Chokladcupcakes med After Eight-frosting

Här kommer ett recept på smarriga mintchokladmuffins. Det blir 8 stooora eller 12 lagom muffins.

Ugnen ska stå på 200 C om det är stora och 225 C om det är små. Har du varmluftsugn kan du köra på 25 C mindre värme.

100 g Smör
2 Ägg
1,5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Mjölk
(rivet skal av en citron)
4 dl Vetemjöl (byt ut ½ dl mot kakao om du vill göra chokladmuffins)
2 tsk Bakpulver
1 nypa salt

Smält smöret.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och (citronskal).
Blanda vetemjöl, (kakao vid chokladmuffins), bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de är torra inuti.

After Eight-frosting

60 g mjukt Smör
5 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
1 litet pkt After Eight
(smälta) Spara 3-4 plattor för garnering.

Smält After Eight-plattorna över vattenbad eller i micro. Passa dem då och rör om lite så chokladen och minten blandar sig.
Använd elvisp och vispa ihop alla ingredienser till en jämn krämig smet.
Spritsa över de avsvalnade muffinsarna eller bred över.
Dela de kvarlämnade After Eight-plattorna i två eller fyra delar och garnera i frostingen.

Enjoy, för de här är sjukt goda. :)





Kommentarer
Postat av: Milla

Tack för receptet. Det är nog bäst att jag köper ett stort paket After Eight för jag brukar äta ganska mycket av det också. Är det någonting som jag är skogstokig i så är det After Eight :-)



Puss och kram

2010-09-09 @ 11:14:07
URL: http://camillaworld.blogg.se/

Tell me what you think:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg?:

Your words:

Trackback
RSS 2.0