Banankaka med eller utan choklad.

Hade några överblivna bananer så kokade ihop denna kaka, som blev riktigt smaskig!

Banankaka med eller utan choklad.

2 (över)mogna bananer
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Ev 100 g choklad av valfri sort (jag hade mörk)

Smält smöret och låt svalna lite.
Mosa bananerna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel, rör ner det i äggblandningen.
Tillsätt smör och de mosade bananerna och ha sedan i mjölk.
Hacka chokladen och rör ner i smeten.
Smörj en rund form med smör eller olja och bröa med havregryn eller kokos (jag tog kokos).
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i ca 40-50 minuter.
Färdig. :)

Den var riktigt god så testa den. :) Går ju att ha i nötter eller russin eller vad man nu tycker om.





Kommentarer

Tell me what you think:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg?:

Your words:

Trackback
RSS 2.0