Dinkelvåfflor
Jag är sugen på våfflor. Åt ju inga på självaste våffeldagen, så de här tänker jag laga till nu.
Recept och bild kommer från tasteline.
Dinkel-våfflor
4 dl mjölk
3 dl dinkelsikt ( ljust mjöl)
1 dl dinkel-fullkornsmjöl
½ tsk bakpulver
100 g smält smör
2 ägg
½ tsk salt
Vispa allt mjöl med hälften av mjölken. När det är klimpfritt tillsätt resten av mjölken. Blanda i resten av ingredienserna. Låt gärna smeten stå och svälla i kylen ett par timmar, då går det lättare att grädda. Grädda och servera genast med sylt och grädde.
Recept och bild kommer från tasteline.
Dinkel-våfflor
4 dl mjölk
3 dl dinkelsikt ( ljust mjöl)
1 dl dinkel-fullkornsmjöl
½ tsk bakpulver
100 g smält smör
2 ägg
½ tsk salt
Vispa allt mjöl med hälften av mjölken. När det är klimpfritt tillsätt resten av mjölken. Blanda i resten av ingredienserna. Låt gärna smeten stå och svälla i kylen ett par timmar, då går det lättare att grädda. Grädda och servera genast med sylt och grädde.
Kommentarer
Trackback