Banankaka med choklad
Banankaka med choklad
Ingredienser
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.
Vad tycker du? Ska jag behålla jackan i inlägget eller inte? Svara i en kommentar (:
http://lovisahogbergs.blogg.se/2009/december/behalla-eller-inte-behalla-det-ar-fragan.html#comment
Det där lät riktigt gott! :D har aldrig smakat det förut. Kanske på tiden att jag gör det :) Vad har du annars för dig :)?