banankolatårta
Här är en superenkel tårta/paj som tar jättekort tid att göra. I alla fall om man inte räknar koktiden på en burk Dulce de leche. Hehe!
Fem inredienser, det klarar de flesta.
Sätt ugnen på 175 C.
Botten:
4 dl krossade digestivekex
Näääästan 1 dl smält smör. (6 msk typ)
Blanda och tryck ut i en pajform eller form med avtagbara kanter.
Grädda i ca 10 minuter.
Sleva upp en hel burk DDL på botten när den svalnat. Bred ut. För att det inte ska fastna på baksidan av skeden så går den bra att blöta. Då glider den bättre över kolasmeten.
Skiva två-tre bananer och lägg över hela kolasmeten.
Vispa 3 dl vispgrädde hårt utan att det ska bli smörigt. Bred ut över tårtan. Garnera med nåt fint och gott.
In i kylen.
Fem inredienser, det klarar de flesta.
Sätt ugnen på 175 C.
Botten:
4 dl krossade digestivekex
Näääästan 1 dl smält smör. (6 msk typ)
Blanda och tryck ut i en pajform eller form med avtagbara kanter.
Grädda i ca 10 minuter.
Sleva upp en hel burk DDL på botten när den svalnat. Bred ut. För att det inte ska fastna på baksidan av skeden så går den bra att blöta. Då glider den bättre över kolasmeten.
Skiva två-tre bananer och lägg över hela kolasmeten.
Vispa 3 dl vispgrädde hårt utan att det ska bli smörigt. Bred ut över tårtan. Garnera med nåt fint och gott.
In i kylen.
Kommentarer
Trackback