Kladdkaka med oreos
Kladdkaka med Oreos 12-14 bitar
Ingredienser
Botten:
150 gram smält smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreos
Chokladsmet:
300 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
100 gram rumsvarmt smör
2 dl grädde
Topping:
1 förpackning minioreos
Ca 100 gram minimarshmallows
Chokladsås, köpt eller hemmagjord
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i rymlig kastrull och låt svalna en aning.
Blanda i socker, vaniljsocker och kakao direkt i kastrullen. Rör sedan ner ett ägg i taget och blanda sedan i mjölet.
Hacka ett paket Oreos ganska grovt och vänd ner i smeten.
Smörj och bröa en rund springform ca 23 cm i diameter med ströbröd eller pudra med kakao.
Häll i smeten och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
Finhacka under tiden chokladen till chokladsmeten. Värm upp grädde i en kastrull (koka ej) och rör ner chokladen. Klicka i smöret och rör till en jämn smet. Låt svalna en aning.
Strö på önskad mängd minimarshmallows på kakan (spara lite till toppingen), och häll sedan över chokladmseten, tryck ner minioreos (eller halvor av vanliga Oreos) lite här och där, strössla över resterande minimarshmallows och ringla över chokladsås. Ställ in i kylen för att stelna, i minst två timmar, men gärna över natten.
Ingredienser
Botten:
150 gram smält smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreos
Chokladsmet:
300 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
100 gram rumsvarmt smör
2 dl grädde
Topping:
1 förpackning minioreos
Ca 100 gram minimarshmallows
Chokladsås, köpt eller hemmagjord
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i rymlig kastrull och låt svalna en aning.
Blanda i socker, vaniljsocker och kakao direkt i kastrullen. Rör sedan ner ett ägg i taget och blanda sedan i mjölet.
Hacka ett paket Oreos ganska grovt och vänd ner i smeten.
Smörj och bröa en rund springform ca 23 cm i diameter med ströbröd eller pudra med kakao.
Häll i smeten och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
Finhacka under tiden chokladen till chokladsmeten. Värm upp grädde i en kastrull (koka ej) och rör ner chokladen. Klicka i smöret och rör till en jämn smet. Låt svalna en aning.
Strö på önskad mängd minimarshmallows på kakan (spara lite till toppingen), och häll sedan över chokladmseten, tryck ner minioreos (eller halvor av vanliga Oreos) lite här och där, strössla över resterande minimarshmallows och ringla över chokladsås. Ställ in i kylen för att stelna, i minst två timmar, men gärna över natten.
Kommentarer
Trackback