Ink happens...




Andra omgången för att få den klar blir i mars. :)


Make up artist-utbildningen Dag 2

Hej hopp!
Blev inte mycket till datorerande för mig igår. Till skolan åkte jag såklart och även denna dag var det jättekul!
Vi hade en supergullig tjej till lärare som heter Lisa. Hon lärde oss massor och hudvård och hudlära och sen fick vi lära oss att färga ögonfransar och bryn. Det har jag aldrig gjort förut och när hon frågade om ett visningsoffer så ställde jag upp blixtsnabbt. Hehe!
Hon färgade ena ögats fransar bara för att visa (vi skulle göra på varandra sen) och så tog hon och färgade mina bryn och plockade dem så de blev jättefina. Jämna och snygga och mer symmetriska än nånsin. Det behövdes nu. Länge sen som Anna satte pincetten i ansiktet på mig. Haha! Jag är ju glad om jag slipper själv. Men nu har jag iallafall en jättefin grund att köra på. Kolla de svarta fransarna också. Hihi!


I övrigt så lärde vi oss om flytande baser och det blev en snabb genomgång då frans- och brynfärgningen drog ut lite på tiden. Men det har verkligen startat jättebra!
Det är bra tjejer i gruppen i varierande ålder, toppenlärare hittills och det har varit så kul!
Tog en randombild på hur det ser ut:


Ska visa mer i fortsättningen. Nån dag nu när jag ska märka upp mina produkter så ska jag visa den "lilla" sminkväskan med produkter jag fick också. Hehe! Kanske skulle försäkra den, det är värt typ 15.000:- Undrar vad MITT smink är värt... Ska vi nog inte ens tänka på. Hihi!
Jag kommer också lägga upp ett par datum som jag kommer behöva modell så om nån känner för att åka till Stockholm en lördag eller söndag så är det bara att hojta vilken dag som passar er.

Nu blir det film.
Tjingeling!

Make up artist-utbildningen Dag 1

Halloj!

Här sitter man nu, mätt och belåten och mättad på information! Det har varit en rolig dag och en hel del nya kunskaper. Gick upp kvart i sju i morse, hur kul är det på en lördag liksom? Haha!
Men vid nio började utbildningen så det blev lite kläder, lite make up och lite frukost. Sen hade jag lyxen att bli skjutsad till skolan av snälla Fredrik. Träffade ett gäng tjejer utanför som säkert var lika pirriga som jag, men det släppte ganska snabbt när man kommit in. Vi hade lite upprop och rektorn och en lärare, Anneli och Olle presenterade IMC och Make Up Store och så hade vi lite upprop och fick berätta lite om oss själva. 
Efter det fick vi en gigantisk sminkväska med massa roliga saker i! Haha!

Nio microshadows (hade redan alla, hehe!)
Två eyedusts (som jag redan hade)
En cybershadow (som jag hade)
Tri Brow Color
Cover All Mix
High Tech Lighter
Fyra rouger
Fyra Studio Foundations
Två rengöringar
En dagkräm
En face mist
Massa penslar
En penselväska
Fyra flytande foundations
Fyra läppstift
Fyra läppennor
Fyra ögonpennor
Ett par lösfransar
Singelfransar
Lim till fransarna
En dual foundation
Ett löspuder
Ett wonder powder
Pincett
Svampar och puderpuffar och en pennvässare.

SEN tror jag inte det var något mer. Haha! Helt galet mycket saker, men lite kommer ändå behövas kompletteras under tiden.

Vi fick lära oss mycket om färglära idag och det var väldigt intressant! Sen fick vi testa att göra egna foundations utav de tre grundfärgerna och svart och vitt. Hur tufft som helst och det var verkligen inte det lättaste, men jag lyckades nog ganska bra, men applicerade för mycket i ansiktet, så stackars tjejen jag jobbade med liknade ett spöke. Hahaha! Men Olle hade medlet att rädda upp det hela så det var tur. Hehe! Fick tillomed beröm att jag blandat och lagt färgerna bra. Skulle liiite högre upp på kinden med shadingen bara. Men mer övning blir det. ;)

Nu ska jag ta och märka mina produkter och sen är det dags att varva ner och försöka sova lite. Imorgon ska vi lära oss foundations och bryn/fransar.


Kalla fötter!

Usch, idag slog det till med full kraft! Nervositeten pratar jag om. Fick nästan tvärnit i hjärnan när jag kom på att det är i övermorgon som makeupskolan börjar! Hjälp!
Vad ska jag ha på mig? Ska jag sminka mig? Vad ska jag ha för inneskor? Vad ska jag ta mina grejer i? Kommer det vara kul? Kommer det vara svårt? Jobbigt? Kommer jag trivas med lärarna? Kommer jag trivas med de andra eleverna? Kommer jag vara äldst? Kommer det funka? Kommer allt vara fel? Kommer jag klara det här???
På en sekund dök tusen frågor upp i huvudet och jag började må fysiskt illa på riktigt. Ändå vet jag att det här har jag ju pratat om i flera år. Självklart kommer det gå bra! Självklart kommer jag gilla det! Det är för min egen skull, jag har valt det här och vill det här. Men usch vilka kluvna känslor jag har just nu!

Jag lär ju inte kunna sova imorgon natt!

Broken

Hej och hå vad tiden går!
Usch, vilken äcklig hurtbullefras. Haha!

Här är det grejer på gång! På lördag börjar makeupskolan, Milla har skaffat gymkort så vi ska köra på!
Igår hade jag ljusparty och i förrgår gick min laptop sönder.
Jag har varit i Globen med jobbet och jag har festat på en spelning med BLAKK. Allt utom att datan gick sönder har varit superkul!

Jag är fortfarande inte nervös för skolan, undrar när det kommer, om det gör det. Jag borde vara nervös tycker jag. Det blir jag ju alltid när det är nåt nytt på gång. Just ja! Jag har bokat tatueringstid också. Hehe!

Men nu ska jag hämta post och sen dammsuga.

8 o' clock

Hello!

Gick upp åtta i morse, det var halvsegt. Eftersom jag sovit så himla länge de senaste dagarna så var jag inte direkt van. Men upp och träna blev det, trots min stela nacke. Det var skönt att röra på sig. Nacken blev varken sämre eller bättre, så nu hemma, har jag suttit med vetekudde, druckit te och käkat keso. Ska ta en bit mjuk pepparkaka innan jobbet också. Om jag får förstås, det är ju Fredrik som bakat. Det fick jag. Hehe!

Imorgon blir det upp tidigt igen. Då ska vi statoilare upp till Globen på nån grej och så är det middag och sånt på kvällen. Vettetusan vad man ska ha på sig bara. Man ska vara "festfin". Det blir nog nya leopardklänningen eller nåt. Får se. Ska packa ikväll. Har inte orkat nu.

Tjingeling. 

Vila.

Det blev ingen easyline idag. Var alldeles för trött. Hehe. Så det blir bara hockey ikväll. Titta på alltså.

Jättebra med dina tips Lindsey! Tack! :) Nu kände jag att jag var för trött så stannade hemma. Lika bra det. Hehe!
Och core var inte särskilt kul faktiskt. Men en chans till ska det få. :P

På torsdag blir det Easyline och sen blir det inte träning förrän på måndag för det är massa grejer i helgen. Då ska jag dansa zumba med Milla och den här gången ska inget komma emellan. ;)

Nu ska jag sätta mig och kolla i nya ljuskatalogen. Tjing!

Core och sånt

Wow, lite lagom mör i kroppen efter dagens träningspass.
Testade på Core för första gången och sen var det raka vägen ner till Bodypumpen. Dagen till ära så gjorde Emmelie mig sällskap och det var mycket trevligt! Denna tjej och jag har setts alldeles för lite det senaste året. Ogillas.

Hur som helst, core... ett kort pass på bara en halvtimme som arbetar med coren, mage och rygg. Jotack, det kändes kan jag säga! Det var hårda puckar på en gång, ingen mjukstart.
MEN, jag vet inte riktigt om detta var nåt för mig. Det kändes lite... halvt. Men mycket kan säkert bero på att jag var lite stressad, inte såg ordentligt hur man skulle göra övningarna och att jag redan innan hade träningsvärk i magen. Haha! Jag ska ge det en chans till iallafall. Det kanske blir med Milla. Vem vet. Hehe!
Bodypumpen är mer min grej tror jag. Det gillar jag hårt! Tungt, svettigt och man måste hålla ut lääänge. Hehe! Jag känner mig duktig efter bodypump. Tillomed Emmelie tyckte det var hyfsat kul. Jag hoppas hon hakar på fler gånger.

Efter träningen åkte jag till Maxi och handlade lite och när jag sen kom hem så fick jag middag som Fredrik lagat. Det var så himla gott och satt som en smäck i magen, för hungrig var jag! Som tack för att han fixade middag, så festade vi loss på varsin semla efter det och kollade på en film.

Imorgon blir det att gå upp tidigt och åka in på ett pass Easyline, men jag ska köra ganska lugnt då, så jag inte känner mig utsliten. Haha! Sen ska vi på hockey.

Nu ska jag snart sova.

Funderar på om jag kanske skulle göra en kategori som heter träning. Det blir ju en del sånt nu. Vad tycker ni? :)

Stormvindar

Alltså herrejösses vad det blåser! Inatt dundrade det till ute på verandan och vi for upp och kollade vad det var. Det var hammocken som flyttat på sig och taket på den stod rakt upp som ett himla segel. Det är full storm! Ska nog ta och försöka skruva ner taket sen om det är nån idé.
Varför blåser det så fort det blir töväder ute?

Övrigt idag, träning blir det, core och bodypump. Bästaste Emmelie ska hänga på och köra sin gratisvecka. Förhoppningsvis hinner vi med nåt mera pass ihop.
Hoppas att Milla blir ordentligt frisk snart med så att vi kan komma igång. Ska bli så kul!
Annars ska jag bara försöka få ner julen, det som är kvar och dammsuga. Soffan är en stor årtuss efter katternas framfart i helgen.

Nu ska det bli en sen frukost. Skönt när man får sova länge. Hehe!

Gå ner i vikt?

Det var en kille som var överviktig. Han visste inte hur han skulle göra för att gå ner i vikt. Men så en dag fick han ett nummer av en av sina kompisar. 
Kompisen sa:
- Ring det här numret så kommer du gå ner i vikt, det lovar jag. Jag har själv prövat det. Killen var först lite tveksam till att det skulle funka men sen ringde han i alla fall.
- Ja hejsan, hur mycket vill du gå ner?? svarar någon i telefonen. Det kostar 25 kr per kg du vill gå ner.
- Ehh, jag vill gå ner 1 kg, svarade han. 
Nästa dag ringde det på dörren. Där stod en snygg blondin som sa:
- Om du fångar mig får du sätta på mig. 
Hon sprang och till slut fångade han henne och satte på henne.
Nästa dag vägde han sig och mycket riktigt hade han gått ner 1 kg. 
Nästa dag ringde han igen och sa att han ville gå ned 5 kg. 
Dagen därpå stod en snygg mer vältränad blondin och sa:
- Om du fångar mig får du sätta på mig. 
Som vanligt funka det och han gick ned 5 kg. 
Nästa dag ringde han och sa att han ville gå ned 25 kg.
- Är du säker? Jag menar 25 kg är väldigt mycket åt gången, sa tjejen i telefonen.
- Jodå, jag är säker, svarade killen. 
Nästa dag ringde det på dörren och utanför stod en skötare med en stor hårig apa i koppel.
Skötaren sa:
- Om du inte springer så fångar apan dig istället...

Hihihi, hittade den på facebook. :P

Flowin'

Hej hopp!
Lite seg idag. Kunde inte bestämma mig om jag ska åka in och träna idag eftersom jag har lite ont i knät och fortfarande träningsvärk. Men det blir träning. Annars blir det bara två gånger denna vecka och det är ju lite klent. Haha!
Så idag ska jag testa flowin', vilket de kunniga säger, är tungt! Sen blir det ett pass zumba också. Vi får väl se hur mycket jag orkar på flowingen. Ska ju jobba sen med, så vill ju inte ta ut mig totalt trots allt. Zumban är ju i lilla salen idag med. Undrar hur vi ska få plats... det är ju trångt när vi är i stora tycker jag..

Igår gjorde jag ett pass easyline. Med Ida igen, det var kul! Vad som gått mig förbi var ju att passet var längre än vanligt, så istället för två varv så körde vi tre! Jag typ dog ju när hon sa det. Hahaha! Men det gick bra. Jag klarade det. Men jag var trött sen. Och röd i ansiktet, som en tomat. Sen ville jag bara sova på jobbet. Tur att det var lugnt.

Nu ska jag dricka upp mitt te och sen är det läge att pysa.
Tjing!

Ensam idag

Åh vad jag har varit ensam idag. Hihi!
Skulle ha lekt med Milla idag, men hon fick tyvärr åka och jobba och jag fick träna själv och umgås med mig själv. Sånt som blir ibland. Vi ska leka och träna en annan dag istället.
Vid elva befann jag mig på gymmet och körde bodypump. Det är så jobbigt och så kul! Sen pratade jag lite med Kattis, instruktören för jag tror jag gör lite fel på en övning, så hon gav lite tips och råd och så skulle hon visa mig bättre nästa gång innan passet börjar.
Sen åkte jag vidare till Lidl och köpte massa kvarg. En superbra källa till protein! Blanda med Fun Light eller mixade bär så är det supergott. :) *tipsa*
Sen åkte jag vidare upp till ÖB (inte Ö&B) och rotade igenom djungeln med dammsugarpåsar. Jag drog i personalen för hjälp så vi får väl se om vi lyckades hitta rätt. Haha!
Sen blev det en kortis till Maxi, mest för att jag egentligen inte hade nåt att göra hemma. Fredrik är i Stockholm. Där strosade jag omkring i affärerna utan att handla något och sen kom jag på att Anna jobbade på Mist idag så då gick jag dit och slog ihjäl 25 minuter till. Hehe!
Sen blev jag hungrig så då åkte jag hem och åt en burk keso och en avokado. Lätt middag. Haha!

Kvällen har spenderats framför en film, Switchblade Romance. En fransk film. Helt ok, men inte särskilt läskig.
Nu ska jag kravla ner i sängen med min bok och sova utan att alarm eller nåt stör imorgon. Haha!
Tjingeling!

Summering

Ja, varför inte göra en summering av det gångna året. Kan ju vara kul.
En rolig sak varje månad, eller två eller tre...

Januari:
Färgade håret svart efter många många år. Blev grymt!
Februari:
Åkte på en grymt rolig dygnskryssning med jobbet. Det blev råparty för hela slanten!
Mars:
Började med Modifast-diet, gick ner 3 kg på 2 veckor. Har hållt i sig hyfsat bra.
Började äta leverpastej igen efter ca sex år sen sist. Haha!
Bestämde mig för att hoppa fallskärm!
April:
Bakade mina första cupcakes.
Kokade min egna jordgubbssylt. Godaste ever!
Bestämde mig på riktigt att NU, snart ska jag gå sminkutbildningen.

Maj
:
Jag testade sushi för första gången.
Var på Metallsvenskan i Örebro, såg band spela fotboll och så konsert på kvällen. Grymt kul dag!
Rolig kick-off med jobbet!
Juni:
Den sjukt efterlängtade semestern.
Sweden Rock Festival!
Kiss i Malmö!
Vaxade benen för första gången ever. Aj, men like it!
Var på Twilight Fan Event och såg skådespelarna in real life.
Elin blev gravid!
Tredje filmen i Twilight Saga kom på bio.
Juli:
SEMESTER!
Testade brasiliansk vaxning för första gången. Ajaj, men bra bra.
Vann biljetter till Skogsröjet 2010
Skånesemester hos Kerstin och Micke i en vecka.
Köpte pool i superhettan.
Dragracing på Mantorp.
Köpte presentkort på fallskärmshopp. Dock inte använt ännu.

Augusti
:
Sonisphere - världens regnigaste festival!
Att kameran och mobilen lagade sig själva efter årets regnigaste festival ever!
Skogsröjet i Rejmyre.
Fyllde år.
Skaffade Facebook efter min totala vägran. Ångrar det definitivt inte! Har fått kontakt och återfått kontakt med så många människor som jag annars inte skulle ha pratat lika mycket med eftersom jag inte haft några kontaktuppgifter. Det känns bra och kul! Andra får tycka vad de vill...

September:
Stockholm Rockout.
Mysdag på Kolmården.
Ozzy i Globen.
Riksdagsvalet! Livrädda svenskar: Ser ni? Sverige har inte gått under! (Däremot har vi haft ett försök till terrorattack.... Men vi gillar olika, som Aftonbladet säger. ;) )

Oktober
:
Min första beställning cupcakes kom in.
Svärmors roliga 50-årsfest!
Sabaton i Norrköping.
Började träna ordentligt igen, äntligen!
November:
Gick på min första hockeymatch.
Mina vänner Anna och Tim fick sin bebis.
Testade zumba på gymet. Kul kul!
Fredrik fyllde år!
Hälsade på på make up-skolan.
December:
Sabatonkryssningen.
Crazy Lixx-spelning i Linköping.
Avantasiakonsert i Stockholm.
En mysig ledig julafton.
JAG KOM IN PÅ MAKEUPSKOLAN!


Tråkiga saker har ju också hänt, men ändå inget som jag dött av.
What doesn't kill you makes you stronger.
Det här var vad jag kom på i alla hast.

Tråkiga saker:
Tokdeprimerad på jobbet en period.
Första makeuputbildningsförsöket gick åt pipan.
Ronnie James Dio avled. RIP.
Att skötseln av farfar tar alldeles för mycket positiv energi ifrån mig.
Att jag inte har tatuerat mig en enda gång.
Den galna stressen och ångesten för diverse saker i slutet av året.

Men nu är det 2011. Det ska bli spännande att se vad detta år har att bjuda på.

Nytt inlägg

Årets första inlägg, jag ha nackspärr! Det är inte skönt. Dessutom har katten kissat i min säng på mitt nya täcke. Inte kul. Så just nu känns det bara halvkul med alltihopa.
Men igår var en bra dag. Sov till tolvslaget på dan, käkade rejäl frukost och sen åkte vi till Norrköping på femårskalas. Lilla kusinbarnet Bianca fyllde år så vi firade henne med rosa prinsesstårta och presenter. Hon är så söt den lilla tjejen!
Sen blev det hemåt och vi åt pizza med mamma och Jansa.
Kvällen blev väldigt lugn, förutom att jag fick springa ner i tvättstugan mitt i natten och sätta upp en tid då. Skitkatt! Så enerverande. Hon har ju för fanken varit kastrerad i över ett år och inte kissat i sängen en enda gång förrän nu. Börjar hon nu igen så vet jag inte vad jag tar mig till! Vad gör man då när hon redan är kastrerad liksom... Usch, nu kommer jag gå och oroa mig att hon ska pinka och hålla på igen. Suck. Ne, det här blev inge glädjeinlägg...

RSS 2.0