Make up artist-utbildningen Dag 7

Hej och hå!
Lite uppdatering från skolan igen. Lördagen i helgen som var har nog hittills varit den roligaste dagen, rent allmänt. Det var en kul dag, trots att jag hostade lungorna ur mig. Det blev många goda skratt den dagen, jag önskar jag hade bilder på det vi skrattade mest åt, nämligen Hanna i en fel ditsatt peruk! Herremingud, jag skrattade så tårarna sprutade och jag skrattar nästan nu igen när jag tänker på det. Det var så fruktansvärt roligt! Jag hoppas vi gör en repris på den! Hahaha!

Iallafall, så hade vi 40-tal och 50-tal i lördags och det var riktigt kul! Relativ enkla sminkningar trots allt, det svåra är ju de röda munnarna och eyelinern på 50-talet, men det var väldigt roliga sminkningar att göra.
Under förmiddagen jobbade jag med Linda när vi gjorde 40-tal.
Vår lärare Johanna visade först upp en sminkning á la 40-tal och den gjorde hon på mig. Även håret fick sig en liten omgång. Stora måsvingeögonbryn, inte så mycket ögonmake, men tunga röda läppar. Gillade det jättemycket! Såhär blev jag:


Så var det min tur då att köra igång på Linda och resultatet blev detta: Jag fick rätta till munnen en gång för underläppen var inte tillräckligt platt, men annans var det bra.


På eftermiddagen var det 50-tal och det finns ju så mycket man kan tänka på när man hör ordet 50-tal, jänkebilar, Marilyn Monroe, rockabilly osv...

Makeupen är den när eyeliner slog igenom stort, blå ögonskugga och röda röda läppar. Lite synd att det inte blev mer lek med hår och peruker här. Vi försökte som sagt, Hanna och jag men... errhm, BIG HAHA!

Johanna, vår underbara lärare visade iallafall 50-tals makeupen på Jennie. Denna tjej är frisör, det ser man nästan på hennes hår. Det är så vackert och fint! Jag som bara klipper mig hos frisörer med fina frisyrer, till henne skulle jag definitivt gå. Hihi!



Sen var det vår tur att sätta igång och jag jobbade med Hanna. Hon fick börja och hon gjorde ett superbra jobb. Jag blev så fin så!


Sen gjorde jag på Hanna och jag fick ett par påpekanden, hade slarvat med att tona ut skuggorna på ett ställe (men det var mest för att jag fått ta bort dålig eyeliner flera gånger, haha!) och så var inte eyelinervingarna jämna, den ena var jättebra, den andra var inte spetsig i slutet. Det var den jag hade problem med också. Så eyeliner blir det att öva på.
Läpparna däremot var bra. (kors i taket, haha!)



Det var allt för denna gång. Söndagen bjöd på hår och en brud make up-demonstration. Jag mådde asdåligt den dan, men lite bilder finns det allt. Kommer en annan dag. :)
Tjing!


Kommentarer
Postat av: Kerstin

YES! Vilka bra bilder du tar, det ser jättefint ut och man ser så bra hur det ser ut. Det där med att underläppen ska vara "platt" får du gärna förklara, det har jag aldrig hört förut? När vi ses igen får du lära mig göra riktig vinge med eyeliner, det är skitsvårt att få till formen snyggt.

2011-03-10 @ 23:06:08

Tell me what you think:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg?:

Your words:

Trackback
RSS 2.0