Linssoppa
Gjorde en jättegod linssoppa nu till lunch. Receptet är som följer, men jag struntade i grönsaksbuljongen och salt utan kryddade med örtsalt istället. Supergott faktiskt!
2 msk | olja | |
2 st | gul lök(ar) | |
3 dl | röda linser | |
1 msk | curry | |
4 st | morot/morötter | |
2 tärning(ar) | grönsaksbuljongtärning(ar) | |
1,7 l | vatten | |
salt | ||
peppar |
Tillagning
1. Skala och strimla morötterna fint. Skala, finhacka och fräs lök och strimlade morötter tillsammans med curry i oljan.
2. Skölj linserna och tillsätt dem.
3. Häll på vatten, buljong och lagerblad, koka i ca 10 minuter eller tills linserna är mjuka.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd. Soppan räcker till lite fler än 4 portioner och går bra att frysa in.
Kommentarer
Trackback