Vårdcentralen suger!

Åååh, jag blir så frustrerad!
Var uppe tidigt idag och åkte till vårdcentralen för att prata om det här att jag reagerar på nåt ämne i mitt smink. Jag får som röda rodnader fläckvis i ansiktet, oftast kliar de inte, men ibland gör de det och efter en stund, även om jag har sminket kvar, så lägger det sig. Detta är ingenting jag finner jättebesvärligt, men det är ju självklart väldigt tråkigt, så då pratade jag med Olle, läraren på utbildningen och han tyckte jag skulle gå till en hudläkare.

Jag ringde vårdcentralen och fick prata med en kvinna som sa att vi fixar en remiss för pricktest men du måste komma hit först, så idag var den tiden. Kommer hem utan remiss eller knappt nåt vettigt att veta.
En jävla fucking kärring var vad jag mötte!
Hon förklarade för mig att "man kan ju såklart inte göra pricktest på smink eftersom det är så himla många ämnen i"... "Visst man kan göra det med just de misstänkta produkterna men man vet ju fortfarande inte vilket ämne det är som jag reagerar på".
Min tanke var ju då såklart att även om man gör pricktest på de misstänkta produkterna så utesluter man ju iallafall ganska många andra ämnen och det blir en mindre skala att gå i. Men hon vägrade ge mig en remiss eftersom det ändå inte skulle ge mig svar på vilket ämne det var. Jag fick efter mycekt om och men göra ett blodprov för att se ifall det kan vara borstarna jag reagerar på. Många är ju gjorda av gethår och ifall det är get jag inte riktigt tål.
Till att börja med ville hon inte ens låta mig göra det för hon sa "att det är ju i så fall inte bara get du är allergisk mot, då är det ju pälsdjur överlag".
Då blev jag förbannad och sa att jag har ju för fan katter hemma som jag inte reagerar på! Man kan ju vara allergisk mot bara en sorts djur, man behöver ju inte vara allergisk mot allt med päls!
Så då fick jag göra ett blodprov mot hela djurskalan, så om nån vecka så får jag väl resultatet på det. Resten får jag uppenbarligen ta hand om själv...

Alltså, är det konstigt att folk drar sig för att gå till läkare och vårdcentraler? Man går dit, betalar 150 kronor och får inte ett skit vettigt ur dem! Hade hon inte sett till att jag fått göra ett blodprov hade jag bett om pengarna tillbaka. För annars gav det här besöket mig INGENTING, absolut INGENTING! Man får bara slängt i ansiktet att de inte kan göra något.
Likadant var det ju med mitt knäppa knä, som fortfarande är knäppt. Det knäpper och knakar när jag böjer det och förut gjorde det ont. Jag kände ju att nåt var fel, så gick till (samma) vårdcentral och fick bara sagt att jag skulle äta Ipren i en vecka. Det fick jag betala 150 kr för... Hallå?! Som om jag inte redan käkat Ipren för att det gjort ont! Men Ipren hjälper inte mot knakande... Försökte få till en tid till röntgen, men de bara vägrade det och pratade bort mig om andra saker. Det är ca ett år sen nu och knät knakar fortfarande, jag vet fortfarande inte varför och jag är fortfarande rädd för att man ska få förslitningsskador så man får men senare i livet.

Nej, läkarna på Kolmårdens vårdcentral kan fara åt helvete! Sveriges så kallade sjukvård kan fara åt helvete! Är det inte meningen att man ska få hjälp om man behöver den? Varför finns den i så fall?

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag har inte fått vettig hjälp sedan jag var tolv år...det är ja....13 år sedan. De är väldigt okunniga upplever jag det som. och arroganta. Fast alla barnläkare osv man hittills har mött har vart toppen. Vissa ska inte jobba inom service yrken och definitivt inte för länge på samma plats...

2011-03-08 @ 19:48:43
Postat av: Milla

Delar din åsikt angående den svenska sjukvården. Har haft problem med min mage sedan 17 års ålder, men det är absolut inte något fel på mig. Det enda svaret jag har fått när jag har sökt för det är magkatarr, stress eller dåliga och oregelbundna matvanor. Vad kan jag göra åt det? Stressa mindre! Ja, det är ju lätt för världen idag är ju en sådan stressfri plats! Idioter är de allihopa! (en aning överdrivet, finns faktiskt underbara läkare och sköterskor, men de är tyvärr få).



Hoppas att du mår bättre!

Kram

2011-03-08 @ 21:05:33
URL: http://camillaworld.blogg.se/
Postat av: Elin Alenteg

Jag vet precis vad du snackar om. Vill man ha nåt gjort får man antingen göra det själv, eller så får man typ tjata ihjäl sig för att nåt ska hända. Jag har i så många år kämpat med att få veta mer om min konstiga huvudvärk, men det enda de säger är att att "du har migrän"...Men vafan! Så arg man blir. Så nu när lilltjejen kommit ut och allt lugnat sig så ska jag ännu en gång försöka få hjälp med min huvudvärk. Wish me luck. Jag förstår att du är förbannad och tyvärr är det nog inte sista gången man blir det.

Hoppas att du kommer underfun med vad det kan vara ändå på nåt sätt.

KRAMAR Elin

2011-03-09 @ 07:38:21
URL: http://metrobloggen.se/elinalenteg

Tell me what you think:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg?:

Your words:

Trackback
RSS 2.0