Nästa kaka i ugn!
Nu står nästa kaka i ugnen. Det blev en choklad- och lakritskaka. Det är nåt de tydligen äter mycket på Island... blandningen av choklad och lakrits. Jag gillar ju Island... kanske därför jag älskar Plopp Lakrits. Haha!
Receptet jag använder är taget från http://matresan.blogg.se, så all cred till denna tjej som hittat på receptet själv. Ska bli superspännande att testa!
Ingredienser:
* 150 g margarin
* 3 ¾ dl strösocker
* 3 ägg
* 2 ¼ vetemjöl
* 4 ½ msk kakao
* 1 tsk vaniljsocker
* ca 100 g mjuk lakrits
* florsocker till garnering
Den mjuka lakrits jag (Sara) använde är salta sillar.
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Blanda socker och ägg i en bunke.
Häll över smöret och rör även ner resten av ingredienserna.
Klipp/skär lakritsen i småbitar och blanda i smeten.
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i 175 grader i ca 25 minuter.
Låt kakan svalna innan du lägger upp den på ett fat och garnerar.
God jul!:D
okej, jag älskar att baka ;D