Still shaking...

Hej hopp!
Vilken fullspäckad dag! Trött som få är jag eftersom det bara blev fem timmars sömn. Stängde på jobbet igår, la mig vid ett, men somnade runt halv två tror jag. Klockan ringde kvart i sju så då var det upp och studsa för att vara på jobbet till kvart i åtta.
Så idag har jag jobbat till tre och sen blev det rally in till stan för att dansa zumba kloxkan fyra. Alltså, jag säger det varje gång, men det är så himla himla roligt! Jag älskar't! Jag ska fan trycka en tröja där det står I<3 Zumba. Haha!
Efter det blev det dessutom en timmes bodypump också för att späda på träningsvärken lite extra. Sen hem och duscha och hänga i soffan. Nu är jag verkligen sjukt trött och även kroppen är utmattad. Kommer sova gott i natt.
Imorgon ska jag zumba ihop med Milla. Då är det Carolina som håller i passet så då blir det tufft. Men SEN är det vila nästan resten av veckan. På tisdag ska vi på hockey, på onsdag gör jag klart tatueringen och på torsdag jobbar jag. På fredag kanske kanske det blir Easyline. Sen ska vi iallafall upp till Stockholm för då är det make-up-helg igen. :)

Tjingelingens till nästa gång.

Make up artist-utbildningen Dag 6

Den efterlängtade fortsättningen! Hehe!
Alltså, jag är inne i en så sjuk trött-period så jag vet inte vad! Jag vaknar tidigt, blir trött men är vaken och på kvällen kan jag knappt hålla ögonen öppna. Sover massor, men är lika trött för det. Det är väl att vintern fortfarande har en i ett fast grepp. Man skulle behöva gå i ide tror jag. Vakna till när solen har fått det varma vårskenet istället, för detta isljus som det är nu.

Hur som helst, här ska vi prata smink och vi har kommit igång med årtalsmakeup nu! Det är jättespännande!
I söndags hade vi 20-tal och 30-tal. På 20-talet var skuggor och allt väldigt rundat. Ögonen skulle ha rund form, rouget var runt och droppformat och läpparna skulle se ut som små hjärtan. Ögonbrynen ska vara långa och lite ledsna.
Jag satt modell åt Olle när han skulle visa 20-talslooken. Han tog på mig peruk så vi körde helt ut och det var jättekul! Såhär såg jag ut:



Sen var det vår tur att ge oss på 20-talet! Jag jobbade ihop med supersöta Sofie och hennes ögon blev så superfina! Dessvärre hade jag varit så långsam så jag hann inte riktigt klart. Jag hann bara lägga läppenna men inget läppstift. Dessutom hade jag gjort munnen för stor. Den skulle vara mindre. Haha! Men såhär blev det iallafall:



Sen måste jag bara få visa det som Hanna gjorde på Annica. Det blev så läckert!


Efter lunchen så hoppade vi på 30-tal med en gång. Tänk Greta Garbo.
Ljust på ögonlocket, mörkt i globen och uppåt. Mycket eyeliner och superdupertunna fejkade runda ögonbryn. Snipiga röda läppar som pricken över i:et. Och lösfransarna såklart! Lösfransarna!

Olle visade sin version på Linda:
 Så snipigt och snyggt! Riktig filmstjärnelook!

Under detta momentet så jobbade jag med Hanna och hon började sminka mig. Till saken hör bara att vi egentligen skulle ha haft ögonbrynsplast för att dölja våra befintliga bryn. Nu hade ingen det, så vi fick försöka dölja de befintliga brynen i den mån det gick, så tänk bort de riktiga brynen för bästa resultat. Haha!
Detta gjorde Hanna på mig:


Andra omgången körde jag på Hanna och jag var av nån anledning väldigt nervös för bedömningne i just det här momentet. Det är ju typ ALLT som jag tycker är svårast. Röda läppar, eyeliner och att få dit fransar. Hahaha! Men döm om min förvåning när Olle kommer och säger att det är det bästa jag gjort hittills! Gissa om jag blev glad. Wohoo! Han tog tillomed i hand. Så det var jättejätteroligt! Tillomed läpparna var bra.

Här är det bedårande resultatet: Hon är ju supersnygg!



Ja, efter detta var det dags att fara hem och jag somnade helt utmattad den natten. Det är ju så mycket som snurrar i skallen. Jag tänker på smink typ hela tiden. Haha! Redan tre helger avklarade. Det går så himla fort.
Nästa helg ska vi göra 40-tal och 50-tal på lördagen och på söndag är det Hår och Brud.

Tjingeling!

Frågor frågor

1. Var är din mobiltelefon?
På vardagsrumsbordet.

2. Var är din andra hälft?
I soffan


3. Ditt hår? 
Sovrufsigt och uppsatt i en knut


4. Din mamma?
Bästa mamman!


5. Din pappa?
Vi har inte så jättemycket kontakt idag, men klart jag tycker om honom.

6. Det bästa du vet?
Det är ju massor, men överlag så är det nog mammas pannbiff, sås och potatis. Och hennes julköttbullar...och jordgubbstårta... och vitlökssmör till grillat...
Annars är det min sambo och mina katter och min övriga familj, mina vänner, smink, träna, musik och att ha roligt, både i ensamhet och med vänner.


7. Din dröm i natt? 
Minns inte om jag drömt, har sovit som en klubbad oxe.

8. Din dröm/ditt mål?
Att trivas med mitt liv, ha det bra, ha god ekonomi och hälsa och att vänner och familj alltid kommer finnas där.


9. Rummet du är i?
Vardagsrummet


10. Din hobby?
Sminka

11. Din skräck?
Die alone, utan att någon finns hos mig.

12. Var vill du vara om 6 år?
På en lycklig plats med make (och barn?) och ett gott liv.


13. Var var du igår kväll?
Hemma


14. Vad är du inte?
Pedant

15. En sak du önskar dig? 
Att sminkutbildningen går bra.

16. Var växte du upp?
Norrköping

17. Det senaste du gjorde?
Åt frukost

18. Dina kläder?
Träningsbyxor och en topp

19. Din TV?
Philips

20. Ditt husdjur?
Kissen, Busan och Fredrik ;)

21. Din dator?
Har ingen, bara mammas lilla rosa just nu. Måste köpa en ny. :(

22. Ditt humör?
Normalt, dock lite uppgiven eftersom det är tråkig jobbkurs OCH jobb direkt efteråt.

23. Saknar du någon?
Ja, farmor


24. Din bil?
Världens bästa Toyota Starlet. <3

25. Något du aldrig har på dig?
Polotröja

26. Favoritaffär?
Make Up Store :P

27. Din sommar?
Härlig, varm och lång


28. Favoritfärg?
Älskar alla färger!

29. När skrattade du senast?
I sängen när Busan hoppade på mig.

30. När grät du senast?
Oj, det minns jag inte.


Make up artist-utbildningen Dag 5

Uppdatering! Wohoo! Jag har verkligen varit supertrött de senaste dagarna, men nu känner jag att jag orkar uppdatera lite. :)

I lördags hade vi dag- och kvällsmake up. Dag är ju en ganska enkel makeup, huden ska lysa igenom naturligt, det ska inte "fuskas" för mycket och det ska vara rent och fräscht.
Jag sminkade Hanna lite enkelt. Enkla skuggor, naturligt färgade läppar och bara lite färg på kinderna. Tyvärr glömde jag fota.
På eftermiddagen hade vi kvällsmakeup och vi skulle använda lösfransarna. Bara det gjorde ju att man blev lite nervös. Haha! Har aldrig satt dit ett par fransar tidigare, så det blev spännande. Men det gick ganska bra.

Jag jobbade ihop med Ilona och det blev en dramatisk look med grönt och guld, mycket vinge på eyelinern och fina rosa läppar som passade henne jättebra! Nu ville hon inte vara med på bild och det respekterar jag självklart. Så därför är bilderna borttagna.



Vår lärare Olle visdae en kvällsmake på Michelle och det såg ut såhär:


Efter den här dagen var jag så trött, så jag däckade i soffan när jag kom hem och sov i två timmar. Sen hade jag jätteproblem med att somna på natten istället, så jag var lika trött på söndagen. Haha! Men det blev en riktigt bra dag. Orkar inte uppdatera om det nu, men ska försöka hinna imorgon eller i övermorgon. Nu är jag så trött så jag skullekunna gå och lägga mig, men klockan är ju bara halv tio... Vi får se om jag kanske somnar i soffan istället. Hehe!

Och alla kurstjejer, feel free to kopiera bilderna om ni vill ha dem. Gäller alla "skolinlägg" som ligger och kommer hamna här. :)

Bildfattigt

Ok, jag trodde helt klart att jag skulle ha mera ork i helgen än vad jag har haft.
Skolan har sugit musten ur mig eftersom man är så uppe i varv och koncentrerad där hela tiden, så jag däckade i soffan igår utan att göra nånting och idag körde jag hem och har inte orkat mera än druckit en kopp te. Ska försöka få up bilderna och allt imorgon, mellan träningspassen. Haha!

Tjingelingens, nu ropar sängen på mig.

Statoil is a partyyy!

Hahaha, vad jag har skrattat! Har just lagt in bilderna från vår Statoilfest med grannarna i Norrköping och Nyköping och villka bilder det finns. Hahaha! Jag ska in och öva smink på mamma nu så ska lägga upp dem när jag hinner.
Det var ett roligt kalas den dagen. Hihi!


Zumbamoves

I LOVE mina zumbapass! Idag har jag kört igen och även om jag är smidig som en träpåk så är det så imla roligt. Önskar såklart jag hade lite mera "latino" i kroppen så man kunde vicka på höfter och axlar, men vad gör det egentligen när det är så kul? Haha! Inte är jag ute efter att bli proffsdansare inte.
Idag var det Carlos istället för Carolina, men det gör ingenting, alltid lika kul!

Imorgon är jag ledig och då har jag bokat bodypump från fem till sex och sen halv åtta har jag bokat zumba också. Så det är en och en halv timmes dödtid däremellan, men ska gå en sväng på löpbandet tror jag och sen vila en stund och fylla på med lite energi. Det blir nog kanon.

Nu är det snart dags att pysa till jobbet.
Ha en trevlig alla hjärtans kväll mina kära!

Emottages gärna!

Om nån vill ge mig en ny bil så tar jag gärna en sån här: :D


Om semlor

Hahaha, det är lustigt ibland! Hamnade i en "diskussion" om det här med semlor. Jag anser ju att en semla är bara en semla om den innehåller mandelmassa och grädde. Alla håller inte med. För övrigt så bryr jag mig egentligen inte, det är mest kul att retas med folk som inte gillar mandelmassa och säga att de bara äter fejk-semlor.

Hur som helst så, tar folk det väldigt olika. En del skrattar (vilket är min mening), en del surar och en del bryr sig inte och en del tycker jag är dum i huvudet. Haha!

Därför, bara på kul så sökte jag upp lite information om den kära fastlagsbullen. Allt är saxat från Wikipedia, men lite kul att veta fanns allt med. Håll till godo.



En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg (då den serveras i ett fat med varm mjölk), är en slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning med mandelmassa och grädde. I Skåne, Småland och i andra delar av södra Sverige samt i de svenskspråkiga delarna av Finland heter bakelsen fastlagsbulle. Även i Estland är semlan populär och heter vastlakukkel.

Ordet semla var från början endast beteckningen på själva den ljusa vetebullen, utan fyllning. En semla är på finlandssvenska vad som i Sverige kallas småfranska, fralla, rundstycke eller Pain Riche

Historik:
Semlan åts från början enbart på fettisdagen under påskfastan ("fastlagen") i större delen av landet. Senare, när svenskarnas intresse för fastan minskade, blev det tradition att äta den varje tisdag under fastans sju veckor.[källa behövs] I Skåne åts dock fastlagsbullen enligt traditionen enbart på fastlagssöndagen, senare även veckorna före. I dag börjar bageritillverkade semlor säljas strax efter jul (ibland till och med före jul) och finns tillgängliga varje dag fram till påsk.

Enligt en annan historiebeskrivning i muntlig tradition, var semlor från början släta bullar som var bland det enda som fick ätas under fastan. För att dryga ut denna mat började folk göra hål i semlorna och lägga in olika andra godsaker, vilket med tiden utvecklades till den vispgrädde och mandelmassa som numera anses vara det riktiga innehållet i Sverige. Detta skulle vara bakgrunden till att semlor äts från fettisdagen och fram till påsk.

Semlans innehåll:
I Sverige består semlor vanligen av en söt vetebulle, oftast kryddad med kardemumma, med avskuret lock. Under det florsockerpudrade locket finns en fyllning med mandelmassa och vispad grädde. Lokala varianter förekommer, dock aldrig med bär. I Västsverige ersätter man ibland florsockret med pärlsocker och hackad mandel. I Finland äter man dessutom en variant med sylt, vanligtvis hallon, i stället för mandelmassa. Fastlagsbullar med mandelmassa brukar i Finland dekoreras med mandelflarn och eventuellt också florsocker, medan syltversionen enbart har florsocker. I Norge har semlor genomgående sylt i stället för mandelmassa.

Butiker och konditorier saluför även semlor för allergiker och andra som följer en viss typ av kosthållning, till exempel med laktosfri grädde, med vaniljkräm i stället för mandelmassa och glutenfritt bröd.

Servering:
Traditionellt åts semlan i en djup tallrik med varm mjölk, som ibland spetsats med en gnutta salt, för att bryta mot sötman, och i vissa delar av Sverige även med kanel pudrat över semlan. När semlan serveras på det sättet kallas den hetvägg. Under andra halvan av 1900-talet började den dock allt mer betraktas som en sorts bakelse som äts utan mjölk, troligen som en följd av att den började serveras på konditorier. Vissa av dessa började även använda wienerbrödsdeg för att göra semlan ännu mer bakelselik. Traditionen att servera hetvägg har dock återinförts på ett flertal kaféer och konditorier under senare år, åtminstone i de större städerna. Semlor är också väldigt populära i Danmark.


Nalle Puh-citat

Enda gången du bör backa är när du tar sats.

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.

När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.

Det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre.

Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre.

Om du försöker ignorera en knackning på din dörr, ropa då inte "Nej!" när det frågar: "Är det någon hemma?"

Jag har inte glömt, jag kommer bara inte ihåg.


Snö vart man än vänder sig!

Oj oj oj vad det har snöat idag! Gör fortfarande för övrigt!
Har jobbat i två dagar nu och imorgon är det personalfest. Vi ska åka go-cart, bowla, käka mat och dansa asset av oss. Hihi!
Idag fick jag åka runt halva byn där jag bor, för att komma in med bilen till mitt hem. Alla byvägar var förplogade så det var stora vallar för och min lilla bil tar sig ju inte igenom dem utan att fastnar bara. Så det blev till att vända och testa en annan väg, men där var det likadant som den första. Så fick testa en tredje och där kom jag in, men det var inte plogat utan bara spår efter en annan bil, så det gällde att hålla tungan rätt i mun för att hålla sig i spåren, annars hade jag fastnat. Lite jobbigt såhär mitt i natten. Haha! Hem kom jag iallafall, men inte en plogbil i sikte, vilket var lite smått irriterande när det vräkt ner snö hela dagen... Hoppas verkligen vägarna är plogade imorgon, men då är väl bilen inplogad istället...

Nåja, snart ska jag sova. Är trött i benen och huvudet. Har varit massa med folk idag. Alla har ju suttit i långa bilköer för att det vält lastbilar här och var. Usch usch, jag är glad nu i efterhand att jag inte åkte in och tränade.

Tjingeling!

Make up artist-utbildningen Dag 4

Dag fyra handlade om baser i fetsmink och att sota ögon. En jätterolig dag och det gick väldigt bra dessutom. Fick mycket beröm av läraren. Självklart också ett par påpekningar. Men det är av dem man lär sig. Det är så roligt det här med kritik, för säger någon nåt negativt så kan jag ofta bli lite stött, även om det är för min egen skull. Man är ju lite ego såklart och vill inte bli tillrättavisad, men på utbildningen så känner jag ingenting sånt. Det känns BRA att få kritiken för då lär jag mig saker och hur jag ska göra rätt.

Hur som helst, vi började med baser med Studio Foundations. Det är dessa produkter som kallas fetsmink. Krämiga baser, de används ofta till fotosmink för att få en så perfekt och jämn yta som möjligt och väldigt ofta också till bröllop, då (om man fixerar ordentligt) de blir vattenresistenta, eller snarare gråtresistenta. Hihi!

Så det vi gjorde på förmiddagen var alltså perfekta baser, med shading, highlighting och hela kitet. Tänk att vi hade läppstift som rouge. Hihi! I make up är allt tillåtet. Jag sminkade basen på supersöta Kimia. Det var nästan en piece of cake, för hon har så himla fin ansiktsform med höga kindben och allt. Det blev väldigt bra om jag får säga det själv. Hihi!


Eftermiddagen ägnades åt att sota ögon. Olle visade två varianter, en vanlig svart och en med färg. Kimia fick sitta modell igen. Färg till vänster och svart till höger om ni inte ser det. ;)


Jag valde att göra en sotning med svart och färg. I detta fallet blev det grönt och lite guld (och svart). Min modell blev Michelle. Att jag valde grönt var mest för att jag älskar hennes hårfärg. Hon är rödhårig så som jag var förut. Åååh, saknar ibland! Så jag tänkte att rött hår... ja då blir det skitsnyggt med grönt på ögonen! Så så fick det bli. Här blev jag väldigt nöjd och även Olle verkade tycka det var bra. Jättekul att höra! Michelle gillade det också!
Ögonen är ju det jag alltid gjort mest på mig själv också så där ligger väl de flesta skillsen. Haha!
Såhär blev det. Kameran suger ju upp mycket färg så det ser ganska svart ut, men det är mörkt grönt lagt över det svarta och så guldigt in i ögonvrån och som highlight.



En riktigt rolig dag. Som vanligt är man helt slut efter en skolhelg eftersom det är så mycket info att ta in, men redan nu har det gått två helger. Tror det kommer gå läskigt fort det här. På både gott och ont. Bra för att det går snabbt att bli färdigutbildad, inte så bra för att man kommer sakna klassen och lärarna och tiden i skolan. Tryggheten och vänskapen. Men än så länge är det åtta helger kvar så vi kör på! Kul är det! :)

Make up artist-utbildningen Dag 3

Andra helgen, tredje dagen det var dags att åka till skolan.
Denna dagen ägnades åt korrigeringar av läppar och ögon. Att göra ett par perfekta röda läppar är det svåraste inom sminkväg så det fick vi börja med att öva på och hell, det var svårt! Var det för lite där, så blev det för mycket här och där fick man inte fuska för det syntes och så var det för smalt och för tunnt och för snett och ja... allt man kan komma på.

Här är lärarens objekt: Det blev en halvblunder på Hanna, hoppas det inte gör nåt.

Close-up:


Ja, och så var det då våra egna försök. Jag blev först sminkad så här är mina läppar au natural:

Här är jag sen i rödmålade läppar:

Ja, lite snett ser man att det är, men jag kan tala om att det är bra mycket lättare att se på bild än att se det på riktigt. Man blir lite "hemmablind" med det man håller på med, så kameran är ett bra redskap när man övar har jag märkt.

Ja, så var det då min tur att måla röda läppar. Det gjorde jag på Hanna:


Nu kommer ett bildspam. Bilderna är klickbara. Resultatet blev detta:



Ja... här krävs det klart mer övning. Men skam den som ger sig. Hehe!

Korrigering av ögon blev mycket teori, hur man framhäver, vad man ska tänka på vid hängiga ögonlock, insjunkna ögon, utstående, täta eller glesa osv.
Vi fick sminka varandras ögon med en kontrastfärg och så skulle vi tänka på korrigeringar.
Här är det som Olla, läraren gjorde på mig:



Sen var det vår tur. Detta gjorde jag på Susan med grönt och guld:



Jag fick detta med rött, brunt och gult av Kinia:



Det var en väldigt rolig och intensiv dag! Tyvärr missade jag ett födelsedagskalas, men det får det vara värt. Jag göra bara detta en gång. Fyller år gör man varje år. Tyvärr. Hehe!


Övning ger färdighet...

Hej hopp!
Har återigen haft en helg i skolan och det har varit superkul!
Men i veckan innan jag åkte upp så var jag hemma hos Milla och tjattrade, fikade och övade smink, framförallt bas, shading och highlight. Det är inte helt lätt kan jag lova, jag ser nu i efterhand att jag gjort en del saker fel, men det är ju av misstagen man lär sig så det spelar ingen roll. :)
Lite bilder på det jag gjorde på Milla. Kan dock understryka att jag tog i ganska mycket för att vara lite övertydlig och så var det lite dåligt med dagsljus där på slutet. Hehe! Har testat med både wonder powder (mineralpuder) och vanligt matt löspuder också.


Här har jag använt flytande foundation men torra produkter till shading, rouge och highlight. Det var första försöket. Andra gången gjorde jag shading och highlight med foundations, men jag glömde en massa. Hahaha, fast det ser ändå bättre ut. DOCK så har jag inte lyckats få färgerna att flyta samman, så det syns väääldigt tydligt vad jag lagt shading. Haha!

Men stackarn fick iallafall en väldigt fin ögonmakeup i lila och guld som passade henne jättebra. Hon behöll den i fem minuter. Hehe! Sen åkte vi in till stan och körde core.


Mer visar jag imorgon. Blogg.se ska ha driftstopp nu.
Tjing och godnatt!

Bryn och fransar!

Nu har jag gjort en beställning på lite bryn- och fransfärg, så här ska vänner och bekanta snart få lite färg i ansiktet, allt för mitt övandes skull. Eller vad säger ni? ;)


Bilden lånade jag från Google.


I'm alive!

Kan börja med att sääga att det kliiiiiiiar! Tatueringen alltså! Mycket skorpor har redan lossnat men inte allt. Sen blir det ju en omgång till när jag ska göra klart den också. Hehe! Fin = Lida pin, men det vet vi ju redan. Därför vaxade jag ben och brasiliansk igår. Hehe! Så nu är vinterpälsen borta. I övrigt så tränade jag igår, bodypump och så var jag på jobbkurs. Sen såg jag film och åt pizza med Fredrik.

I helgen är det skola igen och det ser jag fram emot! Ska hem till Milla idag och öva lite smink och umgås! Ska bli så kul! Måste kolla upp det sista jag ska komplettera sminkväskan med också. De här nödvändiga sakerna som tops, bomull och lite sånt.

Men nu kanske det är dags att klä på sig. :)

RSS 2.0