Flytta

Jag trodde att idag skulle bli en toppendag! På ett sätt blev det det, för jag ser vilken god familj och kär vän jag har som hjälper mig. Men denna glädjens dag med flytten och allt solkades kraftigt ner när man anlände till lägenheten och insåg att där var inte lyft ett finger till nånting som liknar flyttstädning!
Det första som möter oss i dörren är ett litet repigt bord i hallen, som hon lämnat kvar... Sen en stor blöt pöl med vatten från att hon stängt av frysen, men inte satt nåt kärl under som vattnet hamnat i. För det andra drar vi upp de dammigaste persienner jag sett, för att inse att fönstrena heller inte är rena. Inte ens ett försök till rena...
Kliver in i vardagsrummet, där är tapeten spacklad och knappt torkad, än mindre nedslipad, över gamla hål. Dessutom finns sjuttioelva andra småhål över hela väggen.
Kvar i köksskåpen (som inte är torkade varken ut- eller invändigt) står diverse dricksglas och glasburkar kvar, dessutom en skräpfylld soptunna under diskbänken... Spisen är hundra år gammal (iaf minst tjugo år, jag svär!) och den är inte rengjord bakom, inte heller köksfläkten, som fortfarande är kladdig av ingrott matos!
Det är repmärken på garderoberna i hallen och smutsmärken efter en matta på golvet, i sovrummet är golvet nedfläckad med nåt svart. Badrummet är lika bedrövligt det. Det står en lämnad toalettborste...ett gammalt duschdraperi hänger kvar...skavmärken på golvet efter hennes tvättmaskin och under badkaret är det inte heller städat.

Jag blev så arg, ledsen och besviken! Började tillomed gråta. Hur f*n kunde någon låtit detta gå igenom som en godkänd flyttstädning??! Det var max draget ett varv med snabeldraken! Inget annat!
Jag ringde direkt till hyresvärden och påpekade allt detta och sa att jag kan inte flytta in när det ser ut såhär! Fastighetsskötaren kom direkt och jag visade allt som var fel, trasig golvlist, kladdfläckar på tapeter i både hall och vardagsrum.
Han frågade om jag ville ta det såhär och få kompensation eller hur vi skulle lösa det, men jag vägrar städa efter andra såhär när det ska vara gjort, så de bokade snällt en städfirma, men något ska de då allt få kompensera med iallafall!
Jag fick boka släp en extra dag, folk har tagit ledigt från jobb för att hjälpa mig flytta, inkl jag själv, han som ska flytta in i min gamla lägenhet måste vänta osv. ALLT har blivit en dag fördröjt! Så imorgon kommer städfirman och jag hoppas verkligen de är kvicka, för vi har två lass med mina ägodelar att köra.

Inget vidare gott intryck måste jag säga, det ska de få veta så jag hoppas de kommer göra något åt det snarast. Imorgon får jag förhoppningsvis lite svar.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hoppas att din flyttupplevelse blev någorlunda bättre idag gumman <3

2013-07-02 @ 22:21:05

Tell me what you think:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg?:

Your words:

Trackback
RSS 2.0