Make up artist-utbildningen Dag 12

Ännu en sån där underbart rolig och bra dag! Som de flesta ioförsig. :) Vi gjorde 80-tal och 90/00-tal idag. 80-talet var galet färgglatt och det vet vi ju alla. Färger, hårspray, tuperat hår, axelvaddar och hela köret.
90/00 var precis tvärtom, minimalismens årtionde. I början var allt så matt som möjligt, matt och brunt. Så lite färg som möjligt. I mitten av 90-talet kom sen de blanka baserna, man skulle se blank och nästan svettig ut. Det minns jag i högstadiet hur de självutnämnda lite finare tjejerna helt plötsligt en dag kom och såg ut som svettgurkor allihopa. Groteskt fult var det då! 00-talet lugnade det väl ner sig något och det handlade mer om skimmer och lyster.
Men vi började med 80-talet och Olle visade på Sofie:



Jennie och jag körde tillsammans och resultatet blev detta. Vi ser nu ut att heta Nettan och Kicki eller nåt annat åttitaligt, stå på en frisersalong och tugga tuggummi och röka samtidigt, ha leggins och en stor stickad tröja med axelvaddar. Skitsnyggt! :D


 Fick kommentaren av Olle att det här är det bästa jag gjort, så det var ju riktigt kul att höra. Säger han Good Girl!, då vet man att man gjort det bra. Det sa han till mig. Hihi! Blev jättenöjd själv. Det var en rolig look!
Detta gjorde Jennie på mig, jag älskar färgerna!



Sen hade vi det gamla 90-talet när Nirvana dödade hårdrocken. Då skulle allt vara så lite som möjligt, men eftersom vi hade 2000-tal samtidigt och det var lite skimrigare så körde vi på en lystrig look, där vi blandade skimmer i basen för att få till det snyggt. Lite heroin chic-look.
Olle visade på Michelle: Utan och med blixt så ser man basen lite olika, fast det är samma.


Sen körde Hanna, jag och Michelle tillsammans. De två sminkade mig, varsin ansiktshalva.



Sen gjorde jag på Hanna också och hon blev så superfin. Sista bilden har jag stulit från henne eftersom jag tyckte den blev så himla bra. :)



En riktig toppenhelg har det varit! Helgen som kommer nu så ska jag och Hanna på vår första sminkpraktik via skolan. Ska bli så spännande. Vi ska vara i Linköping och sminka tjejer under en bandyturnering. Vi får se hur det går. :)
Nu ska jag dricka lite coca cola faktiskt. :)
Tjingtjong!

Kommentarer

Tell me what you think:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg?:

Your words:

Trackback
RSS 2.0