Dumlekladdkaka
Håller på och bakar för fullt. Hålkakorna är klara och ska strax slänga in en dumlekladdkaka i ugnen. Tänkte skicka upp receptet på den här.
100 gram Smör | |
120 gram dumlekolor | |
2 st ägg | |
3 dl strösocker | |
1.5 dl vetemjöl | |
4 msk kakao | |
1 tsk vaniljsocker | |
0.5 tsk salt |
Gör så här
- Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
- Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad ( gärna kokos) rund form med löstagbar kant.
- Grädda i 175 grader i ca 20 min.
- Om du inte vill ha den så lös kan du med fördel göra den dagen innan eller att den får kallna helt.
Nu minskade jag på sockret så jag körde dbara 2 dl istället och minskade ner kakaon till 3 msk för jag vill att det ska smaka ordentligt med dumle. Får se sen om det blir bra.
Sen är det ischoklad med apelsin som gäller.
Tjing!
Kommentarer
Postat av: Milla
Det där lät inte helt fel du!! Kanske jag lånar receptet och testar. :-) Kan lova dig att de där gifflarna var mums!! Men ett tips är att göra två satser för det blev inte så många på en.
Kram kram
Trackback