Dinkelbaguetter med valnötter

Dinkelbaguette med valnötter - 4 stycken

1 ½ dl valnötter
2 msk färsk rosmarin (Går lika bra utan om man inte gillar denna krydda)
½ paket jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk honung
3 msk olivolja
6 dl siktat dinkelmjöl + ½ till utbakningen
2 dl rågsikt


Hacka valnötterna grovt och finhacka rosmarinen. Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, honung, olja, valnötter, rosmarin och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen) och blanda. Degen skall vara lös. Täck med en bakduk och jäs i 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Häll resten av mjölet på ett bakbord, stjälp upp degen och dela den i fyra delar. Rulla varje del i mjöl och forma till långa vridna baguetter och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Pensla baguetterna med vatten och strö på lite flingsalt. Grädda i 10 minuter.

Detta recept kommer från boken "Ulrikas bästa GI-mat - 100 recept för hela familjen" skriven av Ulrika Davidsson

Går utmärkt att frysa!

 
Smeten till bröd ser visst alltid ut som en begagnad kräka. Haha!


Sådär ja. Nu börjar det lika nåt.


Fantastiskt snygga baguetter!


Kommentarer
Postat av: Carro R

Mumsigt värre, vad huslig du är :)

Jo tvättstugan var ok, först gick ju inte ena maskinen :)Men det löste sig ju, såg Jansa och din mamma sent igårkväll... såg lite roligt ut när han bogserade bilen med trucken...



Kram

2009-07-20 @ 07:22:22
URL: http://tigerlilja.bloggsida.se

Tell me what you think:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg?:

Your words:

Trackback
RSS 2.0