med min bok som jag vill bli klar med och g issa vem som somnade? *räcker upp handen* Jojo, det var ju inte så svårt att somna i sängen mellan duntäckena...

Men det är nåt förbannat vad denna huvudvärk håller i sig! Det är bara en gnutta, men den ligger i bakhuvudet och bara retas och väntar på att få göra sig fri känner jag. Inget vidare alls! Det måste bli bättre snart innan jag blir tokig.

Men nu blir det lite Provivadryck och ut i solen (och blåsten)

Tjipp!

En höstdag..

Godmorgon!

Ser ut som att det är en riktigt härlig höstdag ute idag! Men jag hoppas ändå det känns sommar. Ska strax gå ut med Skruttan, det lilla yrvädret, men ska dricka upp mitt te först.
Vaknade klockan nio idag och låg kvar en stund och kände efter om jag hade huvudvärk. Tror inte det är så illa faktiskt. Inte än så länge iallafall. Jag hoppas inte det blir värre heller eftersom jag har idag och ytterligare tre dagar framför mig som jag ska jobba, jobba, jobba nu. Det blir första helgen efter semestern så det är väl fortfarande fart i det kan jag tänka mig. Hehe!
Bara vänta och se.

Nu blir det en promenad iallafall. Återkommer under dagen!

Dagens make up

Ja, kan ju lägga upp lite bilder kom jag på, innan jag glider vidare. Här är sminkningen idag. Anna fortsätter öva läppstift och att förminska/omforma läpparna. Det är det hon tycker att hon behöver öva mycket på. Därför kommer det nog bli en hel del färger och former på läpparna. Hon hatar ju läppstift, men man måste ju kunna. Hehe!
Men dagens färg tyckte jag var riktigt snygg. Den skulle jag verkligen kunna använda!

 




Kvällen

Ja, kvällen är här och jag sitter framför datorn om drömmer om ditt och datt... Har precis ätit en kvällsmacka (egenbakat bröd) och dricker en kopp rött te med choklad/karamell-smak. Det är nog lika bra som godis på riktigt. Hehe!

Kom hem för en liten stund sen, nysminkad och fin. Anna stylade till mig idag med. Jag tror hon är glad som har en så villig modell. Haha! Nackdelen är väl, som hon sa, att hon kommer sminka mig kanonbra men så kommer nån som inte ser ut som jag... Men jag tror hon kommer bli riktigt riktigt duktig ja! Det ska jag med bli när jag blir stor! Hehe!

Det har varit en rätt så bra dag idag, trots huvudvärken. Har gjort en del och låg inte och sov halva dagen. Tycker ju det är så skönt att komma upp skapligt så man inte sover bort dagen. Framför allt nu när det redan börjar bli mörkare på kvällarna. Det gäller att ta fast på de sol- och ljusglimtar som ges i dessa nordliga breddgrader. Hehe, vad meteorologisk jag blev nu va? *blink*

Jaja, men snart blir det nog sängen och en bok tror jag. Har inte ens slagit på strömmen till tv'n idag så den kan ju få fortsätta sova. Lika bra. Jag behöver ingen tv.

Men iallafall så önskar jag alla en god natt, så skriver jag igen imorgon!

Dagens fynd!

Jajamän, här har ni dagens fynd vill jag lova. Klänningen som jag köpte för 29:- på Gina Tricot! Det är sjukt billigt! Den är ju så himla fin med och satt jättebra på! Jag är nöjd.



Ja, den kostade faktiskt bara 29 kr!

Luft

Här är också en gammal favorit:

En hemlighet kanske...

Hehe, ja alla vet kanske inte om att jag gillar en del av Eddie Meduzas låtar. Ja... alla skulle nog inte gissa det. Hehe! Bland annat den här tycker jag är fin. :)
 

Och den här är bra:
 

Vad tyst det blev...

Den här videon satt jag och Anna och asgarvade åt igår! Så himla kul! Kolla den säger jag bara!


Mera bamyl koffein!

Jajamän, det är vad det kommer bli nu. Huvudvärken är bättre måste jag säga, men inte helt borta och nu tänker jag ta en till brusis och hoppas på det bästa. Var hos farfar idag och handlade lite åt honom. Passade på att handla lite åt mig själv och det blev lite bär och ingefära för att göra smuttisar och juice. Det känns som nåt nyttigt och bra!
Har mailat lite med Nicole och hon ska hjälpa mig att köra en utrensning aka detox. Hon ska hjälpa mig med inköpslista och lite tips på recept. Hon är ju duktig på hälsa och vad som är bra för kroppen, så hon känns som rätt person att fråga. Jag tror nämligen att mycket med huvudvärken och så kan bero på att man är full med gifter. Inte så konstigt efter denna semester och allt skumt man har snaskat i sig, för att inte tala om allt vin jag druckit hos Anna. Hehe! 
Visst att jag kan ha ont i huvudet då och då, men så extremt som det varit denna veckan har det aldrig varit förut. En detox kan kanske hjälpa och skulle den inte göra det så blir man ju iallafall fräschare i kroppen efter en rensning.
Bara jag får dricka te så är jag nöjd, om det så är grönt eller örtte eller vad som helst. Svart te tror jag inte är så bra. Vet ej.

Men måste bara berätta en sak till! Ja, det är ingen ovanlig sak att jag shoppar, men nu fyndade jag verkligen. Var inne på Gina Tricot (inget ovanligt) och kikade lite på de få reagrejer de hade kvar. Hittade en vit söt klänning som jag testade och den satt kanon. Kikade på prislappen och blev glatt överraskad. Den kostade bara 29 :- ! Det är verkligen inte mycket, så fast jag är nästan pank så unnade jag mig 29 kronor idag. Ska lägga upp bild sen, men nu ska jag dricka kuckelimuckmeducin.

Tjingtjing! 

Åh nej! Inte idag igen...

Uuuh, känne rmig definitivt inte på topp! Vaknade prick nio av världens huvudvärk. Kunde ligga kvar i fem minuter innan jag blev vrålkissnödig och gick upp. Det nästan svartnade för ögonen, snacka om pain! Gick in till morsan och i bara trosor och tröja, orkade inte ens böja mig ner för att rota fram ett par byxor, tiggde huvudvärkstabletter och fick Bamyl Koffein. De har inte hjälpt än, fast det var en timme sen och jag tog två... Flimret för ögat kom tillbaka så gissar att det är migrän på gång som i måndags. Tur att jag inte ska jobba idag. Åååh, men det var ju så bra igår!
Fick ett illamåenderyck när jag kom in och det var nära att jag fick bli kompis med toastolen. Flimret försvann dock då och är fortfarande borta. Illamåendet försvann när jag åt frukost och drack te. Här sitter jag nu och det är bara huvudvärken kvar, men den är inte att leka med och det är bara på högersidan.

Nån med några husmorsknep mot migrän?
Jag ska ta ett par tabletter igen snart tror jag. Ska ju in till farfar och hjälpa honom med räkningarna,men först ska jag gå ut med Skruttan ett varv. Det blir nog korta varvet idag. Med byxor också för den delen.
Nu ska jag se om jag vågar resa mig upp utan att det svartnar.

Tjing! 

Dagens Make Up!

Ja, från att gått omkring osminkad och i sovflätorna från natten innan så kom Anna och övade på mig så då blev det Make up med lila läppar. Kändes helknäppt men det var fint. Sen kan ju inte jag ha läppsmink nästan eftersom jag går och klibbar med läpparna och pratar för mycket så det försvann rätt fort, men det var kul så länge det varade. Nu är stackarn hemma iallafall och får sova. Vi kanske skulle ses imorgon med om vi hinner. Alltid kul att bli fixad ju. Hehe! Att hon dessutom lär mig en massa grejer är ju inte en nackdel. Tihihi!

Men såhär ser jag ut ikväll:





Ny mus!

Sådärja. Nu har jag fått låna en mus av Jansa! Guu så skönt! Det här är en trådlös lasermus så det är värsta high tech. Hehe! Eller kanske inte då, men jag har ju bara haft sladdmus och den har hakat upp sig som fan och varit jobbig och det hjälper inte att man gör rent den, så jag är lite arg på den. Så nu ligger den skruttmusen bakom datan.

Kruxet var ju bara att rymdmusen var så jäkla snabb så  jag hann ju inte ens med själv! Jag är ju så värdelös på datorer så samtidigt som jag gick in i kontrollpanelen för att se om det gick att slöa ner musen så ringde jag Jansa och han hjälpte mig, så nu har jag en slowmotion rymdmus. Skönt!

Haha, mus är ju ett ganska roligt ord kom jag på. Haha, mus! Mus mus mus mus! Haha! Aa det här inlägget får nog tala för sig själv. Jag är uttråkad. Haha!

Ska nog se om jag har ingredienser till att baka bröd. Tror det. Får bli såna valnötsbaguetter. De var riktigt goda.

Mus! Mus mus mus!


Bild från Google

En kopp te?

Jag är ju en frusen människa så får nog ta och göra en god kopp te här igen. Sätta mig i soffan och glutta i Ikeakatalogen som kom idag. Funderar på att sätta igång och baka bröd sen. Behöver nytt bröd för det är nästan slut och vem har råd att handla. Hehe! Fattig som en kyrkråtta just nu, men det har ju gått förut.
Anna ska väl höra av sig sen för hon ville sminka mig ikväll. Det är ju alltid kul. Har ordnat en mapp bland mina bilder som heter Anna sminkar. Där lägger jag in bilder på det som hon har gjort på mig sen. När hon har internet så ska jag skicka den mappen till henne. Om hon vill ha den vill säga.

Men nu blir det te och soffan och Rockklassiker.

Tjing!

Nagellack

Jag är ju prenumerant på Solo Magazine och fick ett nytt nummer häromdagen, innehållandes två små nagellack. Kvaliten är ju väldigt skiftande på saker man får från tidningar och måst väl säga att de här två nagellacken inte var de bästa. Det tog lång tid på sig att torka helt, men färgerna var så bedårande söta så jag tänker använda dem ändå. Färgerna heter Baby och Sassy. Så här ser Sassy ut i dagsljus och blixt. På den övre bilden har det inte torkat helt ännu. Ser lite randigt ut, men det jämnade ut sig. Det är två lager målat.



Grattis farfar!

Godmorgon!
Idag fyller min farfar år, hela 77 bast blir han, gamle gubben. Ska ringa till honom sen, men först väntar jag samtal från min bror som ska meddelan om vi kan åka in till gubben och gratuelera eller ej.

Nu ska jag borsta tänder och sånt där som man gör på morgonen och sen ska jag gå ut en sväng med min mosters lilla vita ulltuss, som mamma sitter hundvakt åt nu. Sen blir det frukost!




För övrigt så har jag ingen huvudvärk eller nåt idag, ännu iallafall. Skönt!

Så, men då ses vi sen.

Kram och puss!

Till anonym

Vet inte vem den anonyme är men det är nog nån jag känner. Hehe!
Hur som helst så har jag testat Eeze och det hjälpte inte ett skvatt dessvärre. Så typiskt.
Kram kram! Skriv gärna vem du är. Det kanske inte var meningen att du skulle bli anonym. :)

Demons from her past

Har kollat på film igen. Huvudvärken är bättre, illamåendet likaså. Fortfarande litegrann, men ändå bättre. Känner mig så fånig såhär i efterhand när man har sjukskrivit sig. Det är ju nästan bra nu, så då kunde jag ju lika gärna ha jobbat. Men jag mådde verkligen inte bra förut. Så det var väl lika bra. Men ändå... känns dumt när man inte är sjuk utan "bara" har ont i huvudet.

Men film var det. Den heter Demons from her past.

För 25 år sedan åtalades och dömdes den då 18-åriga Allison för ett brott hon var oskyldig till. Under tiden i fängelset dog hennes pappa i cancer, hon gick miste om chansen att läsa på universitetet och hon har sedan dess aldrig återvänt till den lilla staden som rymmer alla efterhängsna minnen. Förrän nu.

Helt ok film enligt mitt tycke. Den var ju inte jättespännande, men har ju definitivt sett värre filmer! Men det som står ovan får man inte direkt nån inblick av i filmen. Helt plötsligt är hon bara ute och ovanstående nämns bara en gång eller nåt sånt. Så njaa, det var en film som passade idag när man inte orkade komcentrera sig så mycket. Dessutom ser omslaget mer spännande ut än vad filmen var..

Betyg: 2/5


Eternal Flame

The Bangels - Eternal Flame
 

Oratory - Eternal Flame


Close your eyes, give me your hand, darlin'
Do you feel my heart beating?
Do you understand?
Do you feel the same?
Am I only dreaming?
Is this burning an eternal flame?

I believe it's meant to be, darlin'
I watch you when you are sleeping
You belong with me
Do you feel the same?
Am I only dreaming?
Or is this burning an eternal flame?

Say my name, sun shines through the rain
A whole life so lonely
And then come and ease the pain
I don't want to lose this feeling, ohhh..

(Instrumental)

Say my name, sun shines through the rain
A whole life so lonely
Then come and ease the pain
I don't want to lose this feeling, ohhh..

Close your eyes, give me your hand,
Do you feel my heart beating?
Do you understand?
Do you feel the same?
Am I only dreaming?
Is this burning an eternal flame x2?

Am I only dreaming?
Is this burning an eternal flame?

Close your eyes, give me your hand (your hand), darlin'
Do you feel my heart beating? (do you understand?)
Do you understand?
Do you feel the same?
Am I only dreaming? (dreaming)
Is this burning an eternal flame? (aah)

Close your eyes, give me your hand, darlin' (oh ohh oh)
Do you feel my heart beating (do you understand)
Do you understand
Do you feel the same
Am I only dreaming (dreaming)
Is this burning an eternal flame

Make up från fredagen

Ja, jag visar väl make upen jag hade på färden upp emot Sundsvall och Kramfors först. Blev inspirerad efter att min kära vän Anna sminkat mig i torsdags. Så det blev en grön/gul/guldig make up med lite glitter!
Har använt (allt från Make Up store:
High Tech Lighter - Platina (Bas på hela ögonlocket och upp till brynet)
Cybershadow - Extreme (längst ut vid ögat och lite upp i globlinjen)
Cybershadow - Pirate (inre delen av ögonlocket och inre ögonvrån)
Cybershadow - Paradise (mitten av ögonlocket för att få ett "flyt" mellan de två övre skuggorna)
Cybershadow - Gravity (som highlight)
Cybershadow - Cosmic (lagd över gravity för att inte få riktigt lika gul highlight)
Glitter eyeliner - Gold Wood (eyeliner)
Mascaran är från YSL.
Rouget är Metal Cherry från Make up Store och ett solpuder som jag fått med Solo Magazine.
Vad jag har på läpparna är så enkelt som ett rosa Labello lypsyl.




  


Har ju glömt!

Jag har ju totalt glömt att visa de asballa skor med nitar som jag köpte på tradera. De var ju galet snygga så kände att de här måste jag ha! Älskar nitar och grejer. Hihi! Det är äkta skinnskor och nåt italienskt märke som jag inte hört talas om, men det funkar säkert bra. Skorna är ju iallafall snygga. Hehe!


Sjukling.

Usch och fy, mår värre och värre, frossa och alldeles skakis. Ska nog gå till morsan och kolla om jag har feber. Huvudvärken håller i sig och illamåendet med.
Men har pratat med min chef och han fixade en annan som jobbar åt mig idag. Så himla trist att behöva vara hemma, eftersom man förlorar pengar, men skulle inte vara särskilt effektiv på jobbet som jag mår nu så det är nog lika bra. Det får bli soffan och en filt istället, eller sängen och en bok och en massa massa te!

Glää,
ska iallafall försöka få in lite bilder från dragracingen sen, men det får bli senare.

 Bild från Google

Usch, illamående

Jag mår nåt galet illa just nu och det är inte vidare kul när man ska iväg och jobba om ett par timmar. Hade huvudvärk förut och den håller i sig. Fick även sån "ögonmigrän" så för vänsterögat bara flimrar det så ser bara suddigt där. Skitäckligt. Undrar om jag verkligen ska jobba idag, men frågan är ju om det finns nån annan. Så jobbigt sånt här. Inte har man ju egentligen råd att vara sjuk heller. Får väl lägga mig och vila en stund och hoppas att det blir bättre.
Ja så får det bli.

Plipp!

WOW!

Hej och hå, välkommen tillbaka till mig själv!

Jag har inte suttit vid datan sen i fredags förmiddags och det beror på att jag har varit iväg till Sundsvall och Kramfors hela helgen och kom hem inatt. Vad jag gjorde i vackra Norrland är att jag var på Dragracing och det var första gången och det var suveränt kul! Vilka underbart snygga bilar det finns! Jag har haft en toppenhelg och vi har bott hos en kär vän i Kramfors. Mer om det senare när jag lägger upp bilder.

Men här i bloggen har det ju visst hänt en del också. Jag har gått och vunnit en parfym från Make Up Store hos Linda, som har bloggen Micromiss. Dessutom fick jag verkligen läsarrekord den dagen! Hehe, bara för att min blogg står med i hennes, men det var ju lite skoj. Men snart återgår nog allt till det normala ändå. Hehe. Men ni som har kikat in får ju självklart gärna stanna om ni vill. *blink*

Nu ska jag kila och ta en huvudvärkstablett. Det är sånt väder idag och jag ska iväg och jobba om ett par timmar, så jag hoppas det blir bättre till dess.

Ha en underbar måndag!

Tävling - Solglasögon

Fick en kommentar om en tävling och varför inte. Det är alltid kul att tävla. Vad du kan vinna i denna tävling är ett par grymt snygga solglasögon, så passa på nu!

Länken finns här: http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavling-solglasogon.html



Packat och klart!

Ok, inte riktigt men nästan. Ska bara göra mig iordning och bestämma skor så är jag rätt klar sen så kommer nog upp i lite lagom tid idag. Kul kul. Sovit så gott inatt, men det är nog för att katterna inte trängts lika mycket som de brukar. Men när Kissen kommer och lägger sig på bröstet på morgonen så fort man vaknar så är det så mysigt!  <3



Busan ligger mest och blinkar och får kinesögon för att hon är trött. Så himla söt! Älskar de små liven! Känns lite trist att åka ifrån dem flera dagar igen, det var ju inte så längesen, men jag hoppas de förlåter mig.

Men nu är det bäst att sätta fart. För vi ska till Sundsvall och imorgon så ska vi se en massa häftiga bilar! Ska bli kul!

Bild från Google

Make Up-artist Anna!

Har varit hos Anna hela kvällen och hon har övat upp sina skills på mig och Emmelie. Jag fick en party-make up i blått och orange. Himla snyggt blev det tycker jag. Hon är duktig tjejen, fast det bara gått en vecka. Tog lite bilder för att visa hur bra hon är. Hihi! Och bättre kommer hon bli, men jag hoppas hon lär mig allt hon kan! Så blir det inte lika svårt för mig sen. Hehe!
Var jättekul att träffa Emmelie också för det känns som det var länge sen (igen). De är så bästast, de där två tjejerna och det är så skönt att veta att man har dem som vänner! Att de bor på sånt avstånd att man bara kan åka/gå och ta en fika och sådär utan att vara superplanerande känns också helt toppen! Me love! <3 Mer tjejkvällar åt oss!

 
Undrar varför jag ofta lägger huvudet på sne sådär. Det är helt omedvetet. Jag märker det bara på bilder sen. Knasigt...




   


Ja det blev många bilder och jag ser säkert kul ut på en del. Höhö! Men sminket är iallafall snyggt! Synd bara att mina bryn var lite sorgligt oplockade. Hehe!

Nu ska jag göra mig klar för natten och sen blir det sova. Ska upp skapligt imorgon och börja packa och sen dra till Stockholm och vidare till Sundsvall.

Godnatt!

Nog blev det blåbär.

Jajamänsan, en och en halv liter plockade jag ihop alldeles ensam ute i skogen. Till råga på allt började det åska också. Hehe, tur man inte är rädd för åskan. Hittade sex kantareller också men de gav jag till Maggan. Frågan är bara vad jag ska göra med bären. Lite blir ju till frukost imorgon och Anna tjatar på att jag ska baka en kaka. Resten får jag väl frysa in. Lite tråkigt om de står och blir förstörda när man plockat och hållt på.



Måste ju ta reda på ett paket köttfärs som Fredrik tog ur frysen utan att använda också. *suck* Annars blir det ju förstört. Jag är helt osugen på mat eftersom jag redan ätit så får väl göra nåt och bara frysa in det igen.

Så, det är väl bara att sätta igång så man blir klar nån gång. Hehe! Tjingeling! 

Blåbärsjakt!

Hej  hå!
Ensam hemma i lingonskogen nu igen. Men bara idag för imorgon ska jag till Stockholm och sen vidare till Sundsvall. Vi ska på Dragracing i helgen.

Men idag blir det nog mest en lugn kväll. Ska försöka hinna till posten och få iväg ett paket och sen ska jag nog bort till Anna om inte hon kommer hit, och vara sminkdocka åt henne. Hihi! Ska bli roligt! Ikväll sen blir det nog en film och ta det lite lugnt.

Men nu ska jag ut i skogen och jaga reda på lite blåbär. Är kanske lite sent ute, men några borde det väl finnas kvar tycker jag. Skrämma upp dem ur snåren med mina fina leopardmönstrade gummistövlar. Haha! Det ska jag göra.

Tjillivipp!

Välkommen tillbaka

Första dagen på jobbet efter semestern gick förvånansvärt bra. Jobbade med en ny kille, som har jobbat inom branshen mycket förut. Han var i morsans ålder skulle jag gissa och det roliga var att vi kom fram till att vi varit grannar för typ 15 år sen. Haha! Helt sjukt, men sant. Världen är allt bra liten ibland.

Men givetvis blir man ju galet terrorriserad på morgonen för att man glömt EN SAK att göra. Nu hade ju min mobil dött igår så märkte inget förrän jag startade den när jag vaknade.
FEM nya telesvar, bara från jobbet och ett sms från en kollega att jag måste ringa. Jag trodde typ att jag hade glömt låsa dörren och hela butiken var borta, men nej, jag hade glömt att logga ur mig på datan. Men de hade ändå ordnat det på annat sätt, så varför i helvete inte låta mig vara?? De får väl skylla sig själva, tyckte jag kom ihåg det mesta rätt bra, men bara för att man glömmer en sak så ska världen gå under där uppe. Fattar inte ens varför vi har egna lösenord på datorerna däruppe, för det finns ändå inget annat att göra än jobbsaker och vem bryr sig om dem liksom?
Usch ja, irriterande.

Men nu ska jag inte bli på dåligt  humör, som jag redan är på väg att bli. Ska ju börja jobba om två timmar så det är väl lika bra att göra sig iordning lite. Skönt att det är mulet och regnar idag med. Men imorrn och i helgen är jag ledig, då kan det få bli fint.

Tjipp!

Kyss!

Fredrik och jag hade ju två kvällar i rad i Nyköping nu i helgen. Trodde inte det var möjligt, men när det är bra band som spelar så är det visst det. Haha!, Är ju aldrig i Nyköping annars. Muppstad är vad det är. Hehe! Ingen har hittills sagt emot mig.
Men fredagen var det ju AB/CD men det har jag redan skrivit om. I lördags var det ännu bättre, nämligen KYSS. Det var några kära vänner som man inte sett på länge! Anders och Uffe iallafall. Johan och Nalle träffade jag ju dagen innan. Hihi! Anders kommer jag inte ihåg när jag såg senast...typ hundra år sen! Och Uffe... vet inte om det var när vi hälsade på honom i Studion. Läääänge sen! Det är synd. Vore roligt att träffa dem oftare, men Anders bjöd oss iallafall till Danmark, så det får man ju passa på och nappa på nån gång framöver. Vore kul!

Men hur som helst! Hela bandet ropade på oss när de såg oss på gatan och vi vände oss om och där stod de i full mundering och gissa om folk glodde och fotade och ropade! Haha! Det var en väldigt rolig syn! Hela Kiss (KYSS) på Nyköpings gator liksom. Ler när jag tänker på det! Haha! De fick höra både sång och skrik från folk och bli fotade på vägen fram till scenen.
Sen spelade de och det var bra himla röj framför scenen. Dock inga slagsmål som jag såg, denna dag.
Brorsan lyckades komma in precis när det var slut så han missade spelningen. Lite trist, men han verkade glad ändå. Han var ju så packad. Haha!

Det var en riktig toppenkväll! och vi sa väl hejdå vid halv fyra på morgonen. Kändes lite tråkigt faktiskt, eftersom man inte vet när man ser dem nästa gång, men vi fick iallafall kramas lite. Hihi!

Sen åkte vi hem och sov gott. Förresten hade nån jävel lämnat stora skoavtryck på taket på m in bil! NÅGON har alltså hoppat upp på motorhuven på min bil och klivit över hela taket! I Converse-skor för jag kände igen skomönstret. Den jävel som gjorde det hade inte fått det lätt om jag sett det vill jag lova!
Det värsta var att bilen var nytvättad. *skitsur* Men egentligen var det ju lite kul. Tur bara att det inte blev några bucklor.

Men som sagt, Nyköping är fan Sveriges största muppstad.














Jag är liten och rufsig i håret! Haha! Men har har faktiskt platåskor!

Ny mobil!

Jag är fan i desperat (nästan...eller inte riktigt) behov av en ny mobil! Många av knapparna har blivit dötröga och går knappt att trycka på. Man får nästan hålla in dem en stund. Det blir  alltid fel när jag ska skriva sms så jag får ändra 738 gånger. Sjukt irriterande.

Bara det att jag vet inte vad för telefon jag vill ha.
Jag har ju bra kamera och en mp3-spelare som funkar så frågan är ju om man ska ha en med bra kamera eller en walkman-lur. Spelar ju egentligen ingen roll, men tror nästan jag ska välja en walkmanmodell nu.
Bara det finns i nån trevlig färg. Hihi! Det är ju tråkigt med svart. Har ju bara haft rosa och lila telefoner på sistone. Fortsätta med 3 ska jag ju eftersom det blir billigast för mig och de har oftast väldigt snygga telefoner.

Får gå in och kika nån dag. De på 3 har ju verkligen så också att man faktiskt på riktigt får telefonen på köpet. Inga dolda avgifter och så vidare. Me like! Ska kolla upp i slutet av månaden tror jag.

Vad har ni för mobil? Vad skulle ni välja om ni fick en ny?

Nu börjas det

Jahaja, där var semestern raskt slut och det känns knappt att man varit ledig, fast man varit det i tre veckor och en halv. Det känns inget alls kul att behöva gå till jobbet, men som tur är så fick jag ihop det rätt bra, för jag jobbar bara idag och imorgon denna veckan så jag blir ju snart ledig i fyra dagar igen. Hihi! Så skönt! Men sen är allvaret på gång på riktigt och det är ett helt års väntan på nästa semester.
Visst, det är ju iallafall inte långt till november och då blir det BIO och fördelsedagskalas för Fredrik.
Då jag ska på bio så jobbar jag, men det ska jag helt klart se till att ändra på! Måste ju se New Moon. Hihi!


Bild från Google


Hur som helst så känns det ju som att det är en helt ok dag att börja jobba på, trots allt för det regnar och är gråmulet. Hade känts ännu tråkigare om det var strålande sol.

Men nu blir det duschen.

Tjing!

Storstädning.

Jajamän, det är vad jag håller på med min sista semesterdag. *gråt* Usch, helt seriöst, men det känns knappt som att man har varit ledig. Det är helt hemskt att tänka på att imorgon ska jag släpa iväg mig till jobbet igen. Ja, roligare skulle man ju kunna ha.
Men då när jag har börjat jobba igen så kommer jag ju inte orka städa så då gjorde jag det idag. Hehe!

Har gått bort med alla återvinningssopor, såsom tidningar, kartonger, glas, metall och batterier. Blev två vändor, helt svettig efter bara det. Hehe!

Torkat rent bakom spisen och lånat mammas diskmaskin så hon fick diska min spisfläkt.

Dammsugit och skurat överallt.
(i högklackat!)

Gjort rent  heltäckningsmattan och golvet i trumrummet. (men möblera tillbaka får han göra. Hihi!)

Torkat ur skåpet under diskbänken, det var rätt lortigt där inne.

Piskat mattor.


Bild från Google


Det jag har kvar är typ att plocka in disk, skura väggarna ovanför diskbänk och däromkring, dammtorka hyllorna och takfläktarna och så göra mat. Börjar bli ruggigt hungrig. Skulle behöva göra rent ordentligt i badrummet också. Får se om jag hinner det.

Fredrik har varit i stan hela dagen för han åkte och tränade. Jag hade ingen lust att träna min sista semesterdag så bestämde mig för att få lite nytta gjort här hemma istället. Sagt och gjort. Hehe! Men EN sak ska Fredrik få göra och det är att rengöra insidan på micron för den är det uteslutande han som har geggat ner eftersom det bara är han som värmer rester och matlådor. Haha! Så det så!
Men nu sitter han i bilkö på vägen hem så det går inte så fort. Ringde förut för jag började undra vart han tagit vägen och då berättade han det.

Men nu ska jag göra nåt  vettigt igen. Hehe!

Tjillevipp!

Vinn parfym!

Jag är med och tävlar om Make Up Store's underbara parfym Kristall hos Linda micromiss och det tycker jag att du med ska göra! Det är hela tio vinnare i tävlingen!
Såhär skriver Linda i sin blogg:



Nu är det ÄNTLIGEN dags för tävling! =D

Tävlar nu ut 10 st Kristallparfymer från Make Up Strore! =D
Kristall är en eau de parfume och en av mina favoritdofter då den känns väldigt lyxig och sensuell!
Doften kostar 395kr ord.pris i butik, och kommer i en box med en doftboll för känsliga som vill kunna "ta av sig" parfymen.


Tävlingsregler:
- För att tävla måste du ha en blogg/bilddagbok som jag kan se.
- Skriv till mig ATT du är med och tävlar, varför just DU ska vinna, och varför DU är/skulle vilja bli trogen kund hos Make Up store!, skriv även en direktlänk till tävlingsinlägget så jag kan kika in på er blogg!
- Kopiera detta inlägg+bild, klistra in i din blogg/bilddagbok och skriv att du är med och tävlar om denna underbara doft hos mig (micromiss)!



Doftnoter:
Toppnoter: Bergamott, mandarin, fruktkocktail
Hjärtnoter: Jasmine, persika, sandalblomma
Basnoter: Patchouli, vanilj, sandalträ, Mysk, Amber


Tävlingen pågår till fredagen den 14 Augusti!
Lycka till!
Kom ihåg att det är hela 10 stycken vinnare!

Knasgod bästiskaka!

Det här receptet har jag tagit från Jennie, som har bloggen Kalasgott ( http://kalasgott.blogg.se ). Även bilden har jag fått tillåtelse att låna.
Måste säga att det här är en av de godaste kakor jag ätit! Den är helt suverän! Ok, den är verkligen inte något för den som räknar kalorier, men den är helt klart värd varenda extrakalori! Hihi!



1 form, ca 30x40cm

Bästiskaka

· 200g Smör

· 4 ekologiska Ägg

· 5 dl Strösocker

· 1 msk Vaniljsocker

· 2 krm Salt

· 1 1/4 dl Kakao

· 3 dl Vetemjöl


Kokosglasyr

· 150g Smör

· 3 dl Vispgrädde

· 2 dl Strösocker

· 1 tsk Vaniljsocker

· 2 dl Ljus Sirap

· 400g Kokosflingor


Gör så  här
1.
Kakan: Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
3. Vänd ner resterande ingredienser och rör till sist i smöret.
4. Grädda kakan i en bakplåtspapperklädd form i 200°c, ca 20 min.
5. Glasyren: Smält smöret.
6. Rör ner de andra ingredienserna i smöret och
låt glasyren sjuda några minuter under omrörning.
7. Bred ut glasyren ovanpå den precis ny-utagna kakan och
ställ sedan in den i ugnen i 200°c, ytterliggare 15-20 min.

Låt kakan svalna och skär den därefter i stora munsbitar!


Bild: Jennie / Kalasgott

AB/CD

Blev en sen morgon idag. Kom hem vid halv tre-snåret nånstans inatt. Var ju i Nyköping för att se AB/CD, ja.. ett AC/DC-Tribute/cover-band. Några medlemmar är kära vänner till Fredrik, jag känner dem inte lika mycket. Hihi! Höll på att bli en riktigt icke-kul kväll eftersom det kostade en hundring att gå in i tältet där bandet skulle spela och det hade vi inte räknat med eftersom det har varit gratis vid andra tillfällen, men Fredrik ringde Johan och vips, så var vi inne. Perfekt!

De lirade i drygt en en timme och det var himla bra! Publiken verkade gilla det överlag också så det var ju kul. Sen som sagt, så var vi ju i muppstaden Nyköping och sjäääälvklart blir det slagsmål. Jag är inte ute världsamycket, men har varit ute mycket förut och jag har aldrig sett ett slagsmål tidigare. Självklart har det ju varit mycket som man läst om och så, men ändå. Ska man se ett krogslagsmål så kunde man ju ge sig fan på att det skulle vara i Nyköping. Hehe!

För övrigt så gjorde det jäkligt ont att gå med en trasig vattenblåsa vill jag lova. Usch! Inte skönt alls att ha skor på sig!

Ikväll ska vi in till muppstaden igen för återigen så lirar flera kära vänner, men ikväll är de KYSS, Sveriges bästa KISS-band. Ska bli kul!

Nu ska jag äta frukost. Är vrålhungrig!

Tjipp!

Motionen straffade sig

Aj aj aj! Jag har skitont och det känns som min tå ska ramla av. Skulle vara duktig och gå ut och gå efter maten och drog på mig gympaskor och gick iväg. När jag kommer ca en kvart hemifrån så börjar det kännas som att nåt sitter imellan tårna och sen sticker det till och gör jäkligt ont. Tar av mig strumpan och ser då att jag spräckt jordens vattenblåsa på ringtån på sidan! Skinnflörpen är det som ligger och skaver emellan. Fick rycka loss den, vilket gjorde att det gjorde lika ont ändå så haltade sista etappen hem. Blä! Nu har jag bara lust att gå och lägga mig.
Inte överhuvudtaget märkt att jag haft en vattenblåsa. Det var ju inte sååå längesen jag var ute och gick att den borde uppkommit på en timmes promenad liksom. Sjukt.

Nu ska vi ju tydligen in till Nyköping idag med så får väl göra mig ordning lite. Vad sugen jag är när man knappt kan gå... Hade räckt med imorgon. Jag som hade tänkt plocka blåbär imorgon.


Kolmårdens djurpark

Här kommer bilderna från Kolmårdens djurpark!
De små bilderna går att klicka upp.


Det var rätt mycket bilar.

  
 


  
 

Min favoritbild <3


Tips: Gratis skor!

Ok, måste bara tipsa om en sida där du nu kan samla poäng till presentkort till skoaffärer. Fungerar likadant som de andra gratissidorna, men vem vill inte ha skor liksom. Hehe!

Bara klicka på bilden så kan man bli medlem:
 

Hydet 40 år!

Ja då har jag äntligen fått in bilderna i datan. Hehe! Klicka för större bild.

   
 
Gillar Marias strumpor. Hihi! Pasi Ruuska är body paintern. (endless art)

 En bil...  En båt...
 En bil?  En båt?

  
 


  

Vill ni se fler bilder så kika gärna in på Marias blogg: http://n0ll8.blogg.se/

Baby Mama

Den välorganiserade och ensamstående affärskvinnan Kate Holbrook (Tina Fey) har alltid satt sin karriär i första rummet. Vid 37 års ålder bestämmer hon sig slutligen för att skaffa barn, men upptäcker att hennes chanser att kunna bli gravid är allt annat än goda. I ren desperation beslutar sig Kate för att använda en surrogatmamma, men hennes prydliga värld ställs på ända när den öppensinnade Angie (Amy Poehler) flyttar in och utlöser en häftig kamp mellan två starka viljor.

Söt film! Gillade den, men blev inte kär om man säger så. Hehe! Men ett bra tidsfördriv en torsdagkväll var det ju helt klart. Himla rolig var den, men den hade en underton av det tragiska att alla faktiskt inte kan bli gravida och lider väldigt av det. Kan säkert vara nåt att ha i åtanke ibland och inte ta saker för givet. En mysig film iallafall!

Betyg: 3/5


The Duchess

Det här är den sanna berättelsen om den vackra och glamorösa Georgiana Spencer, en av 1700-talets mest fascinerande kvinnor. Hon var gift med Hertigen av Devonshire och umgicks med ministrar och prinsar. Hon blev en modeikon, en älskvärd mor, en slug politisk aktör och folkets älskling. Men Georgianas kärleksliv var komplicerat. Hon hade ett förhållande med Earl Grey samtidigt som maken levde tillsammans med hennes bästa väninna Lady Bess.

Åh, jag gillade verkligen denna film! Tragisk och vacker, både vänskap och fiendeskap. För att inte tala om alla vackra klänningar! Underbara kreationer och man kunde ju sitta och titta bara på dem. Men storyn var för fängslande för det ändå. Jag var fast genom hela filmen. Vackert! Sen älskar jag ju Keira Knightley också.

Betyg: 4/5



Kolmårdens djurpark!

Där fick man för att man äntligen skulle passa på och lägga upp lite bilder från Hydet-festen och även från Kolmården som vi var på igår. Då var batteriet i kameran stone-dead så det gick inte ens att föra över bilderna till datan.. Jag menar verkligen Stone-dead. Gick inte ens att starta den!

Hur som helst så bestämde sig jag och Fredde för att åka till Kolmårdens djurpark. Klockan var väl tolv när vi bestämde oss så lite sent ute, men vad gör det när man bara har en kvarts körväg genom skogen liksom. Hehe!
Vi gjorde kycklingsallas här för glatta livet och plockade fram kylväskan och ordnade helt enkelt med lite picknick. Helt mysigt. Sen åkte vi.

Ja, Fredrik körde min bil på grusvägarna genom skogen och det kändes ju ungefär som varenda hjulmutter skulle lossna!! Han tyckte jag var som en överbeskyddande morsa, men vadå jag vill ju inte ha min bil försörd liksom. *blink* Ok, jag vill inte ha hem honom i en låda heller, eller hamna i en själv för den delen, så jag satt och tjatade om att han skulle sakta ner hela tiden. Haha! Till slut var vi äntligen framme.

Trodde inte att dagen skulle bli så varm som den blev eftersom det var molnigt först, men vi var svettiga innan vi ens kommit upp till rulltrappan. Haha!
Det var mycket nytt i parken eftersom man inte varit där på länge. Bland annat gick vi igenom Wild Camp och där fanns det både en gruva som vi klättrade igenom och ett skeletthus som vi var livrädda för att ramla i. Det kändes ungefär som att gå i ett spökhus på tivoli. Det största skelettet vi såg var från en isbjörn. Det stod dessutom på bakbenen och den var galet stor!

Björnarna hade bebisbjörnar och de var roliga och busade och klättrade omkring. Pappa björn låg i badet...det var iallafall den största björnen. Hehe! Tigrarna var slöa i värmen men de låg precis nedanför fönstren och gallren så man såg dem rätt bra. Hade det inte varit så mycket folk hade jag stoppat in fingret och petat på en! De ser ju så mjuka ut! Hade man blivit av med ett finger så skulle man ju iallafall kunna skryta att en tiger ätit upp det. Det låter ju lite häftigt liksom. Haha!
Måste tyvärr säga att jag blev besviken på delfinshowen. Det är inte delfinernas fel, men förr var showen vacker och det var uppmärksamhet på delfinerna hela tiden. Nu var det mer barnanpassat med låtsaspirater och Markoolio. Det var inte alls så kul. Hela parken är ju barnanpassad för det mesta så delfinshowen hade allt fått kunna vara vuxen och vacker tycker jag.

Men men, överlag så var det en toppendag och jag hade ruggigt roligt! Imorgon när kameran är laddad så ska jag lägga in bilderna och då även från Hydetfesten. Det var ju också en riktig kalasfest vill jag lova! Massa massa kul folk och alldeles för många lakritsshots! 15 tror jag att jag kom upp i. Mina små vänner Bonnie och Ronja satt ju där sen liksom. Haha!
Det blir bilder sen.

Tjillevipp! 

När man minst anar det...

..så får man som roligast. Det har varit en superkul helg, med vissa restriktioner då...men överlag så har det varit toppen!
Ska lägga upp lite bilder sen men nu måste jag ha frukost.

RSS 2.0